ΠΑΟΚ: Το καμάρι και η ερώτηση στον υπουργό

ΠΑΟΚ: Το καμάρι και η ερώτηση στον υπουργό

ΠΑΟΚ: Το καμάρι και η ερώτηση στον υπουργό

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας του ΠΑΟΚ για το οποίο είναι περήφανοι και οι παίκτες του. Θέτει ένα ερώτημα για τα μέτρα κατά της βίας με αφορμή τα τελευταία γεγονότα.

Όλη η Ελλάδα παραδέχεται και χαίρεται το ποδόσφαιρο που παίζει ο ΠΑΟΚ. Η παραγωγή ποδοσφαίρου αυτής της ομάδας έχει μεγάλη διάρκεια, δεν αμφισβητείται, έχει τον ΠΑΟΚ παντού πρώτο με πάάάρα πολλά γκολ και μένει να δούμε που θα τον βγάλει στο τέλος της χρονιάς. Για να παίξεις αυτή την μπάλα και το συνδυαστικό ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ που ανοίγει κάθε κλειστή άμυνα, ένας τρόπος υπάρχει…

Προχθές στο Περιστέρι, είδαμε την ομιλία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς λίγο πριν η ομάδα βγει να παίξει με τον Ατρόμητο: «Ξέρει ο ένας τον άλλο, ξέρει πόσο πολύ δουλεύετε κάθε ημέρα στις προπονήσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε γκέλα έτσι εύκολα. Απόψε θα δείξουμε τη δουλειά μας και πως είμαστε ο ΠΑΟΚ. Να βγούμε έξω να πάρουμε τους τρεις πόντους και να γυρίσουμε πίσω με αυτούς».

Η δουλειά! Ο προπονητής! Η δουλειά όλου του τημ και το πώς έχει μεταδώσει τα σωστά μηνύματα στους παίκτες, έτσι ώστε αυτοί μετά από πολλές-πολλές ώρες επανάληψης να συνεργάζονται με τέτοιο τρόπο στα γήπεδα Ελλάδας και Ευρώπης. Το σωστό build up και όχι οι εύκολες γιόμες-μεγάλες πάσες, η ανάπτυξη με την μπάλα να περνάει σωστά από όλες τις γραμμές, οι συνδυασμοί από τον άξονα και κυρίως από τις πλευρές που βάσει πλάνου φορτώνουν, ο μαγικός τρόπος που ο ΠΑΟΚ μπορεί και φέρνει σε θέση βολής (από τα 3-4 μέτρα) τον οποιοδήποτε παίκτη που ταυτόχρονα έχει και μεγάλο ποσοστό ευστοχίας-επιτυχίας, αλλά και το απόλυτα οργανωμένο repress για την άμεση επανάκτηση της μπάλας όταν αυτή χαθεί, δεν γίνονται απλά από… μερικούς καλούς παίκτες. Θέλει… πάάάρα πολλή δουλειά! Ξανά και ξανά μέχρι να τελειοποιηθεί σε κάθε συνθήκη.

 

Κάπως έτσι ο κάθε Ζίβκοβιτς που στο ξεκίνημα μιλάει για να πωρώσει τους συμπαίκτες του, δεν βάζει πάνω από όλα... τη μαγκιά, τη δύναμη, το πάθος και όλα τα… να χαμε να λέγαμε που αναφέρουν οι περισσότεροι. «Είμαστε ο ΠΑΟΚ και είμαστε μία πάάάρα πολύ καλά ΔΟΥΛΕΜΕΝΗ ομάδα» Αυτό είναι. Πάμε να βγάλουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο και όλα τα άλλα έρχονται μέσα στο παιχνίδι. Πάθος και δύναμη και ένταση και τσαμπουκά, μπορεί να βγάλουν όλοι όταν το αποφασίσουν. Τέτοια μπάλα μέσα από ένα τόσο δουλεμένο σχέδιο, ποιος μπορεί να παίξει αν νωρίτερα δεν έχει δουλέψει με αποτελεσματικό τρόπο;

Αυτό είναι το καμάρι του ΠΑΟΚ και των παικτών του. Η δουλειά που έχουν κάνει με τον εξαιρετικό προπονητή τους που προφανώς δεν είναι τυχαίος και έχει αποδείξει την αξία του, τη δουλειά του, το τημ που έχει και το πόσο καλά μπορεί να μεταδώσει αυτό που πρέπει να πάρει από τους παίκτες του.

Έτσι θα πορευτεί ο ΠΑΟΚ για φέτος και για τα επόμενα χρόνια Ο ΠΑΟΚ οργανώνεται πολύ καλύτερα από το ιστορικό 2019

Τα μέτρα για τη βία που θα φέρουν αποτέλεσμα

Ανακοινώθηκαν, νωρίτερα μέσα στη μέρα, μέτρα για τη βία στα γήπεδα με το νέο τρόπο διάθεσης εισιτηρίων. Δεν θα σχολιάσουμε το οτιδήποτε παρά μόνο θα αναφερθούμε στον τελικό στόχο. Πώς θα αποτραπούν οπαδικά επεισόδια εντός και κυρίως εκτός γηπέδων όπου υπάρχει και το πρόβλημα, το οποίο η Κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει.

Χθες, εδώ στη Θεσσαλονίκη κάποια καλόπαιδα στα Πανεπιστήμια φώναζαν ειρωνικά και με χυδαίο τρόπο στους αστυνομικούς: «Που είναι ο Γιώργος; Που είναι ο Λυγγερίδης;»

Την ίδια ώρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης έδινε το όνομα του Γιώργου σε μία αίθουσα συσκέψεων! Ο πατέρας του αδικοχαμένου βέβαια όταν μίλησε, είπε: «Θέλω δικαιοσύνη».

Η απλή και αυτονόητη ερώτηση στον συγκεκριμένο Υπουργό και σε όλη την Κυβέρνηση, κυρίως στον Υπουργό δικαιοσύνης, είναι: «Ποιος είναι ο πιο πιθανός τρόπος για να μην έχουμε άλλα θύματα όπως ο Γιώργος μέσα και έξω από τα γήπεδα; Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια; Οι κάμερες ευκρίνειας; Το κλείσιμο των κλειστών συνδέσμων; Η ονοματοδοσία μίας αίθουσας στη μνήμη του θύματος; Ή μήπως (επιτέλους) η εξιχνίαση μίας-δύο-τριών υποθέσεων οπαδικής βίας με την τιμωρία των ενόχων, φυσικών και ηθικών αυτουργών»;

Η ερώτηση… «που είναι η υπόθεση του Γιώργου» δύο μήνες μετά τη δολοφονία του, ειδικά αφού άλλαξε η ηγεσία του Υπουργείου και αφού νωρίτερα η ίδια η αστυνομία διέρρεε πληροφορίες για την άμεση σύλληψη όλων όσων είχαν ευθύνη, τίθεται όλο και περισσότερο και η ανησυχία μην τυχόν έχουμε και άλλη αποτυχία τύπου Τζήλου, ή όπως οι καλοκαιρινές ιστορίες της Νέας Φιλαδέλφειας, όλο και μεγαλώνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ηλεκτρονικά εισιτήρια ΔΕΝ θα αποτρέψουν τους επόμενους εγκληματίες που οργανώνουν τις επόμενες επιθέσεις κοντά ή μακριά από τα γήπεδα, από το να υλοποιήσουν όσα τα αφεντικά τους ζητάνε.

Όταν με πράξεις -και όχι με εξαγγελίες- πάρουμε απάντηση στο… «που είναι η υπόθεση του Γιώργου» θα έχουμε μία ελπίδα. Μέχρι τότε μας κατακλύζουν τα ερωτηματικά και η ανησυχία σε τι κράτος ζούμε.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.