ΑΕΚ: Σοβαρά μέτρα ασφαλείας για την επιστροφή του κόσμου, άριστα από την UEFA στην OPAP Arena

ΑΕΚ: Σοβαρά μέτρα ασφαλείας για την επιστροφή του κόσμου, άριστα από την UEFA στην OPAP Arena

Δημήτρης Βέργος
Η OPAP Arena

bet365

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε σοβαρά μέτρα για την απαγόρευση εισόδου δεύτερου ατόμου στο γήπεδο είτε μέσω κατόχου διαρκείας είτε μέσω απλού εισιτηρίου, ενώ προχωρά για την εγκατάσταση συστήματος X-Ray στις θύρες των οργανωμένων. Άριστα πήρε η OPAP Arena από την UEFA για τη διεξαγωγή του τελικού του Conference League.

Στην ΑΕΚ, ενόψει της αναμέτρησης με την Κηφισιά την επόμενη αγωνιστική που θα είναι το πρώτο ματς στην OPAP Arena με την επιστροφή του κοινού στις εξέδρες, είναι αποφασισμένοι να μην θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του γηπέδου, ανακοινώνοντας αυστηρά μέτρα.

Από την Ένωση τονίστηκε πως «από την στιγμή που θα ανοίξει και πάλι το γήπεδό στον αγώνα με την Κηφισιά, όταν το σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου πρόσβασης εντοπίσει οποιαδήποτε προσπάθεια κατόχου εισιτηρίου διαρκείας ή απλού εισιτηρίου να περάσει μαζί του από το τουρνικέ και δεύτερο άτομο το οποίο δεν θα έχει εισιτήριο, τότε αν πρόκειται για κάτοχο διαρκείας τότε αυτό θα ακυρώνεται άμεσα και θα αφαιρείται από τον παραβάτη».

Επίσης, όπως διευκρινίστηκε, «αν ο παραβάτης είναι κάτοχος απλού -και πάντοτε ονομαστικού- εισιτηρίου, τότε αμέσως μετά τον εντοπισμό του από το σύστημα θα μπαίνει αυτόματα σε black list και δεν θα έχει στο μέλλον τη δυνατότητα να αγοράσει ξανά εισιτήριο και δεν θα μπορέσει να ξαναμπεί στην OPAP Arena».

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη στην αγορά και εξετάζει τις δυνατότητες για εγκατάσταση συστήματος ελέγχου εισόδου X-Ray αντίστοιχου με αυτό που υπάρχει στα αεροδρόμια (security scanner) ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί στις θύρες των οργανωμένων και έτσι να τελειοποιηθεί ο έλεγχος για τυχόν επικίνδυνα αντικείμενα.

Η UEFA έδωσε τον απόλυτο βαθμό στην OPAP Arena για τον ευρωπαϊκό τελικό

Η OPAP Arena

Την ίδια στιγμή, η OPAP Arena είναι έτοιμη τόσο για το άνοιγμα των γηπέδων, όσο και για τη φιλοξενία του τελικού του Conference League τον ερχόμενο Μάιο. Από την περασμένη Κυριακή πολυμελές κλιμάκιο της UEFA που αποτελείται από 30 στελέχη της Ομοσπονδίας με δύο επικεφαλής βρίσκεται στην Αθήνα για την τελική επιθεώρηση για τον τελικό του Conference League τον ερχόμενο Μάιο.

Τα στελέχη της UEFA που θα βρίσκονται μέχρι αύριο Παρασκευή στην OPAP Arena έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το γήπεδο της ΑΕΚ ανταποκρίνεται απόλυτα σε όλες τις απαιτήσεις ενός ευρωπαϊκού τελικού και είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει αυτό το σημαντικό γεγονός.

Η OPAP Arena πήρε άριστα από την UEFA σε όλα τα τεστ, όπως και σε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τη διοργάνωση ενός τελικού σε όλους τους χώρους του γηπέδου. Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στους τομείς της τεχνικής υποδομής και της ασφάλειας (safety and security). Έγιναν μάλιστα πολύ λεπτομερείς και εκτεταμένοι έλεγχοι σε προσομοίωση διεξαγωγής αγώνα τόσο στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης (CCTV) όσο και στο access control του γηπέδου.

Η UEFA κατέληξε πως η OPAP Arena ανταποκρίνεται στα πιο υψηλά στάνταρ και στην ασφάλεια και στον έλεγχο πρόσβασης στην εγκατάσταση, με τα στελέχη της να δίνουν συγχαρητήρια και στην ΑΕΚ για τη συνεργασία που υπήρξε και την εξαιρετική ανταπόκριση σε όλα τα επίπεδα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, από τη στιγμή που η OPAP Arena πιστοποιείται από την UEFA για τη διεξαγωγή του τελικού του Conference League σημαίνει πως πληροί απόλυτα και όλες τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει με απόλυτη ασφάλεια ενόψει της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα. Άλλωστε η OPAP Arena διαθέτει ήδη το κορυφαίο σύστημα παρακολούθησης στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη με 250 κάμερες υψηλής ευκρίνειας σε πλήρη λειτουργία.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα