Ολυμπιακός: Αυτά τα «περίεργα» παιχνίδια μπορεί να γίνουν πάρα πολύ δύσκολα…

Ολυμπιακός: Αυτά τα «περίεργα» παιχνίδια μπορεί να γίνουν πάρα πολύ δύσκολα…

Ολυμπιακός: Αυτά τα «περίεργα» παιχνίδια μπορεί να γίνουν πάρα πολύ δύσκολα…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ.

Στον Ολυμπιακό το είχαν μετανιώσει που είχαν πάει στο Βόλο (2-2) με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, υπό την έννοια ότι ήταν ειλημμένη (πριν τον αγώνα) απόφαση η απόλυση του. Τότε, ο Κορδόν είχε «συστήσει» να μην πάει η ομάδα με υπηρεσιακό προπονητή, αλλά με τον συμπατριώτη του, γιατί «έτσι θα ήταν καλύτερα».

Το αποτέλεσμα στο Βόλο, με τους δύο χαμένους βαθμούς, δεν είχε δικαιώσει την σχετική επιλογή και τώρα με τον ΟΦΗ η απόφαση ήταν να πάει η ομάδα με υπηρεσιακό προπονητή, τον Συλαϊδόπουλο, και όχι να μείνει για το σημερινό παιχνίδι ο Καρβαλιάλ και να έρχονταν αύριο να αναλάβει ο Μεντιλίμπαρ. Όπως κι αν έχει, όμως, τέτοια παιχνίδια είναι πάντα πολύ επικίνδυνα. Είτε παιχνίδια που πας με προπονητή «τελειωμένο» και αυτό να το ξέρουν οι παίκτες, είτε παιχνίδια που πας με υπηρεσιακό προπονητή και με τον επόμενο προπονητή στην εξέδρα, όπως θα είναι σήμερα ο Βάσκος. Και είναι πολύ επικίνδυνα, πολύ απλά γιατί είναι «περίεργα», κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Θυμάμαι όταν είχε έρθει ο Μίτσελ για πρώτη φορά, Φεβρουάριο του 2013. Θα έβλεπε τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη και την επόμενη θα έπιανε δουλειά στο Ρέντη. Τότε, υπηρεσιακός προπονητής ήταν ο Νικοπολίδης. Με την ομάδα αήττητη τις 16 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος (14 με τον Ζαρντίμ κι άλλες δύο με το Νικοπολίδη). Ο Ατρόμητος λοιπόν προηγήθηκε από το 1ο λεπτό (!) και κέρδισε με 3-2 από γκολ στο 79’ σπάζοντας το αήττητο του Ολυμπιακού…

Όπως θυμάμαι και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος του 2018, τον Μάιο, σε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού στα Γιάννινα, με υπηρεσιακό προπονητή τον Κόντη και τον Πέδρο Μαρτίνς στην εξέδρα, με τον Πορτογάλο να βλέπει το ματς και να αναλαμβάνει άμεσα για την επόμενη σεζόν. Τελικό σκορ 3-0, υπέρ του ΠΑΣ!..

Με τον Ολυμπιακό να προέρχεται από την ήττα (0-2) στο ντέρμπι από τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο και το -9 από τον πρώτο ΠΑΟΚ, η ψυχολογία της ομάδας καταλαβαίνει ο καθένας πού βρίσκεται. Και μέχρι την Πέμπτη η ομάδα να κάνει προπόνηση με τον προηγούμενο προπονητή. Όλα αυτά τα μεταβατικά στάδια μην τα νομίζετε τόσο απλά. Για να ξεπεραστούν θα πρέπει όλοι οι παίκτες να μπουν στο παιχνίδι με συγκέντρωση κι αποφασιστικότητα. Γιατί αν δεν έρθει γρήγορα το γκολ και ακόμη χειρότερα αν προηγηθεί ο αντίπαλος, όλα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα.

Ελ Κααμπί

Ο ΟΦΗ δεν είναι στα καλύτερα του, όμως ακριβώς αυτό, ότι βρίσκεται επίσης υπό πίεση, μπορεί να τον κάνει πιο απειλητικό, καθώς μάλιστα το άγχος θα το έχει ο Ολυμπιακός, που επιπλέον θα έχει το μυαλό του και στον πρώτο αγώνα με τη Φέρεντσβαρος την Πέμπτη. Παρεμπιπτόντως, στον πάγκο του ΟΦΗ θα είναι ένας Ισπανός προπονητής, ο Πεπ Μελ, που έχει κοντραριστεί…άπειρες φορές με τον Μεντιλίμπαρ.

Να υπενθυμίσω δε ότι όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, τα παιχνίδια των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη τα κερδίζει ο Ολυμπιακός, αλλά είναι πολύ ρευστά, κάτι που επίσης δείχνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να το προσέξουν πολύ το ματς αυτό, αν δεν θέλουν να τους στραβώσει.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 2-1 τον ΟΦΗ με γκολ στο 76’. Οι Κρητικοί είχαν ανοίξει το σκορ…

Πρόπερσι ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 2-0 τον ΟΦΗ, με το δεύτερο γκολ να έρχεται στο 90’ και να είναι αυτογκόλ…

Το 2020 ο ΟΦΗ πήγε δύο φορές στο Καραϊσκάκη, χάνοντας 2-1 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και 2-1 και στα πλέι οφς (με γκολ μάλιστα στο 82’)

Η μοναδική εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους στο Καραϊσκάκη ήταν το 3-0 το 2021. Διότι, ήταν το μοναδικό ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός ούτε έφαγε πρώτος γκολ, ούτε ισοφαρίστηκε όταν ο ίδιος άνοιξε το σκορ. Αυτό πρέπει να είναι κι ο οδηγός για το σημερινό παιχνίδι…

Άσχετο: Τη δική του διάσταση στο θέμα της μεταγραφής στον Ολυμπιακό του Γκαστόν Ερνάντες, που ως γνωστόν τελικά ναυάγησε έδωσε ο πρόεδρος της Σαν Λορέντσο, σε χθεσινή συνέντευξη του στο ESPN Futbol 12. O Μαρτσέλο Μορέτι δήλωσε λοιπόν: «Είχαμε καλές προσφορές μέσα στο χειμώνα για τον Μπαρέιρο από την Ατλέτικο Παραναένσε, τον Ερνάντες από τον ολυμπιακό και τον Λεγκιζαμόν από την Γρανάδα, αλλά προτιμήσαμε να μην τους πουλήσουμε για να έχει ο Ινσούα (προπονητής) καλή ομάδα, ειδικά με τη συμμετοχή μας στο Κόπα Λιμπερταδόρες».

Η φωτογραφία της ημέρας: Σε μία άλλη συνέντευξη, ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Ρουί Κόστα, ρωτήθηκε για την πώληση του Τσικίνιο στον Ολυμπιακό και απάντησε ως εξής: «Για μας ο Τσικίνιο είχε μεγάλη σημασία την περασμένη σεζόν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά την αποχώρηση του Έντσο Φερνάντες, του οποίου πήρε τη θέση όταν έφυγε για την Τσέλσι.

Κάρμο

Φέτος, όμως, τέλειωνε το συμβόλαιο του το καλοκαίρι και με την παρουσία του Κοκτσού και του Ζοάο Νέβες δεν έπαιρνε τον χρόνο συμμετοχής που ήθελε. Είχε ακόμη πέντε μήνες μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του. Υπήρχε γι΄ αυτόν η λύση να πάει στον Ολυμπιακό. Για εμάς δεν ήταν πολύ συμφέρουσα από οικονομική άποψη (500 χιλ. Ευρώ), αλλά ήταν καλύτερο από το έφευγε ελεύθερος».

Και για το τέλος ένα Emoji

Ολυμπιακός

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.