Παναθηναϊκός: Το ρίσκο του Τερίμ ενόψει ΠΑΟΚ, η πίστη του στο ρόστερ και το «ύπουλο» ματς στις Σέρρες

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Το ρίσκο του Τερίμ ενόψει ΠΑΟΚ, η πίστη του στο ρόστερ και το «ύπουλο» ματς στις Σέρρες

bet365

O Γιάννης Σερέτης γράφει για τον αποκλεισμό των Αράο, Γεντβάι, Τσέριν από το ματς του Παναθηναϊκού στις Σέρρες και για τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Πράσινοι απέναντι σε μια ομάδα που έχει κάνει «ζημιές» και έχει πάρει πολλούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά αγώνων.

Ηταν αναμενόμενο ότι αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό θα έμεναν εκτός αποστολής Παναθηναϊκού, δηλαδή στην εξέδρα (ή στην… Αθήνα, όταν πρόκειται για ταξίδι) παίκτες οι οποίοι στο παρελθόν ήταν βασικοί. Η’ παίκτες οι οποίοι σπανίως έμεναν εκτός 20άδας αν ήταν υγιείς και έτοιμοι. Η σταδιακή «επιστροφή» παικτών που βρίσκονταν στο απουσιολόγιο λόγω τραυματισμού (Παλάσιος, Χουάνκαρ, Σπόραρ, Βέρμπιτς, Βαγιαννίδης) θα… αναδείκνυε το μέγεθος του ρόστερ του Τριφυλλιού μετά τις πέντε χειμερινές μεταγραφές (Μπακασέτας, Ντραγκόφσκι, Ακαϊντίν, Βίτορ Ούγκο, Λημνιός).


Μια μικρή γεύση είχαν πάρει στα προηγούμενα ματς ο Μπαρτ Σένκεφελντ και ο Αϊτόρ: ο Ισπανός έμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι στον πάγο, ο Ολλανδός επέστρεψε στην 21μελή αποστολή για τις Σέρρες, στην οποία ο Φατίχ Τερίμ πήρε ένα τεράστιο – αχρείαστο κατά τη γνώμη μας – ρίσκο, ενόψει του πρώτου ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αφησε στην Αθήνα το δίδυμο των βασικών του στόπερ αυτή την περίοδο (Αράο – Γεντβάι) και τον φορμαρισμένο Τσέριν, ο οποίος είχε βοηθήσει την ομάδα του στα δύο νικηφόρα ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (0-2) και με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα (2-0), κερδίζοντας ουσιαστικά τη θέση του «βασικού» από τον Βιλένα.

Αχρείαστο ρίσκο για τρεις λόγους…

  • Α) Προέρχονταν όλοι από εβδομάδα χωρίς παιχνίδι και από διήμερο ρεπό Δευτέρας – Τρίτης!
  • Β) Αμέσως μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάποιο ντέρμπι μπροστά του, αλλά τη Λαμία στη γεμάτη μετά από δυόμισι μήνες Λεωφόρο. Μπορεί, συνεπώς και σ’ αυτό το ματς να χρησιμοποιήσει κάποιους «αναπληρωματικούς» στο πλαίσιο του rotation.
  • Γ) Θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον τον Αράο και τον Τσέριν στον πάγκο αύριο αν θέλει να τους «ξεκουράσει»: ειδικά τον Βραζιλιάνο που μπορεί να αγωνιστεί σε δύο θέσεις, αλλά και τον Σλοβένο αντί του Ζέκα.

Προφανώς ο Τούρκος προπονητής έχει και δείχνει εμπιστοσύνη σε μεγάλο εύρος του ρόστερ του. Με Ούγκο – Ακαϊντίν έπαιξε μονότερμα τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, γιατί να μην το κάνει και αύριο; Κάθε ματς όμως έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Και σε γενικότερο πλαίσιο τα... άκρα καλό είναι να αποφεύγονται: από τις εντατικές προπονήσεις στις πρώτες δέκα μέρες φτάσαμε στα τρία ρεπό (και μόνο μία προπόνηση!) εντός επτά ημερών.

Συνήθως για τέτοιου είδους παιχνίδια σαν κι αυτό το αυριανό στις Σέρρες αυτό που λέγεται για τους «μεγάλους» είναι ότι αν μπει το πρώτο γκολ, η νίκη είναι σχεδόν βέβαιη. Ο Πανσερραϊκός, όμως, είναι ακριβώς η ομάδα η οποία εφέτος έχει αποδείξει ότι αυτό δεν ισχύει. Για να μην θυμηθούμε ότι ο εκπληκτικός εφέτος με τους «μικρομεσαίους» Παναθηναϊκός (13/14 νίκες και μία ήττα βασικά ελέω Μπρινιόλι στο Περιστέρι) έχει ισοφαριστεί δις στην επαρχία (Λαμία 1-2, Αστέρας 1-4), ας σταθούμε στα επιτεύγματα του Πανσερραϊκού, ο οποίος «έκοψε» δύο βαθμούς και από την ΑΕΚ και από τον Αρη στις καθυστερήσεις! Εχει χάσει βαθμούς στα τελευταία λεπτά (ειδικά στον πρώτο γύρο με Παναιτωλικό και Κηφισιά) αλλά έχει νικήσει και τον ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 με γκολ του Αλεξιτς στο 90’ και τον ΟΦΗ 2-1 με πέναλτι του Μούργου στο 88’, έχει ισοφαρίσει την Κηφισιά στο 86’ με τον Μπετανκόρ. «Λιοντάρι»… όνομα και πράγμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα!

Κι εκτός αυτού έχει και εξαιρετική εντός έδρας επίδοση εφέτος: 3-5-1 και μοναδική ήττα με πέναλτι 1-0 από τον Ολυμπιακό. Πάρα πολύ συχνά, δε, εντός έδρας βάζει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν έχει νικήσει στις Σέρρες από το 1991! Πριν από 33 χρόνια, με 3-1 και σκόρερς τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή και τον Κριστόφ Βαζέχα (δις)! Εκτοτε οι δυο ομάδες βρέθηκαν τρεις φορές αντίπαλοι στις Σέρρες (1992, 2009, 2011) σε ματς πρωταθλήματος. Τα δυο πρώτα ματς έληξαν με ισοπαλία 0-0 ενώ στο τρίτο ο γηπεδούχος που είχε ήδη υποβιβαστεί (!) είχε επικρατήσει με 1-0 με σκόρερ τον Γιώργο Γεωργιάδη στο 44’, σε ματς στο οποίο οι Πράσινοι είχαν στην ενδεκάδα τους μεταξύ άλλων Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λέτο, Καντέ, Μπουμσόνγκ!

Ασφαλώς το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τα «Λιονταράκια του Γκαρσία» είναι ότι «τρέχουν» σερί πέντε αγώνων χωρίς ήττα και ότι τουλάχιστον προς στιγμήν δεν έχουν πίεση: το +8 από την προτελευταία θέση, κυρίως χάρη στα δύο «ξερά» διπλά τους με 2-0 στη Λαμία και στα Γιάννενα, έχουν φέρει τον Πανσερραϊκό σε πάρα πολύ πλεονεκτική θέση ως προς την αποφυγή του υποβιβασμού που ήταν και ο βασικός στόχος της ομάδας στην εκκίνηση της σεζόν.

Αν συνυπολογιστεί, μάλιστα η προσθήκη των Ουάρντα – Μπετανκόρ που δίνουν την ξεχωριστή ποιότητα επιθετικά, ώστε να μην τα περιμένει όλα από τον Αλεξιτς, η ομάδα των Σερρών έχει βρει δίχτυα σε όλα τα παιχνίδια του 2024. Και ως γνωστόν, το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού παραμένει η ανασταλτική λειτουργία. Κι ας μην θέλουν να το δουν όσοι φέρνουν σαν επιχείρημα το μηδέν παθητικό στα δυο ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού επί Φατίχ Τερίμ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...