ΠΑΟΚ: Κέρδισε πολλά ακόμη κι αν έχασε τις ευκαιρίες…

ΠΑΟΚ: Κέρδισε πολλά ακόμη κι αν έχασε τις ευκαιρίες…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την ισοπαλία στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ καταγράφοντας τα πολλά θετικά των ασπρόμαυρων, έχοντας και υποσημειώσεις. Σχόλια για διαιτησία και μπάσκετ.

Το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ είχε τεράστιο ενδιαφέρον και για το αποτέλεσμα σε ένα εξάποντο παιχνίδι, αλλά και για την εικόνα των ομάδων, ειδικά του ΠΑΟΚ έτσι όπως θα παρουσιάζονταν απέναντι στην συγκεκριμένη αντίπαλο.

Αν μείνουμε στην εικόνα πρέπει να σημειώσουμε ότι για 15-20 λεπτά στο ξεκίνημα και 30-40 λεπτά στο τέλος, ο ΠΑΟΚ καταφέρνει και πιέζει καλά την ΑΕΚ, κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες και τις δεύτερες μπάλες, κλείνοντάς την κοντά στην περιοχή της, μη αφήνοντας τη να σκεφτεί πώς μπορεί να επιτεθεί. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά και αποφασιστικά, τελείωσε ακόμη καλύτερα και πιο εντυπωσιακά απέναντι σε έναν πραγματικά δυνατό αντίπαλο.

Να πάμε και στις φάσεις του αγώνα:

- Η ευκαιρία του Μεϊτέ που δεν πασάρει στον Σαμάτα στο τέλος του πρώτου μέρους και μετά αποφασίζει να «σκοτώσει» τον Στάνκοβιτς αφού ο Τανζανός κλείστηκε και δεν ξεμαρκαρίστηκε, είναι σπουδαία

- Η φάση του Σαμάτα που με την μπάλα ψηλά σουτάρει τόσα άστοχα από τα 7-8 μέτρα, δεν είναι μικρή στιγμή

 

- Τα σουτ Κωνσταντέλια και Οζντόεφ από τα 12-15 μέτρα ήταν φάσεις που είχε (οι μοναδικές της) και η ΑΕΚ με Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον

- Τέτοιο σουτ (δοκάρι) βέβαια όπως του Ντεσπόντοφ, άλλη μία καθαρή ευκαιρία δεν κατάφερε να βγάλει η ΑΕΚ

Και σε αυτό το επίπεδο καλύτερος ο ΠΑΟΚ που σαφώς έκανε βήματα προόδου στην αντιμετώπιση και του συγκεκριμένου ντέρμπι. Δεν το κέρδισε βέβαια, αλλά επειδή… μπάλα είναι κόντεψε και να το χάσει, χωρίς σε καμία περίπτωση να είναι χειρότερος. (Αν έληγε 0-1 με αυτόν τον τρόπο τι θα διαβάζαμε πάλι;)

Το μόνο κακό διάστημα του ΠΑΟΚ κι αυτό για το οποίο μπορεί να «κατηγορηθεί» είναι για τον… φόβο που έβγαλε στο πρέσσινγκ της ΑΕΚ ειδικά στο διάστημα 20΄-45΄. Εκεί οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να έχουν αέρα και αυτοπεποίθηση στη διάσπαση του «πρες», με τους παίκτες του Λουτσέσκου σε ανάλογη κατάσταση να μην κάνουν ούτε κοντρόλ μη τυχόν γίνει στα πόδια τους το λάθος.

Σε όλα όσα είδαμε, υπάρχει το… «τι θα συνέβαινε αν ξεκινούσε ο Κωνσταντέλιας» με τον οποίο η ομάδα δούλεψε ως βασικό σε όλη την εβδομάδα που πέρασε. Και ποιος ξέρει άραγε τι θα γινόταν; Αυτό που διαπιστώσαμε σε σημαντικό ποσοστό, είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα ο ΠΑΟΚ θα ήταν καλύτερος και πιο απειλητικός αν ξεκινούσε το ματς ο Ντεσπόντοφ. Ο Βούλγαρος στο χώρο (αφού ο ΠΑΟΚ σήκωσε πολλές φορές τη μπάλα) είναι πιο επικίνδυνος, πέρα από το ότι είναι πιο φορμαρισμένος. Από εκεί και πέρα απόλυτα κατανοητό ότι ο προπονητής πρέπει να κάνει διαχείριση ρόστερ και προσωπικοτήτων. Καλά λέει… «game by game» αλλά με αυτή τη λογική θα έπρεπε τώρα στα τέσσερα ντέρμπι να βάλει σε όλα βασικό τον Βούλγαρο και όχι τον Σέρβο. Γίνεται; Από την άλλη αν ήξερε από νωρίς ότι δεν παίζει ο Ντέλιας, μήπως θα άλλαζε κι αυτή την επιλογή στα άκρα; Ποιος ξέρει; (Ο προπονητής σίγουρα γνωρίζει περισσότερα…).

Ο Λουτσέσκου που παραδέχθηκε ότι πόνταρε στο… πέρασμα του χρόνου που θα έριχνε τα τρεξίματα του αντιπάλου, από τον οποίο χθες ήταν καλύτερος στο κοουτσάρισμα, σε σχέση με το… τι βγήκε και τι δεν βγήκε στο καθένα από όσα αποφάσισαν να αλλάξουν την ώρα του αγώνα.

Κάπως έτσι ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε βήματα προόδου, έβαλε και την προσωπικότητα Όττο στο ματς, έχει κι άλλες επιστροφές, πάει τώρα στο κύπελλο με την καλή ψυχολογία της τελευταίας γεύσης που του άφησε το φινάλε στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και θα συνεχίσει τώρα έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό του.

* Σε ατομικό επίπεδο ο Μεϊτέ είχε καλά διαστήματα, ενώ οι αλλαγές που ολοκληρώθηκαν νωρίς φρόντισαν και κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας. Μεγάλο πρωταγωνιστή δεν βρίσκεις από πλευράς ΠΑΟΚ και σίγουρα όλοι τους οφείλουν τέτοια ματς με την ΑΕΚ που τους έχει πάρει τον αέρα, να τα αντιμετωπίζουν μα καλύτερη νοοτροπία και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αν δεν μπορούν (πχ Σάστρε, Μουργκ) θα βρει ο Λουτσέσκου εκείνες τις προσωπικότητες που θα αγνοούν το φόβο για ένα κοντρόλ και μία πάσα.

* Διαιτητικά, ο Αζέρος δεν έβγαλε 2-3 κάρτες σε παίκτες της ΑΕΚ και κυρίως σε Βίντα-Κάλενς. Μετά χάρισε και στον Σάστρε. Πολύ οριακή η φάση του Μπράντον με τον Κάλενς. Σε κάθε περίπτωση και σε όλες τις… γκρίζες περιπτώσεις, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός συνεχίζουν να έχουν πολύ καλή αντιμετώπιση. (Στις Σέρρες είτε τα φάουλ στο 0-1 έγιναν πριν την εκτέλεση του κόρνερ, είτε μετά, το ματς έπρεπε να διακοπεί από τον διαιτητή, που… έτυχε να παίζει και το Βόλος-ΠΑΟ με την αποβολή Μπερνάρ που επίσης δεν καταλογίστηκε ).

* Ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ έχασε (όπως αναμένονταν) από τον Άρη που έχει καλύτερη και πιο δουλεμένη ομάδα. Όταν ο Άρης (λόγω λαθών του ΠΑΟΚ και ριμπάουντ) έχει 67 προσπάθειες δύο και τριών πόντων και ο ΠΑΟΚ 52, τότε όλα γίνονται πιο ξεκάθαρα. Από εκεί και πέρα ποιο το νόημα να ανεβαίνει πανό με το σύνθημα… «εδώ είναι Παλέ» και τον Γκάλη να σηκώνει χέρι στον Πρέλεβιτς, δεν κατάλαβα. Από όσα έχει καταφέρει ο Άρης και ο Γκάλης στο Παλέ, προβλήθηκε αυτή η κίνηση!

Δεν ξέρω αν είναι προτιμότερη η προβολή μίας τέτοια κατάστασης, από πανό για κάποιον που είναι ΠΑΟΚ και κατέληξε στο νοσοκομείο, όπως αναφέρονταν στο τελευταίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Γιατί όμως τέτοια αγάπη με προβολή τέτοιων πράξεων; Αλλά ξέχασα. Η απάντηση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι… «όταν εσείς είχατε κάνει και εμείς… αλλά εσείς τι είχατε ανεβάσει».

Άρα… αθώοι, άρα… ας συλληφθεί κάποιος ΠΑΟΚτσής ακόμη, αφού βολεύει να «φταίνε» για όλα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.