Παναθηναϊκός: Κι' όμως, ο Γερεμέγεφ είναι ο κορυφαίος σκόρερ του σε non penalty γκολ! (Vids)

Παναθηναϊκός: Κι' όμως, ο Γερεμέγεφ είναι ο κορυφαίος σκόρερ του σε non penalty γκολ! (Vids)

Γιάννης Σερέτης
Ιωαννίδης, Γερεμέγεφ και Σπόραρ, οι τρεις φορ του Παναθηναϊκού

bet365

Οι καταπληκτικές επιδόσεις και η απίθανη... αύρα του Σουηδού φορ με τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και τα μόλις δυο ματς ως «βασικός» στο εφετινό πρωτάθλημα.

Mε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε κάνει το απίθανο: τρεις συμμετοχές, τέσσερα γκολ! Ενα με τον ΠΑΟΚ (2-2), ένα με τον Ατρόμητο (5-0) και δύο στο Βόλο (0-3). Με τον Φατίχ Τερίμ τα... χάλασε τα ποσοστά του. Δεν σκόραρε στα τέσσερα λεπτά συμμετοχής του με τον ΠΑΣ Γιάννινα και στα δύο λεπτά εναντίον του Παναιτωλικού. Ναι, ήταν εξαφανισμένος στο πρώτο ημίχρονο εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως «βασικός» ελλείψει Φώτη Ιωαννίδη και Αντρατζ Σπόραρ. Αλλά ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ επέστρεψε δριμύτερος με την κεφαλιά από τη σέντρα του Μπακασέτα που «κλείδωσε» το τρίποντο εναντίον του Ολυμπιακού. Και προχθές στις Σέρρες κατάφερε να σκοράρει χωρίς καν να επιχειρήσει τελική προσπάθεια! Είναι να σε... πηγαίνει και η μπάλα μερικές φορές! Γελούσε με τον Μαντσίνι μετά το 0-3, όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από τον... μηρό του, μετά το σουτ του Αργεντινού...

Εναντίον του ΠΑΟΚ είχε μπει στο 82’ και στο 96’ ισοφάρισε 2-2. Με τον Ατρόμητο μπήκε στο 69’ και σκόραρε στο 92’ (5-0). Στο Βόλο μπήκε στο 62’, όταν το ματς ήταν ακόμα στο 0-0 και σκόραρε στο 64’, μόλις δύο λεπτά αργότερα (τελικό 0-3)! Προχθές, στις Σέρρες, μπήκε ως αλλαγή στο 89’ και χρίστηκε σκόρερ στο 91’. Ο Γερεμέγεφ έχει το... άγγιγμα του Μίδα εφέτος στον Παναθηναϊκό, έχοντας πετύχει έξι γκολ σε οκτώ ματς, έξι γκολ σε 186 λεπτά, ήτοι 1/30 λεπτά! Οταν επιστρέψει και ο Ιωαννίδης θα δώσει «μάχη» με τον Σπόραρ για μια θέση στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Βλέπετε... τρεις φορ δεν χωρούν σε μια 20άδα. Ομως αν μη τι άλλο έχει αποδείξει ότι μέσα στο κουτί... το έχει ο μπαγάσας!

Ο 31χρονος Σουηδός φορ που είχε αποκτηθεί πέρυσι και είχε δοθεί ως δανεικός στον Λεβαδειακό (τον οποίο δεν βοήθησε να παραμείνει στη Superleague 1) έχει συμπεριληφθεί μόλις τρεις φορές στην αρχική ενδεκάδα του Τριφυλλιού. Ολες επί Φατίχ Τερίμ, καθώς σε μεγάλο διάστημα παρουσίας του Τούρκου τεχνικού απουσιάζει και ο Φώτης Ιωαννίδης. «Βασικός» ήταν στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό (2-0), με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και στη νίκη – πρόκριση επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι (2-0), παιχνίδι στο οποίο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με βολέ, το οποίο ακυρώθηκε σωστά λόγω οφσάιντ.

Εχει με διαφορά την καλύτερη επίδοση σε γκολ ανά λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα και είναι o δεύτερος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, χωρίς να έχει εκτελέσει πέναλτι! Πρώτος είναι ο Ιωαννίδης με οκτώ γκολ (τέσσερα πέναλτι) και δεύτερος ο Γερεμέγεφ μαζί με τον Σπόραρ (από έξι γκολ έκαστος) που έχει δύο πέναλτι! Ο Γερεμέγεφ λοιπόν, που αποκτήθηκε πέρυσι με απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου έχοντας το παράσημο του πρώτου σκόρερ του σουηδικού πρωταθλήματος, είναι ο κορυφαίος σκόρερ του Παναθηναϊκού εφέτος σε non – penalty γκολ! Απίστευτο; Κι όμως... σουηδικό. Ναι, ναι, το ξέρουμε. Δεν είναι «Μπεργκ». Αλλά δεν αποκτήθηκε για να είναι... Μπεργκ και τη δουλειά του την κάνει μια χαρά...

Σημείωση: Περισσότερα non penalty γκολ στο πρωτάθλημα από τους Ιωαννίδη - Σπόραρ έχει και ο Σεμπαστιάν Παλάσιος που έχει σκοράρει πέντε φορές, όλες με σουτ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα