Ολυμπιακός: Γιατί ο Μεντιλίμπαρ καλείται να γράψει ιστορία με το καλημέρα

Ολυμπιακός: Γιατί ο Μεντιλίμπαρ καλείται να γράψει ιστορία με το καλημέρα

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ολυμπιακός: Γιατί ο Μεντιλίμπαρ καλείται να γράψει ιστορία με το καλημέρα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο Gazzetta γιατί ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού πρέπει να γράψει ιστορία στο σύλλογο αν θέλει να πάρει την πρόκριση με τη Φέρεντσβαρος.

Όλοι ξέρουμε ότι ο Μεντιλίμπαρ μπαίνει αμέσως στα βαθιά κάνοντας ντεμπούτο με τη Φέρεντσβαρος στα πλέι οφς των νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ. Μόνο που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει…επακριβώς πόσο…βαθιά είναι!

Ο Βάσκος προπονητής στην πραγματικότητα καλείται να γράψει ιστορία με το καλημέρα στον Ολυμπιακό! Πολύ απλά γιατί κανείς προκάτοχος του στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» δεν έχει μπορέσει να πετύχει ευρωπαϊκή πρόκριση μετά τη φάση των ομίλων έχοντας προσληφθεί μεσούσης της σεζόν κι από την αρχή, από το καλοκαίρι! κι όταν λέω κανείς, εννοώ χωρίς καμία εξαίρεση.

Εφτά προπονητές που πήγαν στον Ολυμπιακό λίγο πριν παίξουν στην Ευρώπη μετά τη φάση των ομίλων του τσάμπιονς Λιγκ, του γιουρόπα Λιγκ, του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όλοι απέτυχαν. Και δη εμφατικά. Να δούμε μήπως το νεοσύστατο Κόνφερενς Λιγκ φέρει γούρι!

Αναλυτικά:

 

Μάρτιος 1993 Λιούπκο Πέτροβιτς, Κύπελλο Κυπελλούχων φάση των 8, Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1, Ατλέτικο-Ολυμπιακός 3-1

Νοέμβριος-Δεκέμβριος 1999 Αλμπέρτο Μπιγκόν, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ φάση των 32, Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-3, Γιουβέντους-Ολυμπιακός 1-2

Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2000 Τάκης Λεμονής, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ φάση των 32, Ολυμπιακός-Λίβερπουλ 2-2, Λίβερπουλ-Ολυμπιακός 2-0

Φεβρουάριος-Μάρτιος 2010 Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, Τσάμπιονς Λιγκ φάση των 16, Ολυμπιακός-Μπορντό 0-1, Μπορντό-Ολυμπιακός 2-1

Φεβρουάριος 2013 Μίτσελ, Γιουρόπα Λιγκ φάση των 32, Λεβάντε-Ολυμπιακός 3-0, Ολυμπιακός-Λεβάντε 0-1

Φεβρουάριος 2015 Βίτορ Περέιρα, Γιουρόπα Λιγκ φάση των 32, Ντνίπρο-Ολυμπιακός 2-0, Ολυμπιακός-Ντνίπρο 2-2

Μάρτιος 2017 Βούζας, Γιουρόπα Λιγκ φάση των 16, Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 1-1, Μπεσίκτας-Ολυμπιακός 4-1

Καμπιάσο

Μπορεί κάποιος να διακρίνει ορισμένα πράγματα:

Ένα, σε αυτά τα 14 παιχνίδια ο Ολυμπιακός πέτυχε μόλις μία νίκη, κι αυτή έχοντας χάσει 1-3 στο πρώτο εντός έδρας ματς. Στα υπόλοιπα 13 παιχνίδια έχει εννιά ήττες και μόνο τέσσερις ισοπαλίες.

Δύο, όταν παίζει πρώτο ματς εντός έδρας ο Ολυμπιακός, όπως τώρα με τη Φέρεντσβαρος, συνήθως το παλεύει, φέρνοντας τρεις ισοπαλίες (με Ατλέτικο, Λίβερπουλ, Μπεσίκτας) και χάνοντας δύο ματς (από την Γιουβέντους και την Μπορντό). Όταν παίζει πρώτο ματς εκτός έδρας χάνει και δη χωρίς…στιλ (0-5 συνολικό σκορ από Λεβάντε και Ντνίπρο).

Τρία, το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν ότι σε κανένα από αυτά τα 14 παιχνίδια του δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω το μηδέν! Δέχθηκε γκολ και στα 14, από ένα έως τέσσερα. Αντίθετα, σε πέντε παιχνίδια ο ίδιος δεν σκόραρε.

Τέσσερα, δύο προπονητές, Έλληνες μάλιστα, έκαναν ντεμπούτο σε τέτοια ματς, μετά τη φάση των ομίλων, στην Ευρώπη, όπως θα κάνει τώρα ο Μεντιλίμπαρ. Ο Βούζας, που με τον Ιμπαγάσα δίπλα, έφερε το 1-1 με την Μπεσίκτας κι ο Λεμονής, που ως βοηθός του τιμωρημένου (ήταν στην εξέδρα) Ματζουράκη, έφερε το 2-2 με τη Λίβερπουλ. Για τον Μίτσελ το παιχνίδι με τη Λεβάντε ήταν μόλις το δεύτερο του στον πάγκο του Ολυμπιακού και για τον Μπιγκόν το τρίτο του. Ο Βίτορ Περέιρα ήταν πέντε εβδομάδες στο Ρέντη, ο Πέτροβιτς ένα μήνα κι ο Μπάντοβιτς επίσης ένα μήνα.

Πέντε, όλοι οι αντίπαλοι του ήταν σημαντικά ονόματα (Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Ατλέτικο) η, έστω από μεγάλα πρωταθλήματα (Μπορντό από Γαλλία και Λεβάντε από Ισπανία), συν την Μπεσίκτας, τη δεύτερη παραδοσιακά μεγαλύτερη ομάδα της Τουρκίας και τη Ντνίπρο, που εκείνη τη σεζόν έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης. Τώρα, αντίπαλος είναι η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, θεωρητικά πιο κάτω επίπεδο από εκείνες τις ομάδες.

Το θέμα είναι σε τι πραγματικά επίπεδο είναι ο φετινός Ολυμπιακός…

Άσχετο:

Όταν είχε έρθει ο Μαρτίνεθ έχοντας φέρει μαζί του και προπονητή γκολκίπερ, είχα σχολιάσει από εδώ ότι επρόκειτο για αδικία εις βάρος του Παναγιώτη Αγριογιάννη, καθότι τόσα χρόνια που δούλευε στο Ρέντη, ο Ολυμπιακός ποτέ δεν είχε πρόβλημα με τους γκολκίπερ του, το αντίθετο.

Αγριογιάννης

Τώρα, με την παρουσία του Μεντιλίμπαρ και την επιστροφή, «σε άσπρο άλογο» του Αγριογιάννη που ήταν στο σταφ της Νότιγχαμ, μπορώ να σχολιάσω κάτι άλλο: ότι η αδικία αποκαταστάθηκε…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ωραία τα έκανε και ωραία τα είπε ο Συλαϊδόπουλος…

Μην ξεχνάμε δε ότι πρόκειται για προπονητή που δούλευε στον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό, όντας 2,5 χρόνια στην Κ19 του και μία σεζόν βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα (με τον Μπόλονι), ενώ είχε αναλάβει και σε δύο παιχνίδια ως υπηρεσιακός προπονητής της πρώτης ομάδας. Και τι είπε ο Συλαϊδόπουλος όταν τελείωσε ο αγώνας με τον ΟΦΗ; «Δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο το να είσαι προπονητής στον Ολυμπιακό»! Το πιάσατε το νόημα, ε;…

Παρεμπιπτόντως, έκανε εντύπωση ότι ο Συλαϊδόπουλος δεν κράτησε για τον εαυτό του τα εύσημα, αλλά τα μοιράστηκε και με το υπόλοιπο σταφ, τον Μαυρογενίδη, τον Τάσο Πάντο, τον Κολοκυθά, τον Αμπατζίδη. Και το ίδιο έκανε όταν μίλησε και για τα παιδιά της Κ19.

Συλαϊδόπουλος

Λογικά είδαν όλοι με καλό μάτι, την κίνηση ένταξης του στο τιμ του Μεντιλίμπαρ. Αν κι εγώ νομίζω ότι ακόμη πιο σωστό ποδοσφαιρικά είναι να αναλάβει από το καλοκαίρι τον Ολυμπιακό Β, να μείνει εκεί για μία διετία και να ετοιμαστεί για να αναλάβει κάποια στιγμή την πρώτη ομάδα του συλλόγου εφόσον δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε πιο υψηλό επίπεδο. Η σωστή σειρά έτσι είναι, Κ19, Β ομάδα, Α ομάδα.

Και για το τέλος ένα Emoji

Τσικίνιο

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.