ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τι προβλέπει ο ΚΑΠ για τα αιτήματα αναβολής αγώνων

Γιάννης Σερέτης
Εσε εναντίον Μπράντον Τόμας στο «Γ. Καραϊσκάκης»

bet365

Τα άρθρα του ΚΑΠ που σχετίζονται με το αίτημα αναβολής που κατέθεσε ο Ολυμπιακός για το προσεχές παιχνίδι του στην Τούμπα ενόψει και της ρεβάνς με τη Φερεντσβάρος και οι ψήφοι που απαιτούνται κατά περίπτωση στο ΔΣ της Λίγκας.

Για αύριο (15/2) έχει προγραμματιστεί το Δ.Σ. της Stoiximan Super League, στο οποίο θα αποφασιστεί εάν θα γίνει ή όχι δεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού να αναβληθεί το κυριακάτικο ντέρμπι του με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (18/2), το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί μεταξύ των δύο αναμετρήσεών του με τη Φερεντσβάρος (15 και 22/2). Στο αίτημα του Ολυμπιακού συμφωνεί και ο ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν αρκεί σύμφωνα με τον ΚΑΠ για να αναβληθεί το μεταξύ τους παιχνίδι.

Τι προβλέπει ο ΚΑΠ για αιτήματα αναβολής αγώνων, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την «εξυπηρέτηση» των ομάδων ως προς τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους;

α) Αρθρο 22, παρ. 1

«Οι ομάδες δεν έχουν το δικαίωμα αναβολής οποιουδήποτε αγώνα με κοινή συμφωνία τους. Ως κοινοποίηση του προγράμματος των αγώνων, για τα μέλη των επαγγελματικών ενώσεων, θεωρείται και η ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας».


β) Αρθρο 22, παρ. 2

«Είναι υποχρεωτική για τη διοργανώτρια ύστερα από έγγραφο αίτημα η αναβολή του αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου που ζητείται από ομάδα:

α) η οποία μετέχει σε προημιτελική, ημιτελική ή τελική φάση διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

β) της οποίας τρεις (3), τουλάχιστον, ποδοσφαιριστές συμμετέχουν σε αγώνες των ελληνικών εθνικών ομάδων Ανδρών ή Ελπίδων που εντάσσονται στο αναγνωρισμένο calendar (πρόγραμμα αγώνων) της FΙFA».

Πόσες ψήφοι απαιτούνται για να γίνει δεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού

Συνεπώς, όλα εξαρτώνται από την αυριανή ψηφοφορία, για την οποία αξίζει να υπογραμμιστούν τα εξής...

α) Για να «περάσει» το αίτημα του Ολυμπιακού ως αυτόνομη διαδικασία, απαιτείται απλή πλειοψηφία, δηλαδή 8 ψήφοι.

β) Αν όμως, το αίτημα συνδεθεί απαρέγκλιτα με συνολική χρονική «μετακύλιση» αγωνιστικών της Superleague 1, τότε απαιτούνται τα 2/3 των ψήφων, ήτοι 10 από τις 14 ομάδες να ψηφίσουν θετικά.

Αυτό (το δεύτερο δηλαδή) είναι και το πιθανότερο αν όχι το βέβαιο σενάριο, δεδομένου ότι πλέον λόγω των play offs, των ρεβάνς στους ημιτελικούς Κυπέλλου και των υποχρεώσεων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στο Conference League το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ σφιχτό ενόψει Euro (όλα τα πρωταθλήματα λήγουν νωρίτερα απ΄ ότι είθισται)

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα