Πάρτι με 30.000 καλεσμένους και τριάρα!

Πάρτι με 30.000 καλεσμένους και τριάρα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
 Πάρτι με 30.000 καλεσμένους και τριάρα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την επικράτηση της ΑΕΚ επί της Κηφισιάς σε ένα εύκολο βράδυ με όμορφο ποδόσφαιρο (ειδικά στο πρώτο 45λεπτο) από τους νταμπλούχους...

Δεν έχει έρθει ακόμη το ματς που η ΑΕΚ και ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει τη δυνατότητα να παίξει με όλα τα ...όπλα διαθέσιμα στη φαρέτρα της ομάδας και του Αργεντινού τεχνικού. Όλη η άμυνα της Ένωσης ήταν υποχρεωτικά διαφορετική από αυτή που θα βλέπαμε αν ήταν έστω οι... μισοί διαθέσιμοι, αλλά και πάλι δεν ήταν, αφού εκτός έμειναν Βίντα, Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα... Με αποτέλεσμα να παίξουν τρεις στους τέσσερις με αριστερό πόδι και να δούμε τον Κάλενς να ανταποκρίνεται σε θέση δεξιού στόπερ δίχως ευτυχώς να χει προβλήματα μιας και οι νταμπλούχοι δεν απειλήθηκαν από την Κηφισιά (3-0) που έμεινε από νωρίς με παίκτη λιγότερο.

Η ΑΕΚ έβγαλε εύκολα και με υπέροχο ποδόσφαιρο την υποχρέωση και ας μην ήταν εύστοχος ο Λιβάι Γκαρσία από τη λευκή βούλα! Το έκανε έπειτα με δύο τέρματα με το κεφάλι, εντελώς φορίσια, το πρώτο με κεφαλιά ψαράκι και το δεύτερο με εξυπνάδα, αφού ακολούθησε τη φάση και σημείωσε δεύτερο γκολ. Η αποβολή του Σπίνου είναι για το χέρι που βάζει στην πλάτη του Λιβάι Γκαρσία ενώ του χει πάρει την εσωτερική, διότι εφόσον υποδεικνύει πέναλτι ο διαιτητής για αυτή τη κίνηση να σπρώξει με το χέρι ο άσος της Κηφισιάς τον Γκαρσία, έπειτα πρέπει να δείξει κόκκινη μιας και με το χέρι και την κίνηση αυτή δεν δικαιολογεί ότι προσπαθεί να παίξει μπάλα, κατά γράμμα ο κανονισμός!

Δεν χρειάστηκε παρά ένα 45λεπτο η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα για να βάλει τις βάσεις για μια εύκολη νίκη. Σε αυτό το διάστημα, σε όλο το πρώτο μισό του ματς, η ΑΕΚ έκρυψε την μπάλα, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον υπέροχο Ελίασον, αλλά και τους Λιβάι Γκαρσία, Στίβεν Τσούμπερ και Πήλιο. Πολύ καλά πήγαν οι περισσότεροι, όπως ο Γκατσίνοβιτς που συνεχίζει να ανεβαίνει και να βρίσκει την καλή του φόρμα, αλλά έχασε το άχαστο για να επιστρέψει στα γκολ στο τέλος του πρώτου 45λεπτου, όταν ο Τσούμπερ του έδωσε έτοιμο γκολ, μπορεί έπειτα να σηκώθηκε η σημαία του βοηθού, ωστόσο στο ριπλέι είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ...

...

Είχε και ...γλυκό με Λιούμπισιτς!

Η εικόνα όμως αξίζει μεγαλύτερης προσοχής και αναφοράς διότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έβγαλε ομορφιές στο άμεσο παιχνίδι της, συνδυαστικό ποδόσφαιρο που χαίρεσαι να το παρακολουθείς, άσχετα αν ο αντίπαλος έπαιξε με παίκτη λιγότερο για αρκετή ώρα. Άλλωστε έχουμε δει ματς, από το πρόσφατο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Λαμίας, αλλά και του τελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, μια ομάδα να παίζει με παίκτη παραπάνω για πολλή ώρα και να μη καταφέρνει να ανταποκριθεί. Καλό στα λόγια να το αναφέρουμε αλλά στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι αν δεν είσαι αυτός που πρέπει δεν αρκεί μια αποβολή.

Η ταχύτητα στην εκδήλωση των επιθέσεων δεν επέτρεπε στον αντίπαλο να παρακολουθήσει έστω τον ρυθμό. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο στο πρώτο μισό του ματς η ομάδα είχε 20 (!!!) τελικές και τις οκτώ από αυτές ο Λιβάι Γκαρσία! Αν και έριξε ρυθμό στο δεύτερο 45λεπτο και έως τις αλλαγές η ομάδα και πάλι ο Γκαρσία θα έπρεπε να χει βρει τουλάχιστον δύο ακόμη γκολ και να ήταν ήδη πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Εννοείται πως θα σήκωναν κουβέντα για το πέναλτι, που ήταν ίδιο με αυτό που είχε πάρει ο Άγιαξ σε βάρος της ΑΕΚ με τον Πινέδα πρωταγωνιστή, τότε έλεγαν "δεν έπρεπε να βάλει το χέρι στην πλάτη", τώρα γύρισε η ...μπιφτέκα!

Εν κατακλείδι η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει αυτό που έπρεπε και να βρει μάλιστα και τρίτο γκολ, είχε και... γλυκό κοινώς, με Λιούμπισιτς που συστηθηκε στο κοινό της νεας του ομάδας με τον καλύτερο τρόπο... Να κερδίσει με πειστικό τρόπο την Κηφισιά, από την οποία είχε χάσει δύο πολύτιμους βαθμούς στην Καισαριανή (όπου δικαιολογημένα η Ένωση είχε παράπονα για τον μη καταλογισμό πέναλτι στον Γκαρσία) και να αφήσει πίσω της τον Παναθηναϊκό. Εκμεταλλεύτηκε κοινώς την γκέλα αντιπάλου και μπορούσε να παρακολουθήσει δίχως άγχος το ματς στην Τούμπα. Έπρεπε να πιάσει κορυφή (έστω και προσωρινά, ή μόνιμα) ήταν κάτι που συνιστούσε απαίτηση, το έκανε και μάλιστα σε επίπεδο εικόνας με εμφατικό τρόπο, ειδικά στο πρώτο μισό του ματς, λογικά στο δεύτερο να πέσει ο ρυθμός...

Είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό ότι η ΑΕΚ βρίσκει τα περσινά της ταβάνια, τέτοια εποχή που το έκανε και πέρυσι, φανταστείτε να γυρίσουν και όλοι για τον Πελάδο...!!!

...

Υγ: Τι υπέροχο να βλέπεις πάλι το γήπεδο γεμάτο, πόσο όμορφο ένα ποδοσφαιρικό ματς με 30.000 κόσμο, διότι αυτό είναι το ζητούμενο. Καλύτερα να κλείνουν γενικά το πρωτάθλημα αν είναι να γίνεται δίχως τη παρουσία του κόσμου, δεν υπάρχει λόγος για να παίζουν οι παίκτες και οι ομάδες, δεν το λέω εγώ αυτό, οι ίδιοι... Ειδικά όταν συμβαίνει τόσο άδικα και στοχοποιημένα στο ποδόσφαιρο και μόνο και μάλιστα σε μια εποχή, εδώ και καιρό, χρόνια, όπου δεν έχει συμβεί τίποτα που να δικαιολογεί τέτοια απόφαση, εγκληματική. Επίσης επειδή ακριβώς τίποτα απολύτως δεν συμβαίνει στα γήπεδα ας ησυχάσουν λίγο όλοι με τα μέτρα έως ότου μπει ο κόσμος στη θέση του, τέτοια ταλαιπωρία δίχως λόγο και καμία αιτία, δηλαδή λίγο σεβασμό!

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...