Ολυμπιακός: Μία σπουδαία δήλωση για την μάχη του τίτλου!

Γιάννης Σαπουντζάκης Γιάννης Σαπουντζάκης
Ολυμπιακός: Μία σπουδαία δήλωση για την μάχη του τίτλου!

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης κάνει στο Gazzetta το «ταμείο» της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague, που σημαδεύτηκε από την επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ με σκορ 4-1.

Για τα καλά στην μάχη του τίτλου μπήκε ο Ολυμπιακός που πέρασε σαν οδοστρωτήρας από την Τούμπα και μείωσε την διαφορά του από την κορυφή της βαθμολογίας στους πέντε βαθμούς. Μία κορυφή που μετά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague έχει πλέον νέα κάτοχο, την ΑΕΚ. Η Ένωση που επικράτησε εύκολα της Κηφισιάς, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο το αποτέλεσμα του ντέρμπι, όσο φυσικά και το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λαμία.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν θα μπορούσε να σχεδιάσει ιδανικότερο ξεκίνημα για τον ίδιο στον πάγκο του Ολυμπιακού. Μετά τη νίκη επί της Φερεντσβάρος το βράδυ της Πέμπτης, στο ντεμπούτο του Ισπανού τεχνικού σε αγώνα πρωταθλήματος, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το πιο σπουδαίο τους αποτέλεσμα εντός συνόρων ως τώρα στη σεζόν. Άλλωστε, αυτή ήταν και η πρώτη νίκη σε ντέρμπι για τον Ολυμπιακό την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Με τον τρόπο αυτόν οι ερυθρόλευκοι αποκτούν ψυχολογία, ενώ αφήνουν πίσω τους τα ντέρμπι μέχρι και την έναρξη των play offs, ελπίζοντας πως μπορούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Το πιο σημαντικό στοιχείο, όμως, μοιάζει να είναι πως στην άκρη του πάγκου κάθεται, πλέον, ένας άνθρωπος που εμπνέει και κερδίζει τον σεβασμό όλων στο κλαμπ.

Από την άλλη, για τον ΠΑΟΚ αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα σε ντέρμπι μετά από εκείνη της Τετάρτης από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου μέσα σε μία εβδομάδα έδωσε τρία ντέρμπι, μετρώντας και αυτό κόντρα στην ΑΕΚ που έληξε ισόπαλο, χωρίς να καταφέρει σε κανένα από αυτά να πανηγυρίσει νίκη. Πλέον, αυξάνεται η πίεση στον Δικέφαλο του Βορρά, που έχει μπροστά του τον επαναληπτικό του Κυπέλλου στη Λεωφόρο.

Η Λαμία το βράδυ του Σαββάτου σόκαρε τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου αναγκάζοντας τους πράσινους στην πρώτη τους απώλεια στο γήπεδό τους απέναντί σε ομάδα εκτός της πρώτης πεντάδας του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα για διάστημα μεγαλύτερο των 50 λεπτών, δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και έτσι δεν κατάφερε να «κλειδώσει» το τρίποντο της νίκης.

Αξιοσημείωτο πως η Λαμία δημιούργησε συνολικά τρεις ευκαιρίες στο ματς και στις δύο από αυτές κατάφερε να σκοράρει. Το αμυντικό δίδυμο των Ούγκο και Ακαϊντίν δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή βραδιά, ενώ και ο Ντραγκόφσκι φέρει ευθύνη στη φάση του δεύτερου γκολ των φιλοξενούμενων. Στα ανησυχητικά για τον Φατίχ Τερίμ και οι δύο ακόμα τραυματισμοί που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Τούρκος τεχνικός, με τους Βέρμπιτς και Χουάνκαρ να γίνονται, νωρίς στο ματς, αναγκαστική αλλαγή.

Η ΑΕΚ δεν άφησε την γκέλα του Παναθηναϊκού να πάει χαμένη και επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση της Κηφισιάς προσπέρασε τους πράσινους στην βαθμολογία. Έχοντας, για ένα ακόμα παιχνίδι, ως μεγάλο της πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία, είχε ουσιαστικά «καθαρίσει» το ματς από το 24’. Ο Ματίας Αλμέιδα για ένα ακόμα ματς κλήθηκε να διαχειριστεί ουκ ολίγες απουσίες, ειδικά στο χώρο της άμυνας μιας και ο Αργεντίνος δεν είχε στη διάθεσή του τους Βίντα, Μουκουντί, Μήτογλου και Ρότα. Παρ’ όλα αυτά η ΑΕΚ, ειδικά στο πρώτο μέρος, πίεσε ασφυκτικά, έβγαλε πολύ όμορφες συνεργασίες και δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Κηφισιά που δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τον ρυθμό της Ένωσης.

Στα κέρδη της ΑΕΚ τόσο το πρώτο γκολ του Λιούμπισιτς με την κιτρινόμαυρη φανέλα, όσο, φυσικά και η, μία ακόμα, πολύ καλή εμφάνιση του νεαρού Πήλιου που δείχνει αγώνα με τον αγώνα να πιστεύει όλο και περισσότερο στον εαυτό του.

MVP της αγωνιστικής ο superman Ποντένσε!

podense2

Ήταν αναμφίβολα ο άνθρωπος που έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του στην πολύ σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ένα γκολ – ποίημα αλλά και μία ασίστ στον Ελ Κααμπί, στο πλαίσιο μίας καταπληκτικής εμφάνισης που πραγματοποίησε ο Πορτογάλος στη Θεσσαλονίκη.

Καλύτερο γκολ η «ζωγραφιά» του Ποντένσε

podense1

Όχι μόνο το καλύτερο της αγωνιστικής, αλλά και ένα από τα πιο όμορφα που έχουμε δει ως τώρα στη σεζόν ήταν το γκολ του Ντάνιελ Ποντένσε με το οποίο ο Πορτογάλος έγραψε το 1-2 στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Με ένα φανταστικό σουτ από μακρινή απόσταση στο 54’ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Κοτάρσκι που όσο και αν ήθελε, δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Bonus… μία φωτογραφία με την ουσία του ποδοσφαίρου!

touba1

Στη συγκεκριμένη ενότητα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί φωτογραφία από οποιοδήποτε γήπεδο φιλοξένησε αγώνα της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague. Επιλέχθηκε αυτό της Τούμπας μιας και εκεί διεξήχθη το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ο κόσμος επέστρεψε στις κερκίδες και έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως το ποδόσφαιρο δεν έχει αξία χωρίς τους φιλάθλους. Το λένε, άλλωστε, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.