Stoiximan Superleague: Το πρόγραμμα του Big-5 μέχρι το φινάλε της «regular season»

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

bet365

Το Gazzetta σας παρουσιάζει το πρόγραμμα των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και Άρη μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Superleague, τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση.

Τα πάνω-κάτω έφερε στην Stoiximan Superleague η ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής. Το σπουδαίο διπλό του Ολυμπιακού μέσα στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ ξεχώρισε, με τον Παναθηναϊκό να «κολλάει» στη Λεωφόρο απέναντι στη Λαμία και την ΑΕΚ να περνάει μόνη πρώτη, ανοίγοντας τα «δώρα» που της δόθηκαν.

Η Ένωση δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Κηφισιά με τον Λιβάι Γκαρσία να «καθαρίζει» και τον Λιούμπισιτς να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τα «κιτρινόμαυρα» σε ένα άνετο 3-0 της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε μέσα στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ και με πρωταγωνιστή τον Ποντένσε θριάμβευσε με 4-1 και μπήκε ξανά στο κόλπο, έχοντας απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή.

Απρόσμενη γκέλα για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με το «τριφύλλι» να μένει στο 2-2 απέναντι στη μαχητική Λαμία και να πέφτει στην 3η θέση της βαθμολογίας της Stoiximan Superleague. Σημαντική νίκη για τον Άρη που πέρασε εύκολα από το Περιστέρι επικρατώντας με 2-0 του Ατρόμητου.

Η «regular season» της Superleague μπαίνει στην τελική της ευθεία καθώς απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί. Η ΑΕΚ έχει δύο «ύπουλες» δοκιμασίες σε Λαμία και Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, με τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζεται την τελευταία αγωνιστική στο Ηράκλειο. Ο Ολυμπιακός από την άλλη μοιάζει να έχει μπροστά του μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει και άλλο τη διαφορά του, ενώ ο Άρης έχει δύο ντέρμπι απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Επικίνδυνα παιχνίδια σε Λαμία και Θεσσαλονίκη για την ΑΕΚ

ΑΕΚ

Η Ένωση που πλέον βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας έχει να δώσει δύο εκτός έδρας παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ξεκινάει αυτήν την τριάδα παιχνιδιών με την έξοδο στη Λαμία που βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, έχοντας αποσπάσει έναν μεγάλο βαθμό μέσα στη Λεωφόρο παρότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από ένα ημίχρονο.

Για τους «κιτρινόμαυρους» ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η «regular season» θα κλείσει με το δύσκολο παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

(24/02, 19:00) Λαμία - ΑΕΚ
(28/02, 19:00) ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
(3/03, 19:30) Άρης - ΑΕΚ

Μόνο εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας

ΠΑΟΚ

Αντίδραση καλείται να βγάλει ο ΠΑΟΚ μετά τις δύο σερί ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο απέναντι στους «αιωνίους». Ο Δικέφαλος του Βορρά έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας μπροστά του τρία εκτός έδρας παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Οι «ασπρόμαυροι» ξεκινάνε αυτήν την τριάδα παιχνιδιών με την έξοδο στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό.

Ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση στις Σέρρες, με το πρόγραμμα του Δικεφάλου να κλείνει στη Λαμία.

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

(25/02, 17:00) Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ
(28/02, 20:00) Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ
(3/03, 19:30) Λαμία - ΠΑΟΚ

Ολοκληρώνει στο Ηράκλειο ο Παναθηναϊκός

ΠΑΟ

Δύο παιχνίδια στη Λεωφόρο και ένα εκτός έδρας έχει να δώσει ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Superleague. Μετά την γκέλα απέναντι στη Λαμία, το «τριφύλλι» δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες και καλείται να δώσει απαντήσεις.

Οι «πράσινοι» θα υποδεχτούν την ερχόμενη Κυριακή (25/02) την Κηφισιά στη Λεωφόρο, ενώ θα ακολουθήσει η επίσης εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη. Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού θα κλείσει στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

(25/02, 20:00) Παναθηναϊκός - Κηφισιά
(28/02, 21:00) Παναθηναϊκός - Άρης
(3/03, 19:30) ΟΦΗ - Παναθηναϊκός

Η ευκαιρία του Ολυμπιακού

ΟΣΦΠ

Ξανά στο κόλπο του τίτλου μπήκε ο Ολυμπιακός μετά το σπουδαίο διπλό στην Τούμπα. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πλέον στο -5 από την κορυφή και μπορούν να ελπίζουν. Η τριάδα παιχνιδιών του Ολυμπιακού μοιάζει με μια ευκαιρία για να μειώσει περαιτέρω την απόσταση της η ομάδα του Μεντιλίμπαρ ενόψει των playoffs.

Οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν αρχικά τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πριν δοκιμαστούν στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, με την κανονική διάρκεια του Ολυμπιακού να κλείνει με την εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Βόλο.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

(25/02, 18:00) Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης
(28/02, 17:00) Παναιτωλικός - Ολυμπιακός
(3/03, 19:30) Ολυμπιακός - Βόλος

Δύο απανωτά ντέρμπι για τον Άρη

ΑΡΗΣ

Την πέμπτη θέση θέλει να κλειδώσει ο Άρης, ενόψει των playoffs. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφυγε από το Περιστέρι με ένα σπουδαίο διπλό και μεγάλωσε την απόσταση του από την 6η Λαμία στους 4 βαθμούς. Οι «κίτρινοι» ωστόσο έχουν μπροστά τους ένα δύσκολο πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει με την εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Βόλο.

Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με το πρόγραμμα του Άρη να ολοκληρώνεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα.

Το πρόγραμμα του Άρη

(25/02, 19:30) Άρης - Βόλος
(28/02, 21:00) Παναθηναϊκός - Άρης
(3/03, 19:30) Άρης - ΑΕΚ

Η βαθμολογία του Big-5:

  • 1. ΑΕΚ 52
  • 2.ΠΑΟΚ 51
  • 3. Παναθηναϊκός 51
  • 4. Ολυμπιακός 47
  • 5. Αρης 38

Το σύστημα διεξαγωγής και τα 4 ευρωπαϊκά εισιτήρια

Οι έξι πρώτες ομάδες θα «κουβαλήσουν» τους βαθμούς τους στα playoffs όπου ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένα νέο μίνι-πρωτάθλημα. Εκεί θα δώσουν μεταξύ τους από πέντε εντός και εκτός έδρας παιχνίδια η καθεμία, με τον πρωτοπόρο μετά και τη λήξη της διαδικασίας να φτάνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι τέσσερις πρώτοι εξασφαλίζουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της νέας σεζόν, ωστόσο υπάρχει πάντα ο αστερίσκος που συνδέεται με το Κύπελλο, με τον Άρη και τον Παναιτωλικό που βρίσκονται εκτός τετράδας να έχουν την ευκαιρία να «κλέψουν» το ευρωπαϊκό εισιτήριο του τέταρτου μέσω της κατάκτησης του τροπαίου. Στην περίπτωση που κατακτήσει το Κύπελλο ομάδα εκτός βαθμολογικής «τετράδας» (δηλαδή Άρης ή Παναιτωλικός) τότε οι τρεις πρώτες ομάδες της κατάταξης θα παίξουν στην Ευρώπη.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα