Λαμία - ΑΕΚ 1-3: Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! (vids)

bet365

Σαββατιάτικη βόλτα στη Λαμία για την ΑΕΚ, που δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να περάσει νικήτρια από το «Αθανάσιος Διάκος»! Με τα γκολ των Βίντα, Ελίασον και Τσούμπερ επικράτησε με 3-1 και βρέθηκε στο +4 από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Δοκάρι ο Πήλιος.

Σαββατόβραδο στο +4 στην κορυφή κάνει η ΑΕΚ, η οποία πέρασε νικηφόρα με 1-3 από την έδρα της Λαμίας και έβαλε πίεση στους ανταγωνιστές της που παίζουν αύριο. Η Ένωση έβαλε τις βάσεις της νίκης από το πρώτο μέρος με την κεφαλιά του Βίντα και το πλασέ του Ελίασον. Ο Τσούμπερ με νέα κεφαλιά από ακόμα μια στατική φάση βρήκε το τρίτο τέρμα, η Λαμία μείωσε άμεσα με τον Σίντκλεϊ, αλλά ως εκεί με την Ένωση να φεύγει με τρεις σημαντικούς βαθμούς από την πόλη της Φθιώτιδας παραμένοντας στην πρώτη θέση.

Λαμία – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν

Για τη Λαμία ο Βόκολος ξεκίνησε με τον Κοσέλεφ στην εστία, τους Σιμόν, Παπαδόπουλο, Κορνέζο, Τζανετόπουλο και Σίντκλεϊ πεντάδα στην άμυνα, τους Τζανδάρη, Σλίβκα και Νούνιες στη μεσαία γραμμή και τον Τόσιτς πίσω από τον προωθημένο Μάλτσι. Με τον Γκατσίνοβιτς να μένει εκτός λόγω τραυματισμού, ο Αλμέιδα επέλεξε τους Ελίασον και Άμραμπατ στις δύο πλευρές της ΑΕΚ. Η ενδεκάδα δεν είχε κάποια έκπληξη, με τον Στάνκοβιτς στην εστία, τους Πήλιο, Κάλενς, Βίντα και Σιντιμπέ στην αμυντική γραμμή, τους Γιόνσον και Πινέδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τον Τσούμπερ πίσω από τον προωθημένο Πόνσε.

Ο Βίντα με το δυνατό... όπλο και ο Ελίασον με «γκολ Αλμέιδα» έδωσαν σαφές προβάδισμα

Η ΑΕΚ με υπομονή, ποδόσφαιρο συνεργασιών και ένταση επέβαλε τον ρυθμό της απέναντι στο πολύ καλά οργανωμένο σύνολο της Λαμίας και σταδιακά αυξάνοντας την πίεση κατάφερε να πάρει το προβάδισμα λίγο μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Αρχικά στο 7' ο Ελίασον μετά από γύρισμα του Πινέδα δεν μπόρεσε να βρει στόχο, ωστόσο δέκα λεπτά αργότερα η Ένωση με τον αγαπημένο της τρόπο, τις στατικές φάσεις, πήρε κεφάλι στο σκορ. Στο 17' ο Αμραμπατ εκτέλεσε κόρνερ και ο Βίντα με πολύ δυνατή κεφαλιά τίναξε τα δίχτυα του Κοσέλεφ για το 0-1, με την ΑΕΚ να βρίσκει το εικοστό της γκολ φέτος από στατικά χτυπήματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι κιτρινόμαυροι δεν απειλούνταν καθόλου από τη Λαμία πέρα από ένα σουτ του Τόσιτς εκτός περιοχής που μπλόκαρε εύκολα ο Στάνκοβιτς στο 32'. Νωρίτερα μάλιστα στο 26' μια συνεργασία του Ελίασον με τον Τσούμπερ πήγε να φέρει το δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ, αλλά το τελείωμα του Ελβετού με τη μία πλάγια μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Η ΑΕΚ έψαχνε και δεύτερο τέρμα πριν το ημίχρονο, δεν το κατάφερε στο 35' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σιντιμπέ που βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, αλλά το έκανε πράξη στο 41' με ένα... κλασικό γκολ Αλμέιδα. Πίεση ψηλά από Γιόνσον και Πινέδα στον Τόσιτς, κλέψιμο του Μεξικανού, γρήγορη αντεπίθεση και κάθετη στον Ελίασον με τον τελευταίο να πλασάρει τον Κοσέλεφ και να γράφει το 0-2.

Η ΑΕΚ πέρασε με το διπλό από τη Λαμία και πήγε στο +4 στην κορυφή

Η Λαμία με την έναρξη του δευτέρου μέρους στο 48' προσπάθησε να απειλήσει μετά από ωραία κάθετη του Νούνιες στον Σλίβκα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Βίντα με ένα εξαιρετικό τάκλιν καθάρισε σωτήρια, με την ΑΕΚ να απαντά γρήγορα μετά από δύο λεπτά με σουτ του Πινέδα μέσα από την περιοχή που έβγαλε σε κόρνερ ο Κοσέλεφ. Η ΑΕΚ με συνδυαστικό ποδόσφαιρο είχε τεράστια ευκαιρία στο 54' για το τρίτο γκολ με τρομερή κάθετη του Τσούμπερ που έβγαλε τον Ελίασον τετ α τετ με τον Κοσέλεφ, αλλά αυτή τη φορά ο γκολκίπερ της Λαμίας νίκησε τον Σουηδό εξτρέμ στο πλασέ.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τον Βόκολο να περνάει Λέικ και Σαντάνα στο ματς, ο Αλμέιδα άλλαξε πλευρές στους ακραίους του φέροντας τον Αμραμπατ αριστερά και τον Ελίασον δεξιά. Και από την αριστερή πλευρά ο Άμραμπατ δημιούργησε και το τρίτο τέρμα της ΑΕΚ. Στο 63' ο Ολλανδομαροκινός με τη δεύτερη ασίστ του στο ματς έφερε γλυκά την μπάλα με εκτέλεση φάουλ μέσα στην περιοχή και ο Τσούμπερ με ανάποδη κεφαλιά έκανε το 0-3, με το 21ο τέρμα της Ένωσης από στατική φάση για φέτος.

Η Λαμία πάντως είχε άμεση απάντηση στο αμέσως επόμενο λεπτό με τους γηπεδούχους να φεύγουν στην αντεπίθεση, τον Σλίβκα να δίνει στον Σίντκλεϊ που από πλάγια θέση νίκησε τον Στάνκοβιτς μειώνοντας σε 1-3. Η ΑΕΚ πάντως συνέχισε απτόητη έχοντας άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 66' και στο 67' με τον Ελίασον στην πρώτη να βλέπει τον Κοσέλεφ να βγάζει δύσκολα το πλασέ του και στη δεύτερη μετά τη σέντρα του Άμραμπατ να βλέπει την κεφαλιά του να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι, με τον Αλμέιδα να περνάει τον Μάνταλο αντί του Τσούμπερ και τον Λιούμπισιτς αντί του Πινέδα.

Η Λαμία πάλευε όμως δυνατά να ξαναμπεί στο ματς και στο 75' θα μπορούσε να είχε μειώσει κι άλλο το σκορ αν ο Στάνκοβιτς δεν έπεφτε εντυπωσιακά και απέκρουε το σουτ του Σίντικλεϊ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Σιμόν από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αλμέιδα άλλαξε όπως το συνηθίζει συνολικά τη μεσοεπιθετική του γραμμή με τους Αραούχο, Πισάρο και Φερνάντες να περνάνε στο ματς και η ΑΕΚ φρόντισε να... σβήσει το παιχνίδι και να φύγει με το τρίποντο. Μάλιστα στις καθυστερήσεις η Ένωση άγγιξε το τέταρτο γκολ, αλλά ο Πήλιος είδε την μπάλα στο δεξί του σουτ να σταματάει στο οριζόντιο.

MVP: Ο Άμραμπατ με τις δύο ασίστ που βρήκε από τις εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ με το εξαιρετικό του δεξί πόδι.

Στο ύψος τους: Ο Βίντα για ακόμη μια φορά έδειξε τη δύναμή του στις στατικές φάσεις σκοράροντας με κεφαλιά, ενώ αμυντικά ήταν αδιαπέραστος. Καλό ματς από τον Ελίασον που σκόραρε και θα μπορούσε να είχε βρει κι άλλα γκολ συνεχίζοντας σε φόρμα. Ο Τσούμπερ επίσης δημιουργούσε κινδύνους με τις κάθετες, βρίσκοντας και γκολ με κεφαλιά.

Αδύναμος κρίκος: Οι στόπερ της Λαμίας είχαν κάκιστες αντιδράσεις στα στατικά χτυπήματα της ΑΕΚ, η οποία βρήκε δύο γκολ από εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Σίντκλεϊ στο πλάγιο από το οποίο ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ καθώς έστειλε την μπάλα στον Τόσιτς, ο οποίος είχε δύο παίκτες πάνω του και συγκεκριμένα τους Γιόνσον και Πινέδα.

Το στραγάλι: Ο Παπαδόπουλος δεν είχε κάποια δύσκολη φάση στο ματς, κάνοντας μια καλή διαιτησία.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ με όμορφο ποδόσφαιρο συνεργασιών, με πίεση και ένταση στο παιχνίδι της και εκμεταλλευόμενη το δυνατό της φετινό όπλο, τις στατικές φάσεις, πέρασε με το διπλό από τη Λαμία και πήρε απόσταση τεσσάρων βαθμών στην κορυφή περιμένοντας και τα αυριανά αποτελέσματα των ανταγωνιστών της. Η Λαμία κατάφερε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν κάπως αργά.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης (59'Σαντάνα), Σλίβκα, Τόσιτς (59' Λέικ), Νούνιες, Μάλτσι (77' Τσούκαλος)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Πινέδα (67' Λιούμπισιτς), Ελίασον (81' Φερνάντες), Άμραμπατ (81' Πισάρο), Τσούμπερ (67' Μάνταλος), Πόνσε (81' Αραούχο)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα