Λαμία/Αστέρας Τρίπολης: Το πρόγραμμά τους στη «μάχη» για τα play-offs, τα δύο σενάρια που εξασφαλίζουν την πρώτη από την Τετάρτη

Newsroom
asteras_lamia_eurokinisi

bet365

Η Λαμία και ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκαν στα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής και η πρώτη διατήρησε την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τους Αρκάδες, ενώ «έχει» και τη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Ως μη... γενόμενη ήταν για Λαμία και Αστέρα Τρίπολης η 24η αγωνιστική, καθώς και οι δύο έχασαν και έτσι δεν άλλαξε το status quo της μεταξύ τους «μάχης», για το ποια ή ποιος θα ακολουθήσει το Big-5 στα play-offs που έπονται της regular season.

Η μεν Λαμία ηττήθηκε (3-1) από την ΑΕΚ στο «Αθανάσιος Διάκος», ο δε Αστέρας (2-1) από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και επειδή σε ανάλογες περιπτώσεις (σ.σ. δηλαδή ισόποσης συγκομιδής πόντων ακόμη και μηδενικών) ευνοείται η ομάδα που προηγείται, στην προκειμένη περίπτωση αυτό ισχύει για τη Λαμία.

Η οποία παρέμεινε στο «+4» από τους Αρκάδες που ουσιαστικά είναι «+5» επειδή υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία και πλέον απομένουν μόνο δύο παιχνίδια ως το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Αρα ο Αστέρας μόνο με το απόλυτο (2χ2) ως το φινάλε μπορεί να ελπίζει πως θα πλασαριστεί στην εξάδα, σε συνάρτηση παράλληλα ότι η Λαμία θα πάρει το πολύ έναν βαθμό, ώστε εκείνη να πάει το πολύ στους 35 και εκείνος να «σκαρφαλώσει» στους 36. Σε κάθε άλλο ενδεχόμενο η Λαμία θα συμμετάσχει στα play-offs.

Υπό αυτές τις συνθήκες εφόσον την Τετάρτη (28/2) στην εμβόλιμη που ακολουθεί η Λαμία κερδίσει στο Περιστέρι ή ο Αστέρας δεν επικρατήσει την Κηφισιάς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», αυτόματα η πρώτη θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία της στο Top-6 (σ.σ. εννοείται πως αν τα δύο clubs κάνουν το ίδιο αποτέλεσμα ή η Λαμία καλύτερο, τότε επίσης θα κριθεί η 6η θέση).

Αλλιώς τα πάντα θα κριθούν στο φινάλε της 3ης Μαρτίου.

Λαμία, 34 βαθμοί

Ατρόμητος*
ΠΑΟΚ

Αστέρας Τρίπολης, 30 βαθμοί

Κηφισιά
Πανσερραϊκός*
Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα