Παναθηναϊκός - Κηφισιά 1-1: Αδιόρθωτος και αυτόχειρας!

Νίκος Αθανασίου

bet365

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 37' με τον Παλάσιος, αλλά... κατάφερε σε δεύτερο σερί εντός έδρας ματς να χάσει δύο βαθμούς, καθώς στο 64' αποβλήθηκε ο Σένκεφελντ και η Κηφισιά πήρε τον πολύτιμο βαθμό χάρη σε αυτογκόλ του Αράο στο 68'. - Απίστευτη ευκαιρία με τον Μπιφουμά στο 90' +1' για το 1-2!

Παναθηναϊκός-Κηφισιά: Έτσι έπαιξαν

Μετά από πάρα πολύ καιρό o Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με έξι Έλληνες στην ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Σένκεφελντ με τον Αράο οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Κώτσιρας, Μπακασέτας η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή. Παλάσιος και Λημνιός στα ''φτερά'', με τον Ιωαννίδη στην κορυφή των επιλογών του Φατίχ Τερίμ.

Ο Κώστας Μπράτσος ξεκίνησε την Κηφισιά με τον Αναγνωστόπουλο στην υπεράσπιση της εστίας. Μποτία, Τσάπαν οι δύο στόπερ. Αριστερός μπακ ο Μιλίσεβιτς, δεξιός ο Τεισέιρα. Τζανάτζια, Πρίτσας, Ματέους στον άξονα του κέντρου. Κλωναρίδης, Μενἐντες στα άκρα της επίθεσης και στο ''9'' ο Οζέγκοβιτς.

Ο Παλάσιος είχε το... αντίδοτο

Η Κηφισιά με το σχεδόν άριστα εκτελεσμένο χαμηλό της μπλοκ, έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, έναν Παναθηναϊκό που δεν ήταν σε καλό βράδυ, είχε πολλά εύκολα πουλήματα, καθόλου ρυθμό, ελάχιστες συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού καλές στιγμές.

Τουλάχιστον το σύνολο του Φατίχ Τερίμ έψαχνε με ηρεμία, υπομονή και την μπάλα κάτω, το γκολ. Καμία σχέση με το φεστιβάλ σέντρας κόντρα στη Λαμία. Και δικαιώθηκε για την επιλογή του ο Παναθηναϊκός. Στο 31' από την κάθετη του Κώτσιρα, ο Ιωαννίδης αστόχησε στο τετ α τετ αλλά έξι λεπτά αργότερα, ο Έλληνας σέντερ φορ πήρε το αίμα του πίσω. Με ασίστ.

Πάλι κάθετη πάσα. Στη κίνηση του Παλάσιος, ο οποίος με διαγώνιο τελείωμα-σφραγίδα της παρουσίας του στο Τριφύλλι άνοιξε το σκορ στο 37'. Ο Τούκου είχε την λύση στο πρόβλημα, με το έβδομο φετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, υπενθυμίζοντας για ακόμη μία φορά πως αποτελεί τον πιο επιδραστικό εξτρέμ των ''πρασίνων''.

Αποβολή, ροντέο και γκέλα τεραστίων διαστάσεων

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει κακή εικόνα και να παίζει με την φωτιά.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για το Τριφύλλι όταν ο Σένκεφελντ αποβλήθηκε στο 65'. Η Κηφισιά με παίκτη παραπάνω έβγαλε θάρρος, πλάνο, σχέδιο, καθαρό μυαλό, έχοντας προειδοποιήσει με τον Τζανάτζια στο 63'.

Στο 68' ο Μιλίτσεβιτς απείλησε τον Λοντίγκιν και ένα λεπτό αργότερα ο Αράο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Τερίμ στη συνέχεια πήρε απίθανο ρίσκο παίζοντας 4-1-4, με τον Κώτσιρα μόνο του στο κέντρο, κάτι που δημιούργησε τεράστια θέματα στον Παναθηναϊκό. Στο 76' ο Λοντίγκιν απέκρουσε το σουτ του Μιλίτσεβιτς ενώ οι ''πράσινοι'' στο 85' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη.

Η φάση του αγώνα ήρθε στο 90'+1' όταν ο Μπιφουμά έτρεξε το μισό γήπεδο μόνος του αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Λοντίγκιν και ο Ούγκο έδιωξε πάνω στην γραμμή.

MAN OF THE MATCH: Ντάριο Τζανάτζια. Πολύ καλό παιχνίδι από τον κεντρικό μέσο της Κηφισιάς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σεμπαστιάν Παλάσιος. Από τους λίγους που διακρίθηκαν από τον αποψινό Παναθηναϊκό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η εικόνα του Παναθηναϊκού σε ολόκληρο σχεδόν το παιχνίδι. Το Τριφύλλι έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, μετά την αποβολή και την ισοφάριση έχασε εντελώς τις αρχές του πάνω στο χορτάρι και παραλίγο να χάσει και το παιχνίδι. Δεν άκουσε ούτε τα ''καμπανάκια'', ούτε και τις ''καμπάνες''.

Η ΓΚΑΦΑ: Την μοιράζονται αυτή την κατηγορία από κοινού οι δύο στόπερ του Παναθηναϊκού. Ο Μπαρτ Σένκεφελντ και ο Αράο. Ο πρώτος δέχθηκε απευθείας κόκκινη σε φάση που ''έχασε'' τον Τετέι, ο δεύτερος έβαλε εντελώς λάθος το κεφάλι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα και λάθη η διαιτησία του Ευαγγέλου, ο οποίος ορθά απέβαλλε τον Σένκεφελντ με κόκκινη κάρτα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός μετά την γκέλα στο παιχνίδι με την Λαμία, έκανε ακόμη μία απόψε απέναντι στη Κηφισιά, πετώντας στα... σκουπίδια τέσσερις υπερπολύτιμους βαθμούς. Απέναντι στην ουραγό του πρωταθλήματος το σύνολο του Φατίχ Τερίμ ήταν κάκιστο και με αυτή την εικόνα δεν θα μπορέσει να πάει μακριά..

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (90+1’ Αϊτόρ), Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πέρεθ (67’ Ούγκο), Μπακασέτας (77’ Μαντσίνι), Παλάσιος, Ιωαννίδης (90+2’ Βιλένα), Λημνιός (77’ Γερεμέγεφ).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος/ 4-2-3-1): Αναγνωστόπουλος, Τεϊσέιρα, Μποτία (74’ Πάρρας), Τσάπαν (16’ λ.τ. Βαφέας), Μιλίσεβιτς, Τσανάτζια, Πρίτσας (46’ Γιόβαντσιτς), Μπαρμπόσα (62’ Μπιφούμα), Κλωναρίδης, Μενέντες, Οζέγκοβιτς (62’ Τετέι).

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα