Κηφισιά: Η κίνηση του Μπράτσου που «ξεκλείδωσε» τον Ματέους Σάντος

Κηφισιά: Η κίνηση του Μπράτσου που «ξεκλείδωσε» τον Ματέους Σάντος

Βασίλης Μπαλατσός
mateus-santos-intime.

bet365

Ο Ματέους Σάντος έκανε φανταστικό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό και η μετακίνηση του στον άξονα τον έχει κάνει πιο επιδραστικό στο παιχνίδι της Κηφισιάς.

Η Κηφισιά πανηγύρισε στη Λεωφόρο ένα από τα σπουδαιότερα αποτελέσματα της ιστορίας της. Μετά τις ισοπαλίες με Άρη στη Θεσσαλονίκη και ΑΕΚ στην Καισαριανή η ομάδα των Βορείων Προαστίων έμεινε «όρθια» και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα είχε και ανεπανάληπτη ευκαιρία να πάρει ένα τρίποντο που θα άλλαζε τις ισορροπίες της ουράς.

Για να φτάσουν οι νεοφώτιστοι να φύγουν με βαθμολογικό όφελος από την έδρα μιας διεκδικήτριας του πρωταθλήματος θα έπρεπε σημαντικές μονάδες να κάνουν πάνω από καλή εμφάνιση. Υπερβατική είναι πιο σωστή λέξη.

Ο καλύτερος στόπερ της ομάδας, ο Αντρέ Τεϊσέιρα, «ασφάλισε» το δεξί άκρο της άμυνα. Ο Ιβάν Μιλίτσεβιτς έκανε φανταστικό παιχνίδι από τα αριστερά, παρόλο που από την πλευρά του αγωνίστηκε ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ο Παλάσιος. Ο Τσανάτζια έκανε εξαιρετική δουλειά στον άξονα. Ο Αναγνωστόπουλος έκανε τρεις κομβικές αποκρούσεις. Ο Τεττέι ήρθε από τον πάγκο και με την ταχύτητα του και την κίνηση του στον χώρο πήρε την αποβολή, όμως ο κορυφαίος παίκτης ήταν ένας. Ο Ματέους Σάντος.

Αναμφίβολα δεν αποτελεί είδηση πως ο Βραζιλιάνος είναι ο MVP της Κηφισιάς. Είναι κάτι που συμβαίνει άλλωστε από την αρχή της σεζόν. Τώρα όμως φαίνεται πως ο τρίτος τεχνικός της ομάδας μέσα στη σεζόν, ο Κώστας Μπράτσος, έχει βρει ένα «τρικ» για να εκμεταλλευτεί πλήρως όσα μπορεί να προσφέρει στο χορτάρι.

 

Φορ, δεκάρι και οκτάρι

Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ο Βραζιλάνος αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ και παρόλο που ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης της Κηφισιάς σε μεγάλα διαστήματα αναμετρήσεων να «χανόταν» στο γήπεδο.

Ένας παίκτης σαν τον Κρισιούμα είναι δύσκολο να κάνει αισθητή την παρουσία του αν δεν έχει την μπάλα στα πόδια του. Εδώ υπήρχε ένα πρόβλημα. Η μπάλα έφτανε δύσκολα σε αυτόν. Είναι προφανές πως ο ποδοσφαιριστής που ήρθε για βασικό δεκάρι, ο Ίλιεφ, παρόλο που είναι ποιοτικός δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και αυτό «μπλόκαρε» την ανάπτυξη της Κηφισιάς.

Οπότε ο Μπράτσος από τη στιγμή που τα «φτερά» της ομάδας του γέμισαν με την αγωνιστική επάνοδο του Βίκτωρα Κλωναρίδη και τη μεταγραφή του Τζόναθαν Μενέντες έκανε την κίνηση που «ξεκλειδώνει» τον Ματέους Σάντος και μαζί την Κηφισιά. Τον έφερε στον άξονα! Του έδωσε την... μπαγκέτα του μαέστρου της ομάδας.

Με τον Έλληνα τεχνικό ο Βραζιλιάνος έχει τρεις συμμετοχές, όλες σε κεντρικό ρόλο. Στη νίκη επί του ΟΦΗ στην Κρήτη αγωνιζόταν ως δεύτερος φορ στο πλευρό του Οζέγκοβιτς, σε διάταξη 4-4-2 και είχε τη δυνατότητα να γυρίζει σε ρόλο δεκαριού. Σε αυτό το ματς είχε κερδισμένο πέναλτι και την πάσα - κλειδί για το 0-2.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια ξεκίνησε το ματς στο «10», σε 4-2-3-1, μετά την αποβολή αγωνίστηκε για ένα διάστημα στα δεξιά και έκλεισε το ματς ως «8αρι» σε σχηματισμό 5-3-1. Στη Λεωφόρο ο Κώστας Μπράτσος κράτησε τη διάταξη με τρεις μέσους, καθώς όπως φαίνεται και στο WyScout η Κηφισιά αγωνίστηκε σε όλο το ματς με 4-5-1, ένα πιο «σφιχτό» 4-3-3 και ο Βραζιλιάνος έπαιξε σε όλο το ματς ως «8αρο-10αρι», προσφέροντας τόσο με τρεξίματα, όσο και με ποιότητα.

Δεν χωράει αμφιβολία πως αν δεν γινόταν το περιστατικό με τις κάρτες στο ματς με τον Βόλο ο Ματέους Σάντος θα ήταν βασικός ως επιτελικός μέσος και δεν αποκλείεται η μοίρα του παιχνιδιού να ήταν διαφορετική από τη «λευκή» ισοπαλία. Η Κηφισιά είχε την τύχη να παίξει ένα ημίχρονο με ομάδα που έχουν τους ίδιους στόχους έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα και συνάμα την ατυχία να της λείπει ο καλύτερος δημιουργός της.

Οι θέσεις του Ματέους Σάντος στα τρία ματς με τον Κώστα Μπράτσο:

Κηφισιά - ΟΦΗ

OFH

ΑΕΚ - Κηφισιά

AEK

Παναθηναϊκός - Κηφισιά

pao

Οι αριθμοί του Ματέους Σάντος με τον Παναθηναϊκό

Γυρνάμε στο παιχνίδι της Λεωφόρου. Όπως προείπαμε ο Ματέους Σάντος ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Κηφισιάς. Αμέτρητα χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο, σωστός με την μπάλα στα πόδια και είχε τις περισσότερες πάσες - κλειδιά (πάσα από την οποία δημιουργήθηκε φάση) από τους 32 παίκτες που αγωνίστηκαν στον αγώνα, έχοντας τέσσερις. Μάλιστα από μια τέτοια δική του πάσα η Κηφισιά έφτασε κοντά στην ανατροπή στην... άχαστη φάση του Μπιφουμά.

Οι αριθμοί του Ματέους Σάντος με τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με την πλατφόρμα WyScout:

  • Συνολικές ενέργειες: 36/60 (60%)
  • Πάσες: 19/23 (83%)
  • Βαθιές μπαλιές: 1/1 (100%)
  • Σέντρες: 4/4 (100%)
  • Nτρίμπλες: 8/12 (67%)
  • Μονομαχίες: 16/25 (64%)
  • Ανακτήσεις: 4 συνολικά / 1 στο αντίπαλο μισό

Κλείνοντας, θυμίζουμε πως ο Ματέους Σάντος είναι σύμφωνα με το WyScout τρίτος δημιουργός του πρωταθλήματος, με έξι ασίστ, σε «ισοβαθμία» με Ελίασον, Μπερνάρ, Καλτσά και Σόρια, ενώ είναι εκ των κορυφαίων ντριμπλέρ. Ο Βραζιλιάνος είναι ο πρώτος σε ντρίμπλες με 155 (δεύτερος ο Φουρτούνης με 135) και ο πρώτος σε ντρίμπλες ανά 90λεπτο με 9.06 (δεύτερος ο Μοσκέρα του ΟΦΗ με 8.57).

O 25χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στην Κηφισιά ως δανεικός από τη Φαρούλ μέχρι το τέλος της σεζόν, με το deal να περιλαμβάνει οψιόν. Το συμβόλαιο του με την ομάδα της Ρουμανίας εκπνέει το 2025.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα