Ένα δείγμα του τι συμβαίνει, όταν υπάρχει πραγματική βούληση

Θάνος Σαρρής Θάνος Σαρρής
Ένα δείγμα του τι συμβαίνει, όταν υπάρχει πραγματική βούληση

bet365

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για τον τρόπο που δόθηκε λύση σε ένα πρόβλημα που διαιωνιζόταν για πρώην ποδοσφαιριστές του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο αφορούσε εξ ολοκλήρου την Πολιτεία.

Πριν από μερικές εβδομάδες αναρωτιόμασταν αν κάποιοι θέλουν στα χέρια του το αίμα ενός νεκρού ποδοσφαιριστή. Ήταν τη μέρα εκείνη, που ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής, αποκάλυψε τη συνομιλία με έναν πρώην παίκτη του Άρη, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει απόπειρα αυτοκτονίας. Από το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο πως σκεφτόταν να το πράξει ξανά, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει ποια θα ήταν τούτη τη φορά η κατάληξη.

Η απόπειρα ήταν απόρροια μιας παλιάς υπόθεσης, στην οποία δεν δόθηκε ποτέ λύση. Αφορούσε στα χρέη της Πολιτείας σε 24 ποδοσφαιριστές του Άρη και 21 του ΠΑΣ Γιάννινα. Και ήταν της Πολιτείας, γιατί βάσει νόμου είχε αναλάβει τις οφειλές προς τους παίκτες αυτούς, προκειμένου να ενταχθούν οι δύο ομάδες στο άρθρο 44. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις λεπτομέρειες τις υπόθεσης ΕΔΩ. Δεν είναι μόνο ο πρώην ποδοσφαιριστής που έκανε απόπειρα. Άλλοι έχουν χάσει σπίτια, έχουν αντιμετωπίσει σωρεία οικονομικών και οικογενειακών προβλημάτων.

Με πρωτοβουλία και δυναμικές κινήσεις του ΠΣΑΠΠ, το θέμα προχώρησε πριν τις βουλευτικές εκλογές. Το Υπουργείο Αθλητισμού είχε κάνει την εισήγησή του προς το οικονομικών και όλα έδειχναν ότι απέμενε μόνο η διαδικασία πίστωσης των χρημάτων. Ωστόσο, ήρθαν οι εκλογές. Και η υπόθεση πάγωσε. Ίσως να οδηγούνταν οριστικά σε αδιέξοδο, αν δεν υπήρχε η κινητοποίηση από όλες τις πλευρές, η οποία οδήγησε σε οριστική, όπως φαίνεται, λύση του ζητήματος.

Τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο υφυπουργός Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς, έδειξαν πραγματική βούληση. Εργάστηκαν μεθοδικά, προκειμένου να βρουν τον τρόπο, δέχθηκαν στα γραφεία τους τον ΠΣΑΠΠ και την αντιπροσωπεία από τους νυν και πρώην ποδοσφαιριστές για να ακούσουν από πρώτο χέρι τι ακριβώς συμβαίνει και πήραν το μέρος του δικαίου. Κατάλαβαν ότι αυτό που συμβαίνει, εις βάρος ανθρώπων που είδαν το ποδόσφαιρο να μετατρέπεται από όνειρο σε εφιάλτη, είναι άδικο.

Αν δεν ήθελαν πραγματικά, ήταν πολύ εύκολο να βρεθούν δικαιολογίες, να μετατρέψουν την υπόθεση σε μπαλάκι που να πηγαίνει από το ένα Υπουργείο στο άλλο και ν' αφήσουν τους ποδοσφαιριστές να πνίγονται στην αγωνία τους. Θα τους έλεγε κανείς τίποτα; Μπορούσαν πολύ εύκολα να κρυφτούν πίσω από τη γραφειοκρατία. Όμως αποφάσισαν να ασχοληθούν πραγματικά και να δώσουν τη λύση.

Είναι ένα πραγματικό θετικό δείγμα μιας διυπουργικής συνεργασίας. Δείγμα ανθρώπων που αναγνωρίζουν ένα λάθος και σκύβουν το κεφάλι για να το διορθώσουν. Όσες διαφωνίες κι αν έχεις για άλλους χειρισμούς της κυβέρνησης -ακόμα και των ίδιων-, το συγκεκριμένο δεν μπορείς παρά να τους το αναγνωρίσεις. Και να ευχηθείς να δούμε περισσότερες τέτοιες πράξεις.

Υ.Γ: Όσοι είδαν τις φωτογραφίες από τις δύο συναντήσεις με τους υπουργούς, θα παρατήρησαν ότι στην αντιπροσωπεία ήταν και ο Τάσος Μπακασέτας. Ο αρχηγός της Εθνικής, ο οποίος μόλις έχει υπογράψει στον Παναθηναϊκό, έτρεξε για λογαριασμό των συναδέλφων του. Αλλά κατά τα άλλα, αμφισβητείται το ήθος του για μία λάθος απόφαση με τους παλμούς στο «κόκκινο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Θάνος Σαρρής
Θάνος Σαρρής

O Θάνος Σαρρής γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πάρο. Ερωτεύτηκε από μικρή ηλικία τη μαγεία του αθλητισμού και το γράψιμο. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ και έκανε το master του στο Πολιτικό της Νομικής. Λατρεύει τα ταξίδια σε ποδοσφαιρικές γειτονιές του εξωτερικού, τις ιστορίες που γεννά το ποδόσφαιρο εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου και θυμάται την ατμόσφαιρα του γηπέδου σχεδόν απ' όταν θυμάται τον εαυτό του. Τα βιβλία του, «Η Μπάλα στην Κερκίδα» και «30 θεοί του ελληνικού ποδοσφαίρου», κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΟΞΥ και Brainfood αντίστοιχα.