ΑΕΚ: Απαγορεύεται η χαλάρωση, νίκη και διατήρηση πρωτιάς!

ΑΕΚ: Απαγορεύεται η χαλάρωση, νίκη και διατήρηση πρωτιάς!

ΑΕΚ: Απαγορεύεται η χαλάρωση, νίκη και διατήρηση πρωτιάς!

bet365

Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στο "Βικελίδης" και ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί γιατί επιβάλλεται η συγκέντρωση και η διατήρηση της κορυφής ενόψει play offs...

Η αποψινή αναμέτρηση της ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη είναι αν μη τι άλλο από αυτές που μόνο να χάσει έχει η ομάδα στην περίπτωση που δεν βγάλει την υποχρέωση. Όπου η λέξη υποχρέωση προφανώς και εννοώ την κατάκτηση της νίκης απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο που διαθέτει καλά δουλεμένο σύνολο αλλά και έδρα φυσικά. Το γεγονός ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άρη, ελέω Κυπέλλου και ρεβάνς του ημιτελικού με τον Παναιτωλικό, θα υπάρχουν αρκετές αλλαγές δίνει το ρόλο του φαβορί στους νταμπλούχους, κάτι το οποίο πάντα κρύβει παγίδες για τις ομάδες που έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο.

Αυτό ισχύει και για την ΑΕΚ γεγονός που γνωρίζει καλά ο Ματίας Αλμέιδα και για αυτό το λόγο, τόσο στην ομιλία του για την αναμέτρηση που θα διεξαχθεί το βράδυ, όσο και στην ανάλυση του αντιπάλου στο βίντεο, δεν παρέλειψε να το επισημάνει στους ποδοσφαιριστές του. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό καθιστώντας σαφές σε όλους πως τίποτα δεν πρόκειται να τους χαριστεί αν δεν δώσουν το 100% και δεν επιδιώξουν να τελειώσουν το ματς όταν τους παρουσιαστεί (και αν φυσικά) η δυνατότητα. Είναι γεγονός ότι αν δώσουν την ελπίδα στον Άρη του Μάντζιου θα το εκμεταλλευτούν, όπως έγινε και στο Κύπελλο, έστω στη διαδικασία των πέναλτι.

Φυσικά υπάρχει και το ματς το πρώτο για το πρωτάθλημα με το Άρη όπου η Ένωση επικράτησε με δυσκολία 1-0 και προφανώς αυτό δεν επιτρέπει σε κανέναν να πάει στο παιχνίδι χαλαρά! Για την ακρίβεια απαγορεύεται η χαλάρωση και επιβάλλεται η νίκη και η διατήρηση στην κορυφή ενόψει της έναρξης των play offs αφού θα έχει και τη σημασία του το πρόγραμμα των αγώνων αυτών και οι πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις των διεκδικητών του τίτλου. Η ΑΕΚ οφείλει να βγάλει την υποχρέωση και έπειτα να περιμένει την κλήρωση. Για τον λόγο αυτό η ενδεκάδα από την έναρξη του ματς θα στέλνει μήνυμα επιβολής από το πρώτο 45λεπτο.

Το ενδιαφέρον για την 11αδα και ο Αλμέιδα που γνωρίζει καλύτερα...

ΑΛΜΕΙΔΑ

Αν ωστόσο, ελέω των δεδομένων του αγώνα, παρατηρηθεί χαλάρωση η ΑΕΚ θα το πληρώσει ακριβά. Παράλληλα είναι μια αγωνιστική που κρύβει παγίδες και για τους υπόλοιπους ανταγωνιστές, άρα ίσως προκύψει με διπλό και ευκαιρία για να αυξηθεί η διαφορά από κάποιους, αν και μοιάζει δύσκολο αν επικρατήσει η ποδοσφαιρική λογική, κάτι που σημαίνει ότι όλοι πίσω από την Ένωση έχουν τον πρώτο λόγο για να επικρατήσουν. Αναμενόμενο βέβαια όπως ισχύει για την ΑΕΚ. Για τον λόγο αυτό άλλωστε δεν επιτρέπεται χαλάρωση από τους νταμπλούχους και άλλο αποτέλεσμα από την κατάκτηση της νίκης.

Όσο για τους αστείους που λένε για φιλικές σχέσεις και άλλα τέτοια γελοία, σκοπίμως ξεχνάνε να αναφέρουν την γκέλα με Κηφισιά, τις δύο γκέλες με Πανσερραικό (που δεν έχει καμία... έχθρα η ΑΕΚ), ακόμη και με τον Παναιτωλικό ο οποίος μόνο από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκοψε βαθμούς. Δυστυχώς σε τούτη τη χώρα πρέπει να τα υπενθυμίζουμε όλα ακόμη και όταν οι αντίπαλοι και εκείνοι έχουν χάσει βαθμούς σε αντίστοιχα παιχνίδια, είτε φέτος είτε την περυσινή σεζόν. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και αυτό που σημειώνω πως δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης για την ΑΕΚ.

Ενδιαφέρον σίγουρα παρουσιάζει και η ενδεκάδα επαναλαμβάνω για παίκτες που δεν είχε έως τώρα στη διάθεσή του ο Αλμέιδα. Είτε ξεκινήσουν είτε έρθουν από τον πάγκο να πάρουν ρυθμό ενόψει πλέι οφ. Μοιάζει ματς που για παράδειγμα στη μεσαία γραμμή θα εξυπηρετηθεί καλύτερα ένα πλάνο αντίστοιχα με αυτό που τελείωσε τον αγώνα με τον ΠΑΣ η ΑΕΚ. Όπως και να χει πάντα σημασία έχει τι θα αποφασίσει ο Ματίας Αλμέιδα ο οποίος πάντα γνωρίζει καλύτερα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι φτάσαμε στη τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και έχει την ομάδα πρώτη και εφόσον κερδίσει απόψε με καλύτερη ήδη συγκομιδή από πέρυσι την αντίστοιχη εποχή...

ΑΕΚ

Υγ: Τεράστια νίκη στο μπάσκετ μέσα στην Θεσσαλονίκη επί του ΠΑΟΚ και πάλι. Μακάρι να παίζαμε μόνο με τον συγκεκριμένο αντίπαλο όπου η κυριαρχία μας και στα δύο ματς, εντός και εκτός έδρας, ήταν τέτοια που δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Έχει αδικήσει πολύ τον εαυτό της η ομάδα φέτος και ειδικά επί Πλάθα ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει ότι θέλει, να έχει ακόμη και δίκιο, αλλά στο ότι παρουσίαζε στα ματς, μια μέτρια έως κάκιστη εικόνα που δεν δικαιολογούνταν. Παλεύει τώρα για την 6αδα που με το μπάτζετ που έχει θα έπρεπε να είχε εξασφαλίσει!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...