Πανσερραϊκός - Αστέρας 2-1: «Καθάρισε» ο Ουάρντα, άνετα τα «Λιοντάρια» στα play out

bet365

Με δυο γκολ του Αμρ Ουάρντα ο ανώτερος Πανσερραϊκός νίκησε δύσκολα 2-1 τον Αστέρα που αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 69' λόγω αποβολής του Γιαμπλόνσκι.

Με τρίποντο έκλεισε την κανονική διάρκεια της Stoiximan Superleague ο Πανσερραϊκός. Τα Λιοντάρια με πρωταγωνιστή τον δις σκόρερ, Αμρ Ουάρντα νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης, εντός έδρας με 2-1 και έφτασαν τους 29 βαθμούς και απομάκρυνθηκαν ακόμα περισσότερο από την «ουρά». Στους 31 έμειναν οι 7οι Αρκάδες. Αποβλήθηκε και χάνει την πρεμιέρα των play-out ο Γιαμπλόνσκι.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον γηπεδούχο Πανσερραϊκό με 4-2-3-1. Ο Χοβάν ήταν στα δοκάρια, με τους Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Διαμαντή και Πεταυράκη μπροστά του. Ουεντραόγκο και Στάικος ήταν το δίδυμο στον άξονα, ενώ Μούργος, Ουάρντα και Πηλέας ήταν η μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Άλεξιτς.

Με το ίδιο σχηματισμό έστησε τον φιλοξενούμενο Αστέρα Τρίπολης και ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Παπαδόπουλος εμφανίστηκε στην κιτρινομπλέ εστία μετά από δυο μήνες αλλά έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 27' και άφησε τη θέση του στον Τσιφτσή. Λύρατζης, Ατιένθα, Χριστόπουλος και Άλβαρες ήταν η τετράδα της άμυνας. Γιαμπλόνσκι και Σουρλής ήταν δίδυμο στον άξονα κι οι Σίτο, Ζουγλής, Καλτσάς ήταν η τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάντζη.

1-1 στο σκορ και στα... δοκάρια

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 4' ο Άλεξιτς έπιασε φανταστικό βολέ μέσα από την περιοχή αλλά ο Παπαδόπουλος είχε απάντηση. Στο 13' ο Πηλέας εκτέλεσε το φάουλ και ο Πεταυράκης αστόχησε με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι.

Οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι σε απόσταση δυο λεπτών. Στο 20' ο Ντανκερλούι έβγαλε τη σέντρα, κεφαλιά του Πηλέα από κοντά και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο 22' ο Ζουγλής έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Μάντζης, έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έσκαψε την μπάλα πάνω από τον Χόβαν και σημάδεψε το δοκάρι.

Στο 41' ο Διαμαντής έκανε την κεφαλιά πάσα μετά από εκτέλεση στατικής φάσης αλλά ο Άλβαρες πρόλαβε να κόψει πριν εκτελέσει εξ επαφής ο Μούργος με κεφαλιά - ψαράκι. Στο 45+2' ο Λύρατζης έσπρωξε τον Ουάρντα εντός περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Πεταυράκη, ο οποίος σούταρε στα σώματα αλλά ο Ευαγγέλου γύρισε πίσω τη φάση και έδωσε το πέναλτι. Ο Αμρ Ουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ.

Η «απάντηση» των Αρκάδων ήρθε δευτερόλεπτα μετά το γκολ των Λιονταριών. Ο Ζουγλής έβγαλε εξαιρετική σέντρα, η μπάλα ήρθε από ψηλά και ο Καλτσάς με φανταστικό τελείωμα ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Αποβλήθηκε ο Γιαμπλόνσκι, το «καθάρισε» ο Ουάρντα

Oι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και στο δεύτερο μέρος. Στο 57', μάλιστα, ο Τσιφτσής νίκησε τον Άλεξιτς σε τετ α τετ. Δύο λεπτά αργότερα ήταν αστοχη η εκτέλεση φάουλ του Αλβαρες και στο 60' ο Ουάρντα δοκίμασε το πόδι του αλλά ήταν άστοχος.

Στο 67' ο Μιριτέλο, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο δεν πρόλαβε να μπει στην τροχιά της μπάλας για το 1-2 και στην επόμενη φάση άλλαξαν οι ισορροπίες, καθώς αποβλήθηκε ο Γιαμπλόνσκι, με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Τομάς,

Ο Ουάρντα έδωσε εκ νέου προβάδισμα στα Λιοντάρια στο 76'. Ο Τομάς έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Λύρατζης έχασε στην πλάτη του τον Ουάρντα, ο οποίος με προβολή νίκησε τον Τσιφτσή.

Στο 86' ο Χόβαν πρόλαβε με το πόδι το γύρισμα του Καλτσά στον Μιριτέλο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η κεφαλιά του Μπαρτόλο πέρασε άουτ και στην τελευταία φάση του αγώνα στο σουτ του Καλτσά στην κίνηση, ο Μπαρτόλο έκανε την προβολή, αλλά ο εξαιρετικός Χόβαν τον νίκησε ξανά.

MVP: Ο Aμρ Ουάρντα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς. Ένα μόνιμο πρόβλημα για την κιτρινομπλέ άμυνα, κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα και ο Αιγύπτιος βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα για να χαρίσει την ομάδα του το τρίποντο.

Στο ύψος του: Ο Χοβάν κράτησε το τρίποντο για τον Πανσερραϊκό με εντυπωσιακές αποκρούσεις, ειδικά στις ευκαιρίες των Μιριτέλο και Μπαρτόλο στο φινάλε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λύρατζης ήταν μέσα και στα δυο γκολ των Σερραίων. Στο πρώτο έσπρωξε τον Ουάρντα εντός περιοχής και στο δεύτερο έχασε στην πλάτη του τον Αιγύπτιο σκόρερ, βέβαια στο γκολ φέρει ευθύνη και ο Τσιφτσής. Κακό βράδυ για τον Έλληνα μπακ.

Γκάφα: Ο Γιαμπλόνσκι πρέπει να μπει σε αυτή την κατηγορία για την αποβολή του. Έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα ενώ είχε κάρτα και άφησε τον Αστέρα με δέκα παίκτες για περίπου ένα μισάωρο. Λάθος για έναν παίκτη της εμπειρίας του.

Στραγάλι:O Ευαγγέλου δεν κλήθηκε να πάρει κάποια απόφαση σε δύσκολη φάση. Τόσο το πέναλτι όσο και η αποβολή του Γιαμπλόνσκι ήταν σωστές.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πανσερραϊκός έβγαλε περισσότερη ενέργεια στο χορτάρι, είχε τις φάσεις, πίεσε και δικαίως πήρε τη νίκη.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν - Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής, Πεταυράκης (74΄ Μπετανκόρ) - Ουεντραόγκο, Στάικος- Μούργος (64΄ Τομάς), Ουάρντα, Πηλέας (88΄ Γούλερι) - Άλεξιτς (88΄Γκοτζαμανίδης).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (28΄ Τσιφτσής) - Λύρατζης, Χριστόπουλος, Aτιένθα, Άλβαρες - Γιαμπλόνσκι, Σουρλής - Καλτσάς, Ζουγλής (66΄ Μιρετέλο), Σίτο (66΄ Μπαρτόλο) – Μάντζης (66΄ Παλάσιος).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα