Άξιος της μοίρας του ο Παναθηναϊκός...

Άξιος της μοίρας του ο Παναθηναϊκός...

Άξιος της μοίρας του ο Παναθηναϊκός...

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το Τριφύλλι που πέταξε έξι βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές και μπαίνει στη διεκδίκηση του τίτλου από την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το βράδυ της Κυριακής υπάρχει η ανάγνωση της μικρής εικόνας. Της νέας απώλειας βαθμών του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ. Υπάρχει το άθλιο πρώτο 35λεπτο, υπάρχει το ''θέλω το πρωτάθλημα'' του Μπερνάρντ στη συνέχεια που μόνος του παραλίγο να γυρίσει το ματς, οι πολλές χαμένες κλασσικές ευκαιρίες, το πέναλτι του ΟΦΗ που συντελεί σε μία μαγική εικόνα και το χέρι του Λουκάο στο φινάλε.

Να τα πούμε από την αρχή για να τελειώνουμε τα της διαιτησίας, καθώς δεν πρέπει να χαθεί η ουσία. Και η ουσία δεν βρίσκεται στις αποφάσεις ούτε του Βεργέτη αλλά ούτε και του Παπαπέτρου στο VAR. Στο ένα replay της Cosmote ο Τσέριν φαίνεται να μην κάνει παράβαση στον Όλσον, στο δεύτερο φαίνεται πως κάνει, σε μία φάση που έχουμε μάθει να λέμε ''varίσια''. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιό από τα δύο είδε στο on field review ο ρέφερι. Στο φινάλε του ματς ο αμυντικός του ΟΦΗ αγκαλιάζει την μπάλα με τα χέρια, θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Πάμε παρακάτω. Στην μεγάλη εικόνα. Ο Παναθηναϊκός στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του στο πρωτάθλημα, στο photo finish της κανονικής διάρκειας της Super League, δεν νίκησε την Λαμία και την Κηφισιά στην έδρα του, ούτε και τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Δεν πήρε ''τρίποντο'' απέναντι στον έκτο που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, απέναντι στον ουραγό και κόντρα στον δέκατο! Πέταξε έξι βαθμούς στα σκουπίδια και από πρώτος μετά το διπλό στις Σέρρες, βρέθηκε τέταρτος για πρώτη φορά στη σεζόν! Στη μεγαλύτερη διάρκεια αυτών των αγώνων η εικόνα του ήταν προβληματική-όπως και στον δεύτερο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ- και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως τους τελευταίους δύομισι μήνες με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο υπάρχει κάποια βελτίωση της εικόνας πάνω στο χορτάρι.

Ναι τα αποτελέσματα είναι πάντα πιο σημαντικά αλλά για να έχεις τέτοια, θα πρέπει και η απόδοσή σου να έχει διάρκεια. Πλέον μετά τον πρώτο μήνα της... φωτιάς που η δουλειά έγινε καλά, ούτε τα αποτελέσματα αλλά ούτε και το δείγμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι ικανοποιητικά. Με εξαίρεση την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, ως προς την ουσία των πραγμάτων.

Ο Παναθηναϊκός αν και ενισχύθηκε σημαντικά τον Ιανουάριο, ιδιαίτερα με την έλευση του Τάσου Μπακασέτα, αδυνατεί να έχει μία σταθερά καλή εικόνα στα παιχνίδια του. Η παραγωγή φάσεων μειώθηκε αισθητά σε σχέση με τον πρώτο γύρο(από 2.22xGoals ανά παιχνίδι έπεσε στο 1.6xGoals), αμυντικά το Τριφύλλι συνεχίζει να μην έχει την συνέπεια, την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια που θα έπρεπε να έχει ένα σύνολο που διεκδικεί το πρωτάθλημα και ο βαθμολογικός πίνακας είναι αμείλικτος. ΠΑΟΚ 60, ΑΕΚ 59, Ολυμπιακός 57, Παναθηναϊκός 56.

Καταστρόφα κανονική στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Για να πάρει τον τίτλο το σύνολο του Φατίχ Τερίμ θα πρέπει να γράψει μία μοναδική ποδοσφαιρική εποποιία στα play-offs. Δεν είναι το -4 από την κορυφή. Είναι το γεγονός πως θα πρέπει να προσπεράσει τρεις για να βρεθεί στη πρώτη θέση. Και για να το κάνει αυτό, δεν φτάνουν ούτε τριαντάλεπτα, ούτε ημίχρονα, ούτε εκλάμψεις.

Χρειάζεται το τέλειο. Αυτό θα αναζητήσει ο Παναθηναϊκός στα δέκα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Το αν θα το πετύχει ή όχι, θα το δούμε στα προσεχώς. Το ταμείο, όπως και η κριτική σε διοίκηση, ποδοσφαιριστές και προπονητή θα γίνει στο φινάλε της σεζόν. Όπως πρέπει να γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Στο τέλος. Όλα στην ώρα τους, λοιπόν. Αυτή την στιγμή το μόνο που μετρά είναι οι δέκα ''τελικοί'' που έρχονται. Παιχνίδια στα οποία ο οργανισμός θα πρέπει να δώσει τα πάντα, όλο του το ''είναι'' για μια μεγάλη ανατροπή. Σε αντίθετη περίπτωση, ο τελικός του Κυπέλλου στο φινάλε της χρονιάς, θα φαντάζει μία ζαριά πολύ επικίνδυνη...

Υ.Γ1: Την Κυριακή ξεκινούν τα play-offs. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει με την πλάτη στον τοίχο. Αλήθεια τι νόημα έχει το διήμερο ρεπό (Δευτέρα-Τρίτη) και η επιστροφή την Τετάρτη το απόγευμα στο Κορωπί;

Υ.Γ2: Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στο Ηράκλειο με 21 παίκτες, τρεις εκ των οποίων τερματοφύλακες. Ο Γερεμέγεφ αρρώστησε και αντί για 9 παίκτες, το Τριφύλλι είχε 8 στον πάγκο. Θα μπορούσε ο Αϊτόρ να είναι στην αποστολή και να έχει θέση ως αναπληρωματικός. Παρά ταύτα ο περσινός mvp και ένας εκ των πιο σημαντικών παικτών του ρόστερ, έμεινε και πάλι στην Αθήνα, καθώς προτιμήθηκε ο Λημνιός και ο προερχόμενος από τραυματισμό, Τζούρισιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.