Ο κερδισμένος ΠΑΟΚ, η αφελής ΑΕΚ και ο αυτοκαταστροφικός Παναθηναϊκός

Ο κερδισμένος ΠΑΟΚ, η αφελής ΑΕΚ και ο αυτοκαταστροφικός Παναθηναϊκός

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης κάνει στο Gazzetta το «ταμείο» της 26ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague, που σημαδεύτηκε από την επιστροφή του ΠΑΟΚ στην κορυφή αλλά και τις βαθμολογικές απώλειες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Μεγάλος κερδισμένος της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Superleague ήταν ο ΠΑΟΚ που με τη νίκη του με 2-0 στη Λαμία, μπαίνει ως πρωτοπόρος στο μίνι πρωτάθλημα των play offs. Φυσικά, κερδισμένος και ο Ολυμπιακός που πέραν του ότι προσπέρασε τον Παναθηναϊκό και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση, ψαλίδισε ακόμα περισσότερο την διαφορά από την κορυφή. Αντίθετα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός απώλεσαν από δύο βαθμούς κόντρα σε Άρη και ΟΦΗ αντίστοιχα και έπεσαν μία θέση στον πίνακα.

Στη Λαμία αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και αυτό διότι ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στο σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου που προσπάθησε μόνο να αμυνθεί προκειμένου να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Μεϊτέ και με τον Τάισον να λύνει τον «Γόρδιο Δεσμό», πανηγύρισε την τρίτη του συνεχόμενη νίκη σε ισάριθμες σερί δοκιμασίες μακριά από την Τούμπα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Έτσι, θα ξεκινήσει το μίνι πρωτάθλημα των play offs με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Η ΑΕΚ για ένα ακόμα ματς την φετινή σεζόν δεν κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη της στη Θεσσαλονίκη όταν ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση με τα γκολ των Βίντα και Πόνσε. Έτσι, στο φινάλε πλήρωσε την αδυναμία της στα αμυντικά στημένα και ισοφαρίστηκε από τον Άρη, πέφτοντας από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Όσο η ΑΕΚ αρνείται να βάλει σκοπιμότητα στο παιχνίδι της, κινδυνεύει με απώλειες βαθμών όπως αυτή κόντρα στον Άρη. Της έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις μέσα στη σεζόν και αυτό αποτελεί και τον βασικό λόγο για τον οποίο η Ένωση δεν μπαίνει στην μάχη των play offs με βαθμολογικό πλεονέκτημα.

Mε τον Λουίς Μεντιλίμπαρ να συνεχίζει το εντυπωσιακό του νικηφόρο σερί από την ημέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες επικράτησαν και του Βόλου και πέτυχαν την πέμπτη τους συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας μία θέση στον βαθμολογικό πίνακα ενόψει της έναρξης των play offs. Οι ερυθρόλευκοι δεν αντιμετώπισαν απολύτως κανένα πρόβλημα κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας, με την ανόητη αποβολή του Μπαριέντος να κάνει σαφώς πιο εύκολο το έργο τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ο Ελ Κααμπί που πέτυχε δύο ακόμα τέρματα, ενώ μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση το τελευταίο διάστημα, πραγματοποίησε ο Ντάνιελ Ποντένσε. Μεγαλύτερο κέρδος για τον Ολυμπιακό είναι πως στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών διακρίνει κανείς την αισιοδοξία πως έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν και στο φινάλε να κατακτήσουν τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός στην Κρήτη εμφανίστηκε στο γήπεδο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου στον αγώνα και αφού πρώτα ο ΟΦΗ είχε πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, οι Πράσινοι παρουσιάστηκαν αισθητά βελτιωμένοι στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού σε σχέση με προηγούμενους αγώνες, δημιουργώντας αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του ΟΦΗ.

Παρ’ όλα αυτά, για ένα ακόμα ματς την φετινή σεζόν δέχθηκαν δύο γκολ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν την τρίτη τους βαθμολογική απώλεια στα τέσσερα τελευταία ματς και να βρίσκονται πλέον στη δύσκολη θέση να κυνηγούν τρεις ομάδες στο ξεκίνημα των play offs.

MVP της αγωνιστικής ο Τάισον!

taison

Ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τη λύση για τον ΠΑΟΚ στη Λαμία, καταφέρνοντας να διασπάσει το αμυντικός τοίχος που είχε στήσει η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου. Με αυτό το γκολ άνοιξε και ο δρόμος για την επιστροφή των ασπρόμαυρων στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Έτσι, ο Τάισον κέρδισε… στο νήμα τον συμπαίκτη του Μεϊτέ για τον τίτλο του πολυτιμότερου της αγωνιστικής.

Καλύτερο γκολ κεφαλιά – κεραυνός του Πόνσε!

ponse

Η αλήθεια είναι πως η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είχε πολλά γκολ αλλά και όχι κάποιο εξόχως εντυπωσιακό. Ας κρατήσουμε λοιπόν από άποψη εκτέλεσης την όμορφη κεφαλιά του Έκι Πόνσε την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Bonus… μία υπέροχη φωτογραφία από τη Λαμία

lamia

Μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τη Λαμία, ο Μπράντον Τόμας έσπευσε να αγκαλιάσει τον Γιάννη Παπαστεφανάκη που παρακολούθησε την αγαπημένη του ομάδα από κοντά σε ένα ακόμα ματς. Το χαμόγελο στα χείλη του μικρού φίλου του Δικεφάλου του Βορρά, γεμίζει με συναισθήματα όλους μας!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.