Το κέρδος του Άρη δεν ήταν η ισοπαλία αλλά τα πρόσωπα

Το κέρδος του Άρη δεν ήταν η ισοπαλία αλλά τα πρόσωπα

Το κέρδος του Άρη δεν ήταν η ισοπαλία αλλά τα πρόσωπα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τα πρόσωπα που κέρδισε ο Άρης στην ισοπαλία με την ΑΕΚ και τους πρωτοπόρους που «γκρεμίζονται» από την κορυφή όταν παίζουν στο «Κλ. Βικελίδης».

Κανείς εξ’ όσων εμφανίστηκαν στο «Κλ. Βικελίδης» ως πρωτοπόροι δεν κράτησε την ισορροπία του. Άλλοι «γκρεμίστηκαν» με ήττα, χθες (3/3) η ΑΕΚ με ισοπαλία. Κανείς εκ των ενισχυτών του τοξικού, κακόβουλου και κουτοπόνηρου περιβάλλοντος του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν επιβεβαιώθηκε. Ξέρετε, αυτοί που πλάθουν σενάρια σα να είναι κουλουράκια. Μόνο που τα παιδιά έχουν τη γλυκιά αφέλεια εν αντιθέσει με τη δική τους η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και χυδαία καθότι είναι κατευθυνόμενη. Ο Άρης, βέβαια, δεν έχει λόγο να ασχοληθεί με δαύτους. Τους εκθέτει χρόνια τώρα κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει γιατί ξέρει ότι δεν θα σταματήσουν. Σκοπό υπηρετούν.

Κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί τους, συνέβησαν εξάλλου πιο ενδιαφέροντα πράγματα. Σαν τους παίκτες που «κέρδισε» ο Άκης Μάντζιος. Προφανώς η διαχείριση του αγώνα είχε ειδικό σκοπό κι αυτός κρύβεται σ’ αυτόν που ακολουθεί εντός 48ώρου. Στην πυραμίδα ιεράρχηση αυτών των τεσσάρων αγώνων εντός δωδεκαημέρου, τούτος με τον Παναιτωλικό τοποθετήθηκε στην κορυφή καθότι η διακύβευση είναι μεγάλη. Ο οργανισμός ζει και αναπνέει με τον στόχο της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου. Δεν φάνηκε έντονα χθες καθώς το επίπεδο αυταπάρνησης έδειξε ότι ένα διάλειμμα – στη σκέψη των παικτών – υπήρξε. Περισσότερα ήταν όμως τα κέρδη.

Σαν την επιστροφή του Φαμπιάνο. Κανείς εκ των υπολοίπων κεντρικών αμυντικών δεν διαθέτει τη δική του κάθετη πάσα. Άλλο επίπεδο τεχνικής κατάρτισης και ποιότητας. Εγκεφαλικός στόπερ, αποδεσμεύει μια κατάσταση μέσα από την απλότητα του παιχνιδιού του. Θαρρώ ότι ήταν τέσσερις αυτές που έκανε ο Βραζιλιάνος στο ημίχρονο που αγωνίστηκε, «σπάζοντας» την πίεση που ήθελε να ασκήσει η ΑΕΚ. Η αξία της απουσίας του Φαμπιάνο φάνηκε και όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Λίντσεϊ Ροζ όπου διαταράχθηκε κάθε αμυντική ισορροπία. Σπουδαία η επιστροφή του Βραζιλιάνου ενόψει Τετάρτης.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν το επόμενο κέρδος. Ο Μάντζιος τον συνδύασε με δύο αμυντικά χαφ στον άξονα γιατί ξέρει ότι δεν είναι θιασώτης της άμυνας. Έξυπνη κίνηση. Στην πρώτη επαφή έκανε «γκέλα». Εκεί στο 7ο λεπτό, στο πρώτο δείγμα αμυντικής αφέλειας του αντιπάλου. Το «μην αφήσεις την μπάλα να σκάσει κάτω» ακούστηκε αλλά ο βραχύσωμος επιθετικός δεν το έκανε κι αυτή πήρε τριπλάσιο ύψος σε σχέση με το μπόι του δίνοντας τον χρόνο στην ΑΕΚ – έχει τις καλύτερες αμυντικές επιστροφές από κάθε άλλη ομάδα του Πρωταθλήματος βάσει και του αριθμού των παικτών που ανεβάζει στην επίθεση – να τον σταματήσει. Δεύτερη γκέλα ήταν όταν τον πρόλαβε ο Γιόνσον και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν έκανε άλλη παρά μόνο σωστά. Η δική του αγωνιστική άνοδος συνεπήρε το σύνολο. Διάβασε σωστά τις τεράστιες αποστάσεις των αντιπάλων στόπερ. Οι τελευταίοι δεν διδάχθηκαν στο γκολ που (ορθώς) ακυρώθηκε, συνέχισαν στο ίδιο βιολί, μαζί και ο Στάνκοβιτς (1-1).

 
Ο Ανσαριφάρντ

Τρίτο πρόσωπο, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Δεν ήταν μόνο η εξυπνότατη πάσα (με το κεφάλι) στη φάση του ίδιου γκολ όσο ο ευρύτερος τρόπος κίνησής του στο γήπεδο. Το διάβασμα της κακής τοποθέτησης της άμυνας της ΑΕΚ (που είπε και ο Ματίας Αλμέιδα). Τραβιόταν έξω από το κουτί, έκανε την υποδοχή, «έσπαγε» την μπάλα, αν είχε πάρει κι ένα μέτρο πιο έξω πριν την τελική του στο 24’ θα είχε σκοράρει κιόλας. Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που ο Άρης είχε δύο πραγματικούς φορ.

Υπήρξαν κι άλλα κέρδη, μικρότερα μεν, ευδιάκριτα δε. Οι δύο αμυντικοί χαφ (Βερστράτε-Ζουλ) μέτρησαν περισσότερα λεπτά καλής απόδοσης. Για παράδειγμα, έπαιξαν ρόλο στην ισορροπία του αγώνα μετά το 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μιχάλης Παναγίδης έκανε δουλίτσα στην πτέρυγα, αν του είχε σπάσει την μπάλα και ο Λορέν Μορόν στο δεύτερο ημίχρονο, θα είχε και την ευκαιρία του. Ο Βαλεντίνο Φατόρε είναι ένας τίμιος εργάτης ο οποίος όμως χρειάζεται την υποστήριξη του δεξιού στόπερ. Φάνηκε αυτό από τη στιγμή που ο Φαμπιάνο αντικαταστάθηκε από τον Ροζ.

Ο Άκης Μάντζιος μίλησε για ψυχολογική ώθηση ενόψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό, μόνο που τούτος είναι διαφορετικός. Χθες η πίεση ήταν στο αντίπαλο στρατόπεδο. Μεθαύριο θα την έχει ο Άρης. Το γρήγορο γκολ μπορεί να τη διώξει μονομιάς. Το σίγουρο είναι πως, τα πάντα βρίσκονται στο χέρι του. Ο ίδιος θα διαμορφώσει την τύχη του. Χθες, απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ, παίζει σπουδαίο ρόλο το επίπεδο εμφάνισης του αντιπάλου και τα σοβαρά αμυντικά ζητήματά του είχαν σημασία. Μεθαύριο, καθώς είναι βέβαιο ότι θα έχει τις ευκαιρίες του, ο Άρης θα πρέπει να έχει αποτελεσματικότητα για να τελειώσει τη δουλειά.

Αντί επιλόγου. Το VAR υπάρχει για την απονομή δικαιοσύνης. Δίχως την ύπαρξη ξεκάθαρης εικόνας, δέχομαι ότι ο Πινέδα δεν έκανε επαφή με τον Λορέν Μορόν και ορθώς ο Ολλανδός Ρούπερτι έστειλε τον Σιδηρόπουλο να δει ξανά τη φάση και τελικώς να τον «καθοδηγήσει» στην ακύρωση της αρχικής απόφασής του. Γιατί δεν έπραξε το ίδιο στην απόφαση του 12ου λεπτού; Δεν γίνεται να μην είδε ότι ο Άμραμπαντ έκανε τη φανέλα του Μοντόγια από Large σε 3Χ Large και ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ. Το πρόβλημα δεν είναι η ένταξη της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, αν και προσωπικά διαφωνώ με το παιχνίδι με τα χιλιοστά, αλλά οι χειριστές αυτής. Στην προκειμένη περίπτωση όμως η εικόνα ήταν… υψηλής ευκρίνειας και το λάθος δεν επιτρέπεται.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.