Ολυμπιακός: Πριν από 6,5 χρόνια η τελευταία νίκη σε ντέρμπι - «αιωνίων» με κόσμο στο γήπεδο (vid)

ελλαδα

bet365

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρεμιέρα των play off και ψάχνει την πρώτη του νίκη με κόσμο στις εξέδρες από το 2016!

Γράφουν οι Δημήτρης Τομαράς και Νότης Χάλαρης

6 Νοεμβρίου του 2016. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για την 10η αγωνιστική της Super League και το «Γ. Καραϊσκάκης» είναι γεμάτο από κόσμο για το μεγάλο ντέρμπι.

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο είναι καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο σύνολο του Αντρέα Στραματσιόνι, με αποτέλεσμα το σκορ στο πρώτο 45λεπτο να δείχνει 3-0.

Συγκεκριμένα, ο Αλμπέρτο Μποτία άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 21', ο Ελιονούσι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 26' και ο Ιντέγε ανέβασε τον δείκτη στο 3-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

 

Γιατί η συγκεκριμένη νίκη είναι ιδιαίτερη; Επειδή έκτοτε, ο Ολυμπιακός δεν έχει νικήσει ξανά τους «πράσινους» έχοντας κόσμο στις εξέδρες. Συγκεκριμένα, για διάφορους λόγους (τιμωρία, κορωνοϊούς κλπ.), το συγκεκριμένο ντέρμπι έχει γίνει αρκετές φορές κεκλεισμένων των θυρών.

Όποτε βρίσκονται οπαδοί στις εξέδρες, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν πανηγυρίσει τη νίκη εδώ και 6,5 χρόνια, καθώς τα επόμενα πέντε τρίποντα στο συγκεκριμένο γήπεδο, επιτεύχθηκαν χωρίς κόσμο.

Αυτά ήταν:

  • Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0 (5/1/2020)
  • Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0 (21/6/2020)
  • Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0 (21/11/2020)
  • Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1 (11/4/2021)
  • Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0 (8/5/2023)
@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα