FIFA και UEFA: Τι συζήτησαν με το Υπουργείο Αθλητισμού και την ΕΠΟ

Από τη συνάντηση των διεθνών Ομοσπονδιών με την ΕΠΟ και το αρμόδιο Υπουργείο

bet365

Τρία ήταν τα βασικά ζητήματα συζήτησης στη συνάντηση ανάμεσα στις διεθνείς Ομοσπονδίες, το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και την ΕΠΟ και αγγίζουν φυσικά και το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας.

Επί της συνάντησης αυτής υπήρξε επίσημη ενημέρωση και από το Υπουργείο Αθλητισμού και από την ΕΠΟ. Όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες που υπάρχουν οι FIFA και UEFA έχουν ρίξει στο τραπέζι το να αλλάξει το πλαίσιο επιβολής τιμωριών από τη ΔΕΑΒ προς τις ομάδες και γενικά να γίνει μία πιο ειδική κουβέντα για αυτό στο μέλλον. Με την επισήμανση ότι δεν γίνεται να επιβάλλονται ποινές από το συγκεκριμένο όργανο καθώς αυτό θα πρέπει να γίνεται από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Η πλευρά του Υπουργείου και ο κ. Βρούτσης δεν μπορούν να δεσμευτούν σε αυτή τη φάση για μία κυβερνητική απόφαση αλλά τονίστηκε πώς θα δοθεί μία απάντηση προς τις Ομοσπονδίες. Άλλα δύο θέματα είχαν να κάνουν με τους προπονητές με τα διπλώματα UEFA C στο οποίο υπάρχει διχογνωμία (καθώς η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει ως ισότιμα τα διπλώματα των ΤΕΦΑΑ με αυτά των προπονητών) και ένα τρίτο για την Ένωση των Διαιτητών που πρέπει να ενταχθεί στην ΕΠΟ και το Δ.Σ. της.

Για την Ένωση των Διαιτητών η ΕΠΟ διευκρινίζει πώς δεν γίνεται να απαρτίζεται ως σώμα μόνο από βετεράνους διαιτητές αλλά να είναι και βετεράνοι και εν ενεργεία διαιτητές και να υπάρχει και εκπροσώπηση από τις αρμόδιες Ενώσεις. Τα δύο αυτά θέματα θα τα δουν οι αρμόδιες τεχνικές επιτροπές εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Από μέρους του το Υπουργείο Αθλητισμού είχε βγάλει την εξής ενημέρωση για αυτή τη συνάντηση:

Άριστη συνεννόηση και επιβεβαίωση της συνεχούς συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και FIFA/UEFA. Συνάντηση γνωριμίας, σε εξαιρετικό κλίμα, του Γιάννη Βρούτση με εκπροσώπους των διεθνών ποδοσφαιρικών συνομοσπονδιών

Συνάντηση γνωριμίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, είχε η αντιπροσωπεία (Nodar Akhalkatsi, Rolf Tanner, Luca Nicola, Marios Georgiou, Dr. Yann Hafner) των FIFA και UEFA, οι οποίοι βρίσκονταν στη χώρα μας για τον χθεσινό αγώνα Ελλάδα – Καζακστάν, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, τον αντιπρόεδρό της και πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου και τον εκτελεστικό διευθυντή της Ομοσπονδίας, Ιάκωβο Φιλιππούση.

Σε εξαιρετικό κλίμα συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούσαν

* στην ολοκληρωμένη ψηφιακή καταγραφή του αθλητισμού μας –και κατά συνέπεια του ποδοσφαίρου, που είναι Νο1 άθλημα στη χώρα- με την πλατφόρμα «e-Kouros»,
* στην ασφάλεια των αθλητικών συναντήσεων με τα υπερσύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικής εποπτείας και ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων στα γήπεδα, που πλέον εφαρμόζονται
* στη βελτίωση, αναβάθμιση και ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, τόσο από την πλευρά της Πολιτείας, όσο και από εκείνη των διεθνών συνομοσπονδιών, η άριστη συνεννόηση και η διάθεση συνεχούς συνεργασίας.

@Photo credits: Η φωτογραφία είναι από το επίσημο site της ΕΠΟ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα