Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3: Λεωφόρος αντεπίθεσης για κούπα στον Λευκό Πύργο! (Vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε στις κόντρα επιθέσεις τα τεράστια αμυντικά λάθη του Παναθηναϊκού και τη λανθασμένη διάταξη του Τερίμ στο α' ημίχρονο, νίκησε με 3-2 το Τριφύλλι και βρέθηκε ουσιαστικά στο +5 από τους Πράσινους, «παίρνοντας» και την ισοβαθμία στα μεταξύ τους ματς!

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Έτσι έπαιξαν

Με εκπλήξεις σε πρόσωπα και διάταξη παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ που επέλεξε ένα 4-3-1-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ντραγκόφσκι. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Αράο με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Κώτσιρας αμυντικός μέσος, με τους Μπερνάρντ και Τσέριν εσωτερικούς. Ο Μπακασέτας σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή της επίθεσης ο Σπόραρ με τον Ιωαννίδη.

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου ξεκίνησε με τον Κοτάρσκι στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Ότο, αριστερός ο Σοάρες και ο Κουλιεράκης με τον Κεντζιόρα στο κέντρο της άμυνας. Σβαμπ και Μεϊτέ οι δύο κεντρικοί μέσοι. Τάισον, Μουργκ, Ντεσπότοφ πίσω από τον Τόμας.

Κυνικότατος ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έκανε ονειρικό ξεκίνημα στο παιχνίδι και στην πρώτη του επίθεση, στο 2' άνοιξε το σκορ. Ο Μπράντον από αριστερά διέλυσε όλη την πλευρά του Παναθηναϊκού. Πέρασε τον Γεντβάι, τον Τσέριν, τον Βαγιαννίδη, η μπάλα έφτασε στον Σοάρες και εκείνος βρήκε τον Ντεσπότοφ που με υπέροχο τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν άμεση αντίδραση, πίεσαν, κυκλοφόρησαν, κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή και στο 7' απείλησαν με τον Σπόραρ. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Ο Ντραγκόφκσι είπε δύο φορές ''όχι'' σε Τόμας και Κεντζιόρα. Τελικά το Τριφύλλι κατάφερε να ισοφαρίσει στο 29' όταν ο Μπερνάρντ με σουτ πάνω στην κίνηση νίκησε τον Κοτάρσκι.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει το momentum αλλά ο ΠΑΟΚ με μία επίθεση για σεμινάριο πέρασε και πάλι μπροστά. Αφού έσπασε το κακά εκτελεσμένο υψηλό πρέσινγκ του αντιπάλου, η μπάλα έφτασε στον Μεϊτέ, εκείνος έδωσε στον Μουργκ από αριστερά και ο Τόμας με προβολή έκανε το 2-1 υπέρ του ''δικεφάλου του βορρά'' στο 37'.

Σε τέσσερις πολύ καλές στιγμές, η ομάδα του Λουτσέσκου σκόραρε δύο φορές, ήταν απόλυτα κυνική και πήγε μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια.

Πίεσε ο Παναθηναϊκός, έχασε ευκαιρίες αλλά το... καθάρισε ο ΠΑΟΚ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός πίεσε και με το γνωστό 4-3-3 και την είσοδο του Ρούμπεν, του Παλάσιος και του Χουάνκαρ έγινε πιο λειτουργικός σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού.

Οι ''πράσινοι'' στο ξεκίνημα είχαν δοκάρι με τον Ιωαννίδη ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Μπράντον. Ο Ντραγκόφκσι έδιωξε σε κόρνερ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου γύρισε αρκετά μέτρα πίσω, διαχειρίστηκε το προβάδισμα και ο Παναθηναϊκός απειλούσε κατά βάση με σουτ έξω από την περιοχή. Δύο φορές ο Κοτάρσκι είπε όχι στον Μπακασέτα.

Η πιο μεγάλη στιγμή ήρθε στο 69' με τον Κοτάρσκι να βγάζει την κεφαλιά του Γεντβάι.

Ο Παναθηναϊκός πίεζε, πήρε όλα τα ρίσκα και στο 90' ο ΠΑΟΚ βγήκε στο... ξέφωτο, ο Παλάσιος έδιωξε σαν κίπερ το σουτ του Σαμάτα και ο Σβαμπ από το πέναλτι έκανε το 3-1.

Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός είναι να μειώσει με τον Μπερνάρντ στο τελικό 3-2.

MAN OF THE MATCH: Μπράντον Τόμας. Μεγάλο ματς από τον Ισπανό επιθετικό. Από δική του φοβερή ατομική ενέργεια ξεκίνησε το πρώτο γκολ, εκείνος σκόραρε το δεύτερο. Τι άλλο να κάνει;

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ντομινίκ Κοτάρσκι. Ο κίπερ του ΠΑΟΚ είχε μερικές σπουδαίες επεμβάσεις που κράτησαν το προβάδισμα της ομάδας του. Η πιο σημαντική και δύσκολη από αυτές στην κεφαλιά του Γεντβάι.

Για τον Παναθηναϊκό ο Μπερνάρντ έκανε ότι περνούσε από τα... πόδια του. Σκόραρε δύο γκολ, δημιούργησε αλλά δεν ήταν αρκετός για το Τριφύλλι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Οι ''πράσινοι'' εμφάνισαν κάκιστο πρόσωπο, το πείραμα του Τερίμ μόνο προβλήματα δημιούργησε και ο ΠΑΟΚ σκόραρε τρεις φορές. Στη τρίτη μετά από ''πράσινο'' κόρνερ, όπου συστηματικά το Τριφύλλι τα διαχειρίζεται με το μεγαλύτερο ρίσκο για τις κόντρα επιθέσεις του αντιπάλου.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γεντβάι στο 69' μόνος του σηκώθηκε απέναντι από τον Κοτάρσκι αλλά έστειλε την μπάλα σε θέση που ήταν δυνατή η επέμβαση από τον Κροάτη κίπερ. Τρομερή χαμένη ευκαιρία από τον έμπειρο στόπερ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σε γενικές γραμμές καλή η διαιτησία του Ρίντερ. Σωστή η αποβολή για το χέρι του Παλάσιος στο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ έκανε απόψε ένα τεράστιο διπλό στη Λεωφόρο, νικώντας τον Παναθηναϊκό με 3-1. Άφησε και πάλι το Τριφύλλι στο -4 και περιμένει να δει το αποτέλεσμα στην Opap Arena. Οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν πιο κυνικοί στη τελική προσπάθεια, ήταν πιο ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια έφτασαν στην επικράτηση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-4-2): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (46’ Πέρεθ), Γέντβαϊ, Αράο, Μλαντένοβιτς (46’ Χουάνκαρ), Κώτσιρας, Τσέριν (79’ Γερεμέγιεφ), Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Σπόραρ (46’ Παλάσιος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου / 4-2-3-1): Κοτάρσκι, Σοάρες, Κεντζιόρα (46’ Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Οτο (77’ Βιεϊρίνια), Μεϊτέ, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (61’ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (61’ Κωνσταντέλια

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα