Τα δώρα του Τερίμ, τα ξετύλιξαν Λουτσέσκου και… Ελίασον!

Τα δώρα του Τερίμ, τα ξετύλιξαν Λουτσέσκου και… Ελίασον!

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης κάνει στο Gazzetta το «ταμείο» της 2ης αγωνιστικής των Play Off της Stoiximan Superleague, που στο φινάλε της βρήκε θριαμβευτές τους δύο Δικεφάλους.

Μία αγωνιστική με δύο μεγάλους κερδισμένους, αλλά και έναν ακόμα μεγαλύτερο… χαμένο, ήταν η δεύτερη των Play Off της Stoiximan Superleague. Οι δύο σπουδαίες νίκες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, διατήρησαν τους Δικεφάλους στις δύο πρώτες θέσεις, και άνοιξαν την ψαλίδα από την κορυφή για τους μεν ερυθρόλευκους στους οκτώ βαθμούς, για τους δε πράσινους στους έξι.

Στη Λεωφόρο ο Φατίχ Τερίμ με τις επιλογές για το βασικό σχήμα, έμοιαζε να κάνει δώρο στον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν το αρνήθηκε και οι Θεσσαλονικείς, σόκαραν το τριφύλλι. Ο Τούρκος τεχνικός με τις επιλογές του για το βασικό σχήμα περισσότερο μπέρδεψε την ομάδα του, παρά την βοήθησε. Οι πράσινοι παρουσίασαν πολύ μεγάλα προβλήματα στην ανασταλτική τους λειτουργία, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ και στην επανάληψη παρά το γεγονός ότι έβγαλαν αντίδραση, δεν βρήκαν τρόπο να σταματήσουν αποτελεσματικά τις αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ.

Πλέον, για τον Παναθηναϊκό το ματς της Τετάρτης κόντρα στην ΑΕΚ μοιάζει με πρόωρο τελικό, μιας και οι πράσινοι βρίσκονται στο -6 από την κορυφή και το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να τους διατηρήσει ζωντανούς στην μάχη του τίτλου, είναι η νίκη.

Στην αντίπερα όχθη, ο Δικέφαλος του Βορρά, απέδειξε για άλλη μία φορά φέτος πως έχει βρει το «κουμπί» των πράσινων. Και μπορεί στον δεύτερο ημιτελικού του Κυπέλλου η θεά τύχη να του γύρισε την πλάτη, όμως, αυτή την φορά πήρε το αίμα του πίσω. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Μπράντον Τόμας που πέτυχε ένα γκολ, ενώ σέρβιρε και ένα ακόμα. Φυσικά, καθοριστικός για ένα ακόμα παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ήταν ο Κοτάρσκι με τον Κροάτη τερματοφύλακα να αντιδρά εξαιρετικά σε δύο τουλάχιστον μεγάλες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού.

 

Η ΑΕΚ στην OPAP Arena, δυσκολεύτηκε πολύ. Και δυσκολεύτηκε πολύ τόσο εξαιτίας της δικής της κακής εικόνας, όσο και της πολύ καλής που παρουσίασε ο Ολυμπιακός. Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ λειτούργησε και οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που απώλεσαν τις περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Παρ’ όλα αυτά, βρήκαν απέναντί τους τον εξαιρετικό Αθανασιάδη, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να κρατάει όρθια την ΑΕΚ.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το 0-0 θα σφράγιζε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, ήρθαν ο Μάνταλος και ο Ελίασον. Ο πρώτος με μία πολύ ωραία κάθετη και ο δεύτερος με το ιδανικό τελείωμα, χάρισαν στην Ένωση μία νίκη που πέραν από του βαθμολογικού κέρδους, αποδεικνύει με τον πλέον πειστικό τρόπο και τον χαρακτήρα που έχει δομήσει το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα. Σε ένα πρωτάθλημα που δεδομένα θα κριθεί στα ντέρμπι, οι κιτρινόμαυροι έδειξαν ξανά πως έχουν την προσωπικότητα να διαχειριστούν τέτοιου είδους παιχνίδια.

MVP ο Αθανασιάδης που… έδωσε απαντήσεις

athanasiadis

Ενδεχομένως, όταν οι φίλοι της ΑΕΚ πληροφορήθηκαν πως ο Στάνκοβιτς δεν θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό, να ανησύχησαν. Ο Γιώργος Αθανασιάδης είχε, όμως, τον τρόπο να τους καθησυχάσει. Με μία υπέροχη εμφάνιση, ήταν αυτός που επί της ουσίας, έδωσε την δυνατότητα στην ΑΕΚ να πάρει την νίκη με το γκολ του Ελίασον στο φινάλε. Και είναι άξιος συγχαρητηρίων, γιατί μέσα του γνώριζε πως αν αυτό το ματς στράβωνε, ίσως μετά να μην υπήρχε άλλο «κανονάκι».

Καλύτερο γκολ η υπέροχη συνεργασία του ΠΑΟΚ στο τρανζίσιον

brandon1

Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, έμοιαζε με «σφραγίδα» της φετινής ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν ξανά πως στο τρανζίσιον μπορούν να… σκοτώσουν, καθώς μετά από μία υπέροχη συνεργασία των Μεϊτέ και Μουργκ, η μπάλα έφτασε στον Μπράντον Τόμας που από κοντά δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να σκοράρει και να δώσει για δεύτερη φορά στο ματς προβάδισμα στον Δικέφαλο του Βορρά.

Bonus μία εντυπωσιακή εικόνα από την OPAP Arena

simaies1

Πόσο όμορφη ήταν η εικόνα που δημιούργησαν στην OPAP Arena οι φίλοι της ΑΕΚ πριν την πρώτη σέντρα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι χιλιάδες σημαίες που τύπωσε ο φίλος της Ένωσης, συνέθεσαν ένα κορεό, που έδωσε ξεχωριστό χρώμα στην αγωνιστική. Μία πολύ ωραία ενέργεια ενός ανθρώπου που χάρισε ένα υπέροχο «κλικ».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.