Οι εννιά λέξεις που έδειξαν την κακή εμφάνιση του Άρη στο Καραϊσκάκη

Οι εννιά λέξεις που έδειξαν την κακή εμφάνιση του Άρη στο Καραϊσκάκη

Οι εννιά λέξεις που έδειξαν την κακή εμφάνιση του Άρη στο Καραϊσκάκη

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την κακή εικόνα του Άρη στο Καραϊσκάκη η οποία αποτυπώθηκε μέσα από μια πρόταση εννιά λέξεων του Άκη Μάντζιου.

Η παραδοχή του Άκη Μάντζιου στο flash interview μάλλον στένεψε ακόμη περισσότερο τα όρια κάθε δυνατής κριτικής καθώς εννιά λέξεις του έδειξαν ξεκάθαρα το επίπεδο εμφάνισης του Άρη στο Καραϊσκάκη. «Δεν έχουμε να κρατήσουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι», είπε με ειλικρίνεια και ρεαλισμό τελειώνοντας την όλη κουβέντα εν τη γενέσει της. Αντικειμενικά, αυτή η πρόταση δεν εμπεριέχει ούτε ψήγμα ψέματος ή υπερβολής γιατί πράγματι η εικόνα του Άρη στο Καραϊσκάκη δεν είχε το… κατιτίς της. Σε μεγάλο βαθμό ήταν αποκαρδιωτική, απόρροια της απόλυτα παθητικής συμπεριφοράς η οποία ήταν το αποτέλεσμα ενός μίγματος προσωπικών λαθών και έλλειψης τακτικής προσήλωσης.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα νόμιζες ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με δύο ή και τρεις περισσότερους παίκτες έχοντας υπεραριθμία στα άκρα ή κερδίζοντας όλες τις δεύτερες μπάλες στον άξονα. Δεν αντιμετώπισε την παραμικρή δυσκολία στην ανάπτυξη ή στο χτίσιμο συνεργασιών κι έτσι ο Χουλιάν Κουέστα ήταν σε εγρήγορση επί σχεδόν 90 λεπτά έχοντας ένα σφουγγαρόπανο στα χέρια για να μαζέψει τα απόνερα των συμπαικτών του. Οι ακραίοι επιθετικοί δεν ακολουθούσαν τους πλάγιους full back του αντιπάλου και οι αντίστοιχοι του Άρη φοβόντουσαν να ξεμυτίσουν υπό τον κίνδυνο περαιτέρω έκθεσης νιώθοντας ότι κανείς δεν θα τους καλύψει. Στη δε επιθετική τριάδα, ο Λορέν Μορόν περπάτησε στο μισό γήπεδο, καθώς έτρεξε ελάχιστα και δεν κέρδισε ούτε μια μονομαχία από τον Ρέτσο καθώς ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ είχε το ίδιο πρόβλημα με τον Ρίτσαρντς παράλληλά των κακών τοποθετήσεών του σε φάση άμυνας.

Ο Ανσαριφάρντ

Κατά τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, το γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα καθώς οδήγησε στην απώλεια συγκέντρωσης αλλά για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτή δεν διαπιστώθηκε ούτε πριν σκοράρει ο Ελ Καμπί. Το δίδυμο Ροζ-Μπράμπετς έχει δοκιμαστεί σε αρκετά παιχνίδια και δείχνει να μην αποδίδει ίσως γιατί ο πρώτος δεν θυμίζει τον στόπερ της πρώτης θητείας του στην ομάδα. Ο δε Τσέχος έδειξε να παίζει με περίσσεια αυτοπεποίθηση όταν ένιωσε την παρουσία του Φαμπιάνο στο δεύτερο ημίχρονο αλλά εκεί το πρόβλημα είχε να κάνει περισσότερο με τον άξονα και την κακή ανασταλτική συμπεριφορά των τριών στην επίθεση.

Οι κινήσεις των παικτών στο γήπεδο δεν σχημάτισαν μια απροσπέλαστη ανθρώπινη μάζα με ελαστικότητα και αρμονία κινήσεων αλλά ήταν απείθαρχες απλώνοντας το βούτυρο στο ψωμί του αντιπάλου. Γι’ αυτό εξάλλου δεν υπήρξε παιχνίδι σε φάση transition. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Άρης χρειάστηκε κοντά 83 αγωνιστικά λεπτά για να κάνει ουσιαστική φάση έπειτα από αυτή του Μόζες Οντουμπάτζο στο δεύτερο λεπτό σ’ ένα ανοιχτό παιχνίδι λόγω και της τακτικής συμπεριφοράς του αντιπάλου. Μόνο που ο τελευταίος έτρεχε και κόπιαζε περισσότερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

 

Εν τέλει, βάσει της χθεσινής εμφάνισης αποδείχθηκε ότι η αίσθηση που καλλιεργήθηκε περί επιστροφής σε θέση διεκδίκηση της τετράδας ήταν μη ρεαλιστική. Αυτή δημιουργήθηκε έπειτα από τα αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών των Playoff, της αγωνιστικής απόδοσης του συνόλου αλλά και αυτού που επίσης είπε ο Άκης Μάντζιος και προσωπικά κρατώ. «Ένιωσα ότι ήμασταν σε καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση», παραδέχθηκε, το ίδιο πίστεψα κι εγώ (οφείλω να ομολογήσω) αλλά στο Καραϊσκάκη τίποτε δεν αποδείχθηκε στην πράξη.

Ως δικαιολογία δεν στέκει ούτε η άποψη περί προσήλωσης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας γιατί ο επαγγελματίας του σήμερα απαγορεύεται να σκέφτεται κάτι που θα συμβεί έπειτα από ενάμιση μήνα. Προφανώς οφείλει να προετοιμάσει τον εαυτό του αλλά ως εκεί.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.