Οι τάσεις «αυτοκτονίας» της ΑΕΚ, ο χαρακτήρας του ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός που δηλώνει παρών!

Οι τάσεις «αυτοκτονίας» της ΑΕΚ, ο χαρακτήρας του ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός που δηλώνει παρών!

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης κάνει στο Gazzetta το «ταμείο» της 4ης αγωνιστικής των Play Off της Stoiximan Superleague, που σημαδεύτηκε από την ισοπαλία ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην OPAP Arena.

Μία ακόμα αγωνιστική, απόδειξη πως παρακολουθούμε το καλύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας, ήταν η 4η των Play Off της Stoiximan Superleague. Σε ένα ντέρμπι πολύ υψηλού επιπέδου στην OPAP Arena, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι, με τον Δικέφαλο του Βορρά να διατηρείται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το πιο μεγάλο κέρδος για τον ΠΑΟΚ ήταν η δήλωση χαρακτήρα, προσωπικότητας. Δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολο για μία ομάδα να επιστρέψει από μία εις βάρος της κατάσταση, όταν μάλιστα όλες τις προηγούμενες φορές που έχει αγωνιστεί σε αυτό το γήπεδο, έχει ηττηθεί με σχετική άνεση.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με τρόπο πειστικό, έχοντας ξεκάθαρο πλάνο, ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω με δύο γκολ διαφορά. Φέρνοντας από τον πάγκο παίκτες όπως ο Ντεσπόντοφ και ο Σαμάτα που ήταν καθοριστικοί στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Σε μία σειρά τόσο απαιτητικών αγώνων, το να μπορεί μία ομάδα να διαχειριστεί τα συναισθήματά της, θετικά και αρνητικά, είναι σπουδαίο. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου δείχνει και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό. Ότι ξέρει κάθε στιγμή τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ παραμένει στην κορυφή και πλέον στρέφει την προσοχή στα ιστορικά ματς με αντίπαλο την Κλαμπ Μπριζ.

Στην αντίπερα όχθη, δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην ΑΕΚ το γεγονός πως παρά το ότι βρέθηκε μπροστά με δύο τέρματα, δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μετά το 2-0, οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα, έχασαν την επιθετικότητά τους και έμοιαζαν απλά να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα του Στίλερ. Έτσι, έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να επιστρέψει, σπαταλώντας μία ακόμα ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα στην κούρσα του τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Θεσσαλονίκη πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη επί του Άρη, εξαργυρώνοντας ουσιαστικά και το τρίποντο στο ντέρμπι της Τετάρτης κόντρα στην ΑΕΚ. Οι πράσινοι μπορεί να μην ήταν στην καλύτερή τους μέρα, έχοντας και αρκετά παράπονα από την διαιτησία. Για μία ακόμα φορά σε μία δύσκολη συνθήκη, ο Σπόραρ έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, απαντώντας στο γήπεδο σε όσους τον αμφισβητούν, γιατί αποτελεί μία πολύ αξιόπιστη επιλογή πίσω από τον Φώτη Ιωαννίδη.

Το μεγαλύτερο κέρδος για τον Παναθηναϊκό είναι ότι εκεί που το βράδυ της περασμένης Κυριακής βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, βλέποντας την κορυφή από απόσταση έξι βαθμών, με τις δύο σερί νίκες κόντρα σε ΑΕΚ και Άρη έφτασε στο -2. Επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί στα τρία προσεχή ματς, το τριφύλλι θα πάει σε OPAP Arena και Τούμπα για να παίξει… τα ρέστα του.

Ο Ολυμπιακός στη Λαμία μετέτρεψε την αναμέτρηση με την τοπική ομάδα σε… προπόνηση ενόψει της πολύ σπουδαίας κόντρας της προσεχούς Πέμπτης με την Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Europa Conference League. Οι ερυθρόλευκοι είχαν «κλειδώσει» τη νίκη πριν ακόμα τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στέφαν Γιόβετιτς.

Ο Μαυροβούνιος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, κέρδισε το πέναλτι για το 0-2, ενώ μοίρασε και μία ασίστ. Τι άλλο να κάνει; Ο επιθετικός των ερυθρόλευκων αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος των τελευταίων εβδομάδων για τους Πειραιώτες, καθώς στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει τον άσο στο μανίκι του Μεντιλίμπαρ.

MVP ο συγκλονιστικός Οζντόεφ

ozdoev

Ο Οζντόεφ παίρνει τον τίτλο του MVP μιας και το δικό του γκολ έκρινε το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Ο χαρακτηρισμός «συγκλονιστικός», όμως, έχει να κάνει με τις δηλώσεις του ποδοσφαιριστή μετά το τέλος της αναμέτρησης. Δεν είναι εύκολο για κανέναν να μιλάει δημόσια για δύσκολες στιγμές και συγκεκριμένα για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε.

Καλύτερο γκολ το «χάδι» του Σπόραρ

sporar

Λίγο μετά την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνας στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Μπερνάρ έκλεψε και πάσαρε στον Σπόραρ που με υπέροχο πλασέ από το ύψος της περιοχής, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Αρκούσε ένα «χάδι» από τον Σλοβένο για να νικήσει τον Κουέστα και να ανοίξει τον δρόμο για την νίκη του τριφυλλιού στη Θεσσαλονίκη.

Bonus μία εικόνα, με μήνυμα που θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο

noracism

«Όχι στο ρατσισμό» έγραφε το πανό που σηκώθηκε πριν τις αναμετρήσεις αυτής της αγωνιστικής των Play Off (και των Play Out) της Stoiximan Superleague. Θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο, όμως, αποδείχθηκε και προ κάποιων εβδομάδων πως, δυστυχώς, δεν είναι. Συνεπώς, καλώς η διοργανώτρια αρχή φροντίζει να το θυμίζει σε όλους.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.