Play Out: Τα βαθμολογικά tips ενόψει των αποψινών αγώνων

Newsroom
fsfs

bet365

Μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής των Play Out της Stoiximan Super League οι μόνες μαθηματικά εξασφαλισμένες ομάδες είναι ο Πανσερραϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα υποβιβάστηκε ήδη. Απόψε ή θα... γίνουμε σοφότεροι ή το τοπίο να μπερδευτεί ακόμη περισσότερο.

Ματς που ισοδυναμούν με μία κατηγορία θα διεξαχθούν απόψε (27/4) για την 6η και προτελευταία αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Super League, όπου άμεσα ή έμμεσα κινδυνεύουν με υποβιβασμό σχεδόν όλες οι ομάδες του group.

Ετσι το ποιος θα ακολουθήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League 2 προβάλει ως ένα «σταυρόλεξο» για (πολύ) δυνατούς λύτες, ενώ είναι πιθανό στο φινάλε τα πάντα να κριθούν σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Επειδή εκκρεμούν πολλά παιχνίδια δεν έχει νόημα ακόμη να μπει κάποιος σε διαδικασία να τσεκάρει όλες τις πολλαπλές ισοβαθμίες που μπορεί να προκύψουν στους 34 με γνώμονα ότι αυτό είναι το «ταβάνι» της Κηφισιάς και η μόνη τριπλή που επί του παρόντος αξίζει να αναφερθεί είναι των Παναιτωλικού, Βόλου, Κηφισιάς που αφορά τα clubs που απειλούνται άμεσα. Ετσι λοιπόν αν στο φινάλε τερματίσουν με τους ίδιους πόντους (32, 31 ή 30) τότε οι «νεοφώτιστοι» είναι εκείνοι που θα ακολουθήσουν τον «Αγιαξ της Ηπείρου» στη 2η κατηγορία.

Στις 10 το βράδυ οπότε και θα λήξουν οι τέσσερις αναμετρήσεις είναι πιθανό να γίνουμε... σοφότεροι ή να αναζητούμε τον μίτο της Αριάδνης, αφού ή το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό ή θα πάμε στην τελευταία αγωνιστική ακόμη και με πέντε ομάδες να «χαροπαλεύουν», με φυσικά διαφορετικές πιθανότητες «επιβίωσης».

Ενόψει των αγώνων που θα ξεκινήσουν σε λίγες ώρες (20:00) ας δούμε τα κύρια/βασικά tips, έχοντας κατά νου πως οι μόνες «σωμένες» ομάδες αυτή τη στιγμή είναι ο Πανσερραϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες είναι οι μόνοι εξασφαλισμένοι 34άρηδες γιατί έχουν τη μονή ισοβαθμία με την Κηφισιά και παράλληλα είναι 2οι σε τριπλή με εκείνη και τον Παναιτωλικό. Αλλη στους 34 δεν μπορεί να προκύψει, αφού ο Βόλος δύναται ή να μαζέψει περισσότερους ή λιγότερους και οι Ατρόμητος, ΟΦΗ παίζουν με τον Αστέρα άρα για να μείνει αυτός χωρίς πόντο μέχρι το φινάλε σημαίνει πως τον έχουν κερδίσει.

*Εάν Κηφισιά και Βόλος δεν κάνουν το απόλυτο (2χ2) ως το τέλος ή ο Παναιτωλικός κάνει μία ήττα στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του, σώζονται αυτόματα Ατρόμητος και ΟΦΗ, ανεξαρτήτως τι θα κάνουν στα δικά τους ματς. Ευρύτερα οι δύο τελευταίοι θέλουν μέχρι το φινάλε μόνο έναν βαθμό για να είναι 100% εξασφαλισμένοι και χωρίς να περιμένουν άλλα αποτελέσματα.

ΟΦΗ θα υποβιβαστεί εάν μείνει στους 34, η Κηφισιά και ο Βόλος κάνουν το απόλυτο (2χ2) και ο Παναιτωλικός πάρει μίνιμουμ τέσσερις βαθμούς (υστερεί σε όλες τις διπλές και τριπλές ισοβαθμίες στους 34 που εμπλέκεται η Κηφισιά).

Ατρόμητος θα υποβιβαστεί εάν χάσει και τα δύο εναπομείναντα παιχνίδι του, οι Βόλος, Κηφισιά μετρήσουν το απόλυτο (2χ2) και ο Παναιτωλικός μαζέψει τέσσερις βαθμούς. Αντίθετα θα σωθεί αν οι Αγρινιώτες συγκεντρώνουν «ταβάνι» 33 πόντους ή πάνε στους 36 και ο ΟΦΗ μείνει στους 34, καθώς είναι 2ος σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία με εκείνον και την Κηφισιά (σ.σ. με το σκεπτικό πάντα πως Κηφισιά, Βόλος θα κάνουν δύο νίκες).

Παναιτωλικός με τέσσερις βαθμούς μέχρι το φινάλε θα παραμείνει στην κατηγορία (σ.σ. «έχει» τη μόνη ισοβαθμία με την Κηφισιά και υπερτερεί τουλάχιστον εκείνης σε όποιες τριπλές κτλ εμπλέκεται και αυτή). Από εκεί και πέρα θα σωθεί από σήμερα αν κερδίσει και δεν πράξει κάτι ανάλογο ένας εκ των Βόλου ή Κηφισιά (σ.σ. έχει τη μονή ισοβαθμία με τον Βόλο).

Κηφισιά και ο Βόλος δεν μπορούν να εξασφαλιστούν μαθηματικά από απόψε. Η πρώτη θα υποβιβαστεί εάν δεν κερδίσει και το πράξουν Βόλος, Παναιτωλικός ή αν ηττηθεί, κερδίσει ο Βόλος και δεν χάσει ο Παναιτωλικός.

Η βαθμολογία

Πανσερραϊκός 35
Αστέρας Τρ. 34
Ατρόμητος 34
ΟΦΗ 34
Παναιτωλικός 30
Βόλος 29
Κηφισιά 28
ΠΑΣ Γιάννινα 19

Τα πρόγραμμα μέχρι το φινάλε

6η αγωνιστική (27/4)
Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ
Βόλος-Πανσερραϊκός
Κηφισιά-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός-Ατρόμητος

7η αγωνιστική (11/5)
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης
ΟΦΗ-Παναιτωλικός
Πανσερραϊκός-Κηφισιά
ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος


@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα