ΑΕΚ: Η ορμή της Νέας Φιλαδέλφειας την κάνει να... πετάει!

ΑΕΚ: Η ορμή της Νέας Φιλαδέλφειας την κάνει να... πετάει!

Δημήτρης Βέργος
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν στο πέταλο της OPAP Arena

bet365

Οι τρομεροί αριθμοί της ΑΕΚ σε επίπεδο νικών από τη στιγμή που επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια και η μεγάλη δυναμική που παίρνει από την κατάμεστη OPAP Arena στα ντέρμπι!

Η ΑΕΚ με την επιστροφή της πέρυσι στη Νέα Φιλαδέλφεια κατέκτησε και τον τίτλο και φέτος στη δεύτερη σεζόν στο σπίτι της οδεύει για να το επαναλάβει. Η χθεσινή καθολική επικράτηση επί του Παναθηναϊκού στην OPAP Arena έδωσε στην Ένωση τη δυνατότητα να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα ξεχείλιζε ενέργεια, ενώ το ίδιο συνέβαινε και στην εξέδρα με την κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια να μεταφέρει το πάθος της από την προθέρμανση στους παίκτες της ΑΕΚ και να σπρώχνει τους κιτρινόμαυρους σε όλο το ματς. Οι οπαδοί της ΑΕΚ δημιούργησαν μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα, κάτι το οποίο τόνιζαν μετά το παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης, οι οποίοι βάζουν... φτερά στα πόδια τους όταν αγωνίζονται μπροστά στο κοινό τους.

Οι συντριπτικοί αριθμοί της ΑΕΚ τη διετία στην OPAP Arena

Οι αριθμοί τη διετία της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι αμείλικτοι αναφορικά με τη δύναμη που παίρνει η Ένωση από το γήπεδό της. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψιν ότι υπήρχαν και διάφορα παιχνίδια της φετινής σεζόν που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών λόγω της κυβερνητικής απόφασης να κλείσει τα γήπεδα για δύο μήνες.

Την πρώτη περυσινή σεζόν στην OPAP Arena σε επίπεδο πρωταθλήματος η Ένωση είχε 13 νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα με συνολικά τέρματα 38 ενεργητικό και έξι παθητικό. Αυτή η ήττα από τον Ολυμπιακό στο τέλος της κανονικής διάρκειας πέρυσι είναι και η μοναδική της ΑΕΚ στο νέο της σπίτι, όπου παραμένει αήττητη για πάνω από ένα χρόνο.

Φέτος οι κιτρινόμαυροι μετράνε 13 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες με τέρματα 40 υπέρ και 11 κατά. Συνολικά λοιπόν, στα δύο χρόνια της OPAP Arena, σε 33 ματς πρωταθλήματος μέχρι στιγμής η ΑΕΚ μετράει 26 νίκες, έξι ισοπαλίες και μια ήττα με τέρματα 78 ενεργητικό και 17 παθητικό!

Η τρομερή δυναμική της Νέας Φιλαδέλφειας στα μεγάλα ματς

Το πόσο έλειψε από την ΑΕΚ η Νέα Φιλαδέλφεια όλα τα προηγούμενα χρόνια αποδεικνύεται και από τους αριθμούς της στα μεγάλα παιχνίδια. Από την περυσινή πρώτη σεζόν στο νέο της γήπεδο η Ένωση έπαιρνε τρομερή ώθηση από τους 32.000 στις εξέδρες της OPAP Arena μετρώντας συνολικά πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα στα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη σε κανονική διάρκεια και play off με 14-4 τέρματα.

Τη φετινή δεύτερη σεζόν στην OPAP Arena η ΑΕΚ έχει απολογισμό πέντε νικών και τριών ισοπαλιών στα μεγάλα ματς με συνολικά τέρματα 14-5. Η Ένωση σε 16 μεγάλα παιχνίδια πρωταθλήματος την τελευταία διετία στο σπίτι της έχει πανηγυρίσει 10 νίκες, με πέντε ισοπαλίες και μια ήττα και συνολικά τέρματα στα ντέρμπι 28 γκολ ενεργητικό και εννιά παθητικό.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα