ΑΕΚ: Έχασε την ευκαιρία, παρέμεινε το μεγάλο φαβορί!

ΑΕΚ: Έχασε την ευκαιρία, παρέμεινε το μεγάλο φαβορί!

ΑΕΚ: Έχασε την ευκαιρία, παρέμεινε το μεγάλο φαβορί!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα που προήλθε από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πιο ψυχωμένος, εστιάζει σε μια κακή σύμπτωση και έχει υστερόγραφα...

Συνιστά σίγουρα αυτοκτονία για την ΑΕΚ το γεγονός ότι έως και το 81ο λεπτό είχε τη νίκη στα χέρια της, άρα και το δεύτερο σερί πρωτάθλημα, αλλά στο τέλος κατάφερε να χάσει κιόλας από τον ΠΑΟΚ. Δεν λέω ότι είχε στα χέρια της και την κούπα, διότι όσο έπαιζε εκείνη, το ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη ήταν σε εξέλιξη και δεν γινόταν να γνωρίζει αν θα λήξει στο 0-1, ή όχι με ολόκληρο 45λεπτο διαθέσιμο για τους «πράσινους», οι οποίοι προφανώς μπήκαν στη θέση του ΠΑΟΚ, περνάνε τη δική τους κρίση με κάκιστη εικόνα σε δυο σερί ματς και στα επόμενα έρχεται η δικιά τους σειρά για να βγάλουν αντίδραση... Όπως ακριβώς είχα πει και γράψει ότι αναμένεται να κάνει η ομάδα της Τούμπας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ αφού έπαιζε με την πλάτη στο τοίχο μετά τα άσχημα αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις τους...

Μια ομάδα με το ...μαχαίρι στα δόντια είναι πάντα πολύ επικίνδυνη και δεν επιτρέπεται μαζί της να χαλαρώσεις σε κανένα σημείο του αγώνα διότι παίζει για την επιβίωσή της και όταν συμβαίνει αυτό, την όποια στιγμή στη διάρκεια του 90λεπτου διαπιστώσει ότι χάνεις τη συγκέντρωσή σου και τη ψύχωση για το αποτέλεσμα, θα την εκμεταλλευτεί. Όπως και έγινε... Η ΑΕΚ η οποία από το γκολ του αντιπάλου και έως το 35' έκανε ματσάρα στην Θεσσαλονίκη και έβγαλε σούπερ αντίδραση, μετά το σημείο που αναφέρω, ήταν μια άλλη ομάδα. Δεν ξέρω αν χαλάρωσαν οι νταμπλούχοι, αν ήθελαν να κάνουν διαχείριση του ματς έπειτα, να σβήσουν τον σούπερ ρυθμό που είχε στο πρώτο 45λεπτο και να πάνε σε πιο χαλαρό τέμπο και να... κοιμήσουν έτσι τους γηπεδούχους. Ωστόσο ήταν απογοητευτικό.

Η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν δίκαιη και την άξιζε αφού αντέδρασε στην αντίδραση της ΑΕΚ και πανηγύρισε το τρίποντο, έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του τεράστια ψυχική δύναμη, κάτι πολύ σημαντικό και απαραίτητο για τέτοια ματς και ενώ έχεις βρεθεί πίσω στο σκορ. Επαναλαμβάνω βέβαια έπαιζε την επιβίωσή του και ο άνθρωπος όταν το κάνει αυτό, για οποιονδήποτε λόγο, δεδομένα θα έχει μεγαλύτερη λύσσα, θα βγάλει σημαντικότερη προσπάθεια, από τον εκάστοτε αντίπαλο. Θα μπορούσε να είχε βρει νωρίτερα το τέρμα της αντίδρασής του, είχε στιγμές, αλλά το έκανε στα κατάλληλα σημεία για εκείνον και αυτό έχει στο τέλος σημασία για να καταφέρει να πάρει αυτό που θέλει. Το θέμα είναι πως η ΑΕΚ και οι παίκτες της δεν ήταν αυτοί που έπρεπε σε εκείνο το πιο σημαντικό χρονικό διάστημα του αγώνα για να πάρουν έστω το Χ και άρα το πρωτάθλημα.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση!

ΑΕΚ

Εδώ να σημειώσω ξανά ότι κανείς δεν γινόταν να γνωρίζει στην Ένωση τι θα γινόταν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να παίζει και για την ισοπαλία, κάτι που δεν θα έκανε με τίποτα φυσικά και ο Αλμέιδα, αφού δεν είναι κομμάτι της νοοτροπίας και φιλοσοφίας του όπως φανέρωσαν και οι αλλαγές του στο 1-2. Προτου φτάσω σε αυτό να υπογραμμίσω πως το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ έρχεται ενώ δεν είναι καλή, βρίσκει τέρμα από στατική μπάλα (τη δεύτερη μόλις στο δεύτερο μισό του αγώνα) και επειδή ακριβώς δεν ήταν καλή η εικόνα της, δεν κατάφερε να το κρατήσει το αποτέλεσμα. Παρά το γεγονός ότι ο Πελάδο έκανε ακριβώς αυτό που ζητούσε το ματς στην κατάλληλη στιγμή: έβγαλε τον κουρασμένο Αραούχο, πέρασε τον Γκατσίνοβιτς για να διατηρήσει την ένταση και να δώσει φρεσκάρισμα στα τρεξίματα αλλά και τους Άμραμπατ και Γκαρσία, για να ψάξει να βρει τρίτο γκολ (αργότερα και Τσούμπερ).

Δυστυχώς η ΑΕΚ από τον πλούσιο πάγκο της και τις επιλογές που είχε σε αυτόν, δεν πήρε τίποτα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά τίποτα, ούτε τα βασικά: συγκέντρωση, τρεξίματα, φρεσκάδα, ούτε αυτά... Προφανώς και αυτό έγινε με αποτέλεσμα να φτάσει ο ΠΑΟΚ σε μια ψυχωμένη (δίκαιη επαναλαμβάνω και άξια) ανατροπή. Αποτέλεσμα επιθυμία και ψυχής ήταν και τα τέρματα που σημείωσε για να φτάσει στην ισοφάριση αρχικά και έπειτα στη νίκη. Δεν έβαλε γκολ από σπουδαίες συνεργασίες όπου άνοιξαν την άμυνα της ΑΕΚ και τη... διέλυσαν. Αλλά εκμεταλλευόμενος εγκληματικά λάθη των «κιτρινόμαυρων» που δεν γίνεται να προκύπτουν σε τέτοια ματς και στα συγκεκριμένα χρονικά σημεία: στο γκολ της ισοφάρισης γίνεται λάθος διπλό από τον Κάλενς και έπειτα το ολοκληρώνει ο Αθανασιάδης ο οποίος (είχε και πολύ καλές επεμβάσεις) δεν βγήκε είτε να τη μαζέψει είτε να τη διώξει με γροθιές προς το πλάι...

Εκεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκαν γιατί είχαν πίστη (το είχαν κάνει ξανά στην Νέα Φιλαδέλφεια άλλωστε) ότι μπορεί μέσα από την αναμπουμπούλα να βρουν ένα τέρμα και να μπουν στο ματς. Με δεύτερη τέτοια και ένα σουτ να πάει προς του κουτί του πολύ καλού Σάστρε ήρθε και το νικητήριο γκολ... Γιατί το πίστευαν, το ήθελαν, το επεδίωκαν, τη στιγμή που απέναντί τους έβλεπαν παίκτες που απλά περίμεναν να τελειώσει το ματς! Τρίτο ματς με τον ΠΑΟΚ που η ΑΕΚ (τις δυο δεν κέρδισε και τη μία έχασε) δέχεται γκολ στο 89' και 90', εντέκατος χαμένος βαθμός από το 85' και έπειτα. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και φανερώνει ένα πρόβλημα της φετινής ομάδας του Ματίας Αλμέιδα το οποίο πρέπει να διορθώσει την επόμενη σεζόν και αφού κατακτήσει το δεύτερο σερί πρωτάθλημα το οποίο εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια ως πρωτοπόρο και αφού πλέον έχει και όλες τις ισοβαθμίες!

Διότι δεν έγινε κάτι το ακραίο χθες: η ΑΕΚ απλά έχασε την ευκαιρία να έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο σε μια δύσκολη έδρα και με απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο, ωστόσο παρέμεινε το μεγάλο φαβορί για να το κατακτήσει σε σχέση με τους άλλους!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Υγ: Όσα έγιναν (και) στη διάρκεια (με το ντου από απίθανους τύπους στο 71' προς 72' με Καρυπίδη, πάγκο ΠΑΟΚ και αγόρια έτσι ...τσουπωτά μωρέ με μπλούζες της ομάδας όπως φαίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ στη φωτογραφία) αλλά και στο τέλος της αναμέτρησης με τόσους τύπους στον αγωνιστικό χώρο προκάλεσαν δικαιολογημένα την οργή του Ματίας Αλμέιδα (στον οποίο από χθες όλα τα υπό έλεγχο... εργαλεία στα ΜΜΕ θέλουν να τιμωρήσουν, ασπρόμαυρα και ερυθρόλευκα) και εννοείται γίνονται διαχρονικά μόνο σε αυτό το γήπεδο. Τύποι με καρτελάκια, δήθεν άνθρωποι πάγκου, δίπλα στον πάγκο, τσουπωτοί, άσχετοι και σχετικοί ανάμεσα στους πάγκους, αλλά και πάντα στη φυσούνα: ένα πράγμα σε αυτό το αίσχος συνέχεια: ότι του φανεί του ...λολοΣτεφανή.

Σπρώχνουν, βρίζουν, κράζουν, υπάρχουν για να προκαλούν, οι περισσότεροι. Σε όλα τα άλλα γήπεδα υπάρχουν επίσης και οι δυο τύποι της αθλητικής βίας, βαριά τρεις, όλοι στη φυσούνα και όχι έξω στο χορτάρι. Κανείς δεν μπλέκει σε ένταση για να σπρώξει, ή να κρατήσει κάποιον και δη εκ των προπονητών των ομάδων, δεν μπαίνουν καν στον αγωνιστικό χώρο. Επιπρόσθετα όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο πλάνο είναι τουλάχιστον δέκα άτομα με καρτελάκια (απίστευτο) στην όλη φάση και είναι λογικό με τα μέλη των πάγκων και όσους παρατρεχάμενους υπήρχαν να μη μπορεί να γνωρίζει ο Αλμέιδα ποιος είναι τι και γιατί τον σπρώχνει! Μόνο και πάντα σ' αυτό το γήπεδο. Άντε να δούμε τι θα πράξει η ΔΕΑΒ που τιμωρεί και κλείνει ΜΟΝΟ το κλειστό της ΑΕΚ και κανά πέταλο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας...

Επίσης επειδή ειπώθηκε ότι ο άνθρωπος που είχε την ένταση ο Αλμέιδα (και στον οποίο ζήτησε συγγνώμη όπως είπε ο Αργεντινός τεχνικός) είναι της αθλητικής βίας φαντάζομαι θα γνωστοποιήσει στην υπηρεσία του πως και με ποιου τις ευλογίες πέρασε αυτά τα εμετικά πανιά που συνιστά και το ΜΙΝΙΜΟΥΜ της επαγγελματικής του υποχρέωσης, τι όχι; Η αντίδραση του Αλμέιδα είναι αναμενόμενη με τόσο κόσμο στο χώρο, προκλητικές συμπεριφορές και έναν κακό χαμό από ότι να 'ναι στον αγωνιστικό χώρο πριν τη φυσούνα και ανάμεσα στους πάγκους. Πράγματα που δεν έχουν γίνει ΠΟΤΕ στο γήπεδο της ΑΕΚ φυσικά, ενώ ο Αλμέιδα δεν έχει κάνει ποτέ οτιδήποτε κοντά σε αυτό και ας έχασε από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ πολύ πιο πίσω στην Τούμπα, Άρη και άλλα ματς.

Υγ2: Μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη (και φυσικά όχι έπειτα από τους φόνους του Άλκη από ΠΑΟΚτζήδες και του Μιχάλη από Κροάτες νεοναζί -οι οποίοι μια χαρά αποχώρησαν όλοι από Ελλάδα- με τη βοήθεια Ελλήνων φίλων τους οπαδών του Παναθηναϊκού) υποτίθεται ότι υπάρχουν αυστηρά μέτρα, πως έχει η πολιτεία και η ΕΛ.ΑΣ στριμώξει και τις ΠΑΕ για να μη βάζουν πλάτη για τους οπαδούς και όμως στην Τούμπα είδαμε αισχρό πανί 50 μέτρα το οποίο ΔΕΝ γίνεται να μην πέρασε με τη συνεργασία (έστω ανοχή) της διοίκησης των γηπεδούχων και με την ανοχή της αστυνομίας. Ο έλεγχος στα εισιτήρια και το govwallet σας μάρανε για να ταλαιπωρείται τον απλό κόσμο...

Υγ3: Αποτελεί τουλάχιστον αλητεία και επιβαιώνει το γελοίο της υπόθεσης ένας προπονητής για να αναδείξει μια (επιτέλους για εκείνον απέναντι στον Αλμέιδα) νίκη του να μιλάει για βοήθεια στην ΑΕΚ, ειδικά με αυτό το διαιτητικό αίσχος και ανεπανάληπτο σπρώξιμο που προηγήθηκε λίγες μέρες πριν στην Λαμία, προκειμένου το άθλιο πράγμα που παρουσίασε να καταφέρει να σωθεί από την ήττα στο 110'! Για τα υπόλοιπα δεν με απασχολεί τι μπορεί να λέει και να κάνει, ο καθένας έχει το δικαίωμα αυτό, τη στιγμή που τα 'χει πει όλα ο Αϊνστάιν: «Μόνο δυο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο»!

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...