Ο ΠΑΟΚ των Βαΐων, έπεισε και άλλους άπιστους Θωμάδες

Ο ΠΑΟΚ των Βαΐων, έπεισε και άλλους άπιστους Θωμάδες

Ο ΠΑΟΚ των Βαΐων, έπεισε και άλλους άπιστους Θωμάδες

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια την ΑΕΚ αφού αντιμετώπισε το ποδόσφαιρό της, αναφέρεται στην επιρροή του Κωνσταντέλια και έχει σημειώσεις για τον Αλμέιδα και όχι μόνο.

Μια και η… Οργάνωση είναι στο προσκήνιο, που είναι εκείνες οι εποχές που τα πρωταθλήματα κρίνονταν από τον Οκτώβριο; Τι… κακό μας βρήκε τώρα και θα τρέμουμε από την αγωνία μέχρι τον Μάιο; Άραγε θα αντέξει ο ΠΑΟΚ μέχρι τότε; Πώς το αναφέραμε εμείς οι… ταλεγαμενάκηδες: «Σιγά μην έχει δυνάμεις ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου».

Ο ΠΑΟΚ που… έσβηνε, ο ΠΑΟΚ που… δεν έχει προπονητή, δεν έχει φορ, λείπει ο ιδιοκτήτης, δεν έχει χαφ, δεν έκανε χειμερινές μεταγραφές και φυσικά αυτή η ομάδα που δεν έχει ενέργεια! Αυτό το είπε και ο Λουτσέσκου στη Λαμία αλλά κάτι άλλο εννοούσε από το σωματικό πρόβλημα. Το τι λέγονταν εντός ομάδας τα έγραψα χθες και φυσικά δικαιώθηκαν στο 100%. Δηλαδή αυτό το σύνολο που είδαμε χθες μέχρι το 100΄ έχει θέμα φυσικής κατάστασης; Είχε στη Φιλαδέλφεια ή στη Λεωφόρο; Όπως και να το κάνουμε χθες Κυριακή των Βαΐων, η ομάδα του Λουτσέσκου έπεισε πολλούς ακόμη άπιστους… Θωμάδες. Τότε (Κυριακή του Θωμά) το πιο μεγάλο ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που θα κρίνει πολλά περισσότερα… Ας μείνουμε μόνο σε αυτό και ας αφήσουμε άλλους υπολογισμούς.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια την ΑΕΚ μια και για μεγάλο διάστημα του αγώνα κατάφερε να είναι καλύτερος. Ο Δικέφαλος του Βορρά ξέρει πλέον να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις αυτών των ιδιαίτερων αναμετρήσεων περιορίζοντας το ρίσκο με τις πολλές πάσες, προσέχοντας ταυτόχρονα και τις αμυντικές του μεταβάσεις όταν χάνεται η μπάλα σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου. Εκτός από το καταπληκτικό 20λεπτο της ΑΕΚ (5΄-25΄) σε όλο το άλλο διάστημα η ομάδα του Λουτσέσκου είχε τον έλεγχο και με διάφορους τρόπους δημιουργούσε μεγάλες φάσεις. Ο πιο χαρακτηριστικός δείκτης της ΠΑΟΚτσήδικης ανωτερότητας ήταν τα 13 κόρνερ τα οποία αφού έλειπε ο Ντεσπόντοφ με τις εξαιρετικές εκτελέσεις του, δεν τα αξιοποίησε όσο καλύτερα μπορούσε.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και με ανύπαρκτο φάουλ η ΑΕΚ πέρασε μπροστά στο 75΄, αλλά ΚΑΙ εκεί οι ασπρόμαυροι ήθελαν, μπορούσαν και πίστεψαν σε μία ακόμη ανατροπή. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ φέτος! Η ομάδα που όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση και εκεί που κανείς δεν το πιστεύει, τότε αντιδρά και τα φέρνει όλα… Τούμπα.

Στον Λουτσέσκου χθες βγήκαν όλες οι επιλογές. Και το άμεσο ποδόσφαιρο εξ αρχής, αλλά και οι επιλογές προσώπων. Τον δικαίωσε ο τιμιότατος Σβααμπ ως βασικός, ευτυχώς έβαλε και τον Κωνσταντέλια που τείνει να γίνει βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ. Μπράβο στον νεαρό άσο για την υπευθυνότητα που έβγαλε στο παιχνίδι του, κάτι που τον οδήγησε πιο εύκολα στο να κάνει τη διαφορά. Στην πορεία του βγήκαν και οι αλλαγές Σάστρε-Σαμάτα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και στο τέλος.

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ έφθασε τους 71 πόντους και από την απώλεια της Λαμίας «κλαίει» για το ότι ο στόχος του πρωταθλήματος μπορεί να κατακτηθεί μόνο αν κάνει τρεις νίκες στα τρία παιχνίδια που απομένουν. Είναι τόσο ωραίο το πρωτάθλημα που ο ΠΑΟΚ μπορεί στους 78 να το χάσει στην ισοβαθμία για ένα γκολ απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ μπορεί και να το πάρει στους 80 χάρη στο γκολ του Σβααμπ στη Λαμία.

* Το να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί στο τέλος-τέλος μίας τέτοιας χρονιάς να κερδίσει την Κυριακή στις 12 τον Ολυμπιακό, τη Δευτέρα στις 15 τον Παναθηναϊκό και την Κυριακή στις 19 μέσα στον Άρη είναι… εύκολο. Πρακτικά και στην ουσία, ο καθένας πρέπει να αντιληφθεί πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση. Και ο Ολυμπιακός τελειώνει τη χρονιά με τρία ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος, αφού έχει παίξει με τους Άγγλους άλλα δύο ματς! Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα είναι και το ωραίο του πρωταθλήματός μας.

* Σε κάθε περίπτωση ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν τις πιο σταθερά καλές πορείες στο πρωτάθλημα και είναι οι δύο ομάδες με το υψηλότερο ταβάνι απόδοσης. Κάπως έτσι ήταν τις πιο πολλές εβδομάδες στην πρώτη θέση, ενώ και τώρα συνεχίζουν να το διεκδικούν. Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό του Τερίμ τι να πεις; Όπως αλλάζει εκείνος αποφάσεις, σχηματισμούς και πρόσωπα, έτσι αλλάζουν και οι κρίσεις απέναντί του.

* Και φθάνουμε στο 90΄ σουτάρει ο Σάστρε μπροστά από τη Θύρα 4, ο Γιόνσον βάζει το πόδι η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα σε γκολ που κρίνει το ματς και οι κιτρινόμαυροι κάτι… πάνε να ψελλίσουν. Δύο-τρεις έπεσαν και κάτω… Κάτι ήθελαν! Τι πλάκα; Που είναι ο Κομίνης; Ο πρώτος διαιτητής παγκοσμίως που εφάρμοσε τακτική VAR, χωρίς μηχανήματα και ριπλέι, αλλάζοντας την απόφασή του με κάτι ανύπαρκτο!

* Χωρίς καμία πλάκα το 1-2 γίνεται από ανύπαρκτο φάουλ, ενώ για τη θέση του Βίντα πριν σκοράρει ακόμη περιμένουμε τις γραμμές του οφσάιντ. Πότε άραγε θα μας τις δείξουν; (Καμία επιρροή ο Σβααμπ στο θέμα οφσάιντ).

* Ο Αλμέιδα έκανε λάθος μέσα στον αγωνιστικό χώρο κατά το τέλος του αγώνα και αφού είχε χάσει. Οι αντιδράσεις του ήταν απαράδεκτες και όποιος τις δικαιολογεί, εκτίθεται. Αλλά επειδή δεν είναι ο Λουτσέσκου κανείς αντικειμενικός (και μη) δεν θα ασχοληθεί, με τον ίδιο τρόπο που δεν τολμάνε να γράφουν… το όνομα του Ολυμπιακού για την επίκαιρη. υπόθεση των συλληφθέντων. Προστασία; Φόβος; Πολιτική;

Πολύ περισσότερο εκτέθηκε ο προπονητής της ΑΕΚ που για να παραδεχθεί το λάθος του, έπρεπε να ανέβει στην αίθουσα Τύπου, να ξεκινήσει ένα μάθημα… τάξης και ηθικής απέναντι σε όλους, χωρίς βέβαια να κάνει αυτοκριτική, κάτι που συνέβη ΜΟΝΟ όταν ρωτήθηκε, είδε τις φωτογραφίες και θυμήθηκε πώς έπιανε από το λαιμό τον αστυνομικό του τμήματος Αστυνομικής Βίας! Φαντάζεστε να το έκανε αυτό οπαδός που θα ήταν σήμερα; Φαντάζεστε να το έκανε ο Λουτσέσκου τι θα διαβάζαμε και τι θα ακούγαμε; Προς το παρόν η αθλητική δικαιοσύνη αγνοεί και επιβραβεύει τέτοιες συμπεριφορές!

*Υπομονή σε όλους τους… εμμονικούς με τον Λουτσέσκου. Καλή Ανάσταση παιδιά και… έχει ο Θεός! Κάποια στραβή θα έρθει και πάλι να βγάλουμε την εμπάθεια και την αμπαλοσύνη μας.

* Που είναι Σαρρής και Γκιρτζίκης να μας αναλύσουν πόσο έχει αλλάξει το ελληνικό πρωτάθλμα; Τώρα, ακόμη και στα playout ο ΠΑΣ μπορεί να κερδίζει την Κηφισιά και να την ρίχνει! Που είναι εκείνα τα ωραία και πεντακάθαρα χρόνια; Να σαι τώρα γύρω από τον μηχανισμό του Ολυμπιακού και να πρέπει να ασχολείσαι με όλη αυτή την επικαιρότητα και όσα γίνονται εντός και εκτός γηπέδων. Δύσκολα πράγματα και γι αυτούς και για όσους θέλουν πολύ να τους μιμηθούν με το 100-0. Γιατί οι «μοναχοφάηδες» είναι τελικά πολλοί. Πάρα πολλοί…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.