ΠΑΟΚ-CIES: Τρίτος επιθετικός στον κόσμο ο Μπράντον Τόμας! (vids)

ΠΑΟΚ-CIES: Τρίτος επιθετικός στον κόσμο ο Μπράντον Τόμας! (vids)

Ο Μπράντον Τόμας

bet365

O Μπράντον Τόμας, διαθέτει κάτι που ελάχιστοι επιθετικοί στον κόσμο διαθέτουν, όπως αποδεικνύεται και μέσω της στατιστικής: σωστή αμυντική συμπεριφορά. Κάτι που τον κατατάσσει στην 3η θέση του κόσμου!

Σύμφωνα με το CIES Football Observatory Weekly Post, την εβδομαδιαία ανάλυση της ερευνητικής ομάδας εντός του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που εδρεύει στην Ελβετία και ειδικεύεται στη στατιστική ανάλυση του ποδοσφαίρου, έχοντας στενή συνεργασία με τη FIFA σε πολλά επίπεδα, ο Μπράντον Τόμας εμφανίζεται να είναι τρίτος σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας της αμυντικής συμπεριφοράς του!

Στην περίπτωση του ο Ισπανός επιθετικός του ΠΑΟΚ ξεχώρισε για τον τρόπο που κινείται εντός του αγωνιστικού χώρου και όχι τόσο για την συνεισφορά του αποκλειστικά με τα γκολ και μέσω της στατιστικής αποτυπώνεται κάτι που ήταν ήδη γνωστό, δηλαδή το ότι ο Μπράντον Τόμας είναι πολύτιμος στο παιχνίδι του «Δικεφάλου» ακόμα και όταν δεν σκοράρει.

Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» του CIES Football Observatory μπήκαν οι επιθετικοί (εξτρέμ και σέντερ φορ) των 30 μεγαλύτερων πρωταθλημάτων του κόσμου, μεταξύ αυτών και το ελληνικό, με τουλάχιστον 1.200 λεπτά στα εγχώρια πρωταθλήματα της τρέχουσας σεζόν. Κάπως έτσι προέκυψε ο νέος δείκτης σ’ ότι αφορά την αμυντική συμπεριφορά τους.

Η βαθμολογία του κάθε ποδοσφαιριστή, προέκυψε μέσα από δύο δείκτες. Την απόσταση που διανύει ο καθένας τους σε υψηλή ταχύτητα (μεγαλύτερη των 25 χλμ / ώρα) σε αμυντική φάση και τον αριθμό των πιέσεων που ασκήθηκαν σε αντιπάλους χωρίς φυσική επαφή ή επαφή με μπάλα.

Την υψηλότερη συνολική βαθμολογία συγκέντρωσε ο Χιουνγκ Μιν Σον της Τότεναμ, στη δεύτερη θέση βρίσκεται o 21χρονος Κοσταρικανός επιθετικός, Μάνφρεντ Ουγκάλδε, χάρη στις επιδόσεις του με τη φανέλα της Τβέντε πριν «μετακομίσει» στην Σπαρτάκ Μόσχας και στην τρίτη ο Μπράντον Τόμας του ΠΑΟΚ, με 93,2 βαθμούς, όσους συγκέντρωσε και ο 25χρονος Γερμανός Γιοχάνες Έγκεσταϊν της Ζανκτ Πάουλι.

Στη σχετική λίστα βρίσκει κανείς και τον Εζεκιέλ Πόνσε της ΑΕΚ, ο οποίος συγκεντρώνει στην ίδια έρευνα την 30η υψηλότερη βαθμολογία.

Η βαθμολογία των επιθετικών σύμφωνα με το CIES

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα