ΑΕΚ: Ο Πινέδα και οι επιλογές του Αλμέιδα στον άξονα στα ντέρμπι του Φαλήρου

ΑΕΚ: Ο Πινέδα και οι επιλογές του Αλμέιδα στον άξονα στα ντέρμπι του Φαλήρου

Ο Ορμπελίν Πινέδα της ΑΕΚ

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα στις τέσσερις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» επιλέγει ένα «εξάρι» και ένα «οκτάρι» στον χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Ορμπελίν Πινέδα να ξεκινάει συνήθως στον άξονα.

Στα τρία τελευταία παιχνίδια απέναντι σε Άρη, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ ο Ματίας Αλμέιδα έχει ξεκινήσει με δύο «εξάρια» στον χώρο της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ επιλέγοντας το δίδυμο του Σιμάνσκι με τον Γιόνσον. Δύο παίκτες, οι οποίοι όπως είχαμε αναλύσει του δίνουν τρεξίματα και ένταση στον άξονα με ανακτήσεις μπάλας και γρήγορη πρώτη πάσα, με τον Πινέδα να ξεκινάει στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στην αριστερή πλευρά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ρόλος που θα έχει ο Πινέδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» την ερχόμενη Τετάρτη. Ο Αλμέιδα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ρότα που είναι τιμωρημένος και η λογική λέει πως το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Σιντιμπέ. Η άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι ο Μεξικανός που ανταποκρίνεται σε κάθε θέση που τον χρησιμοποιεί ο «Πελάδο», έχοντας προσφέρει και ως δεξιός μπακ με επιτυχία.

Εφόσον όμως ο Πινέδα χρησιμοποιηθεί ως συνήθως στη μεσαία γραμμή, μένει να φανεί αν θα τοποθετηθεί αριστερά, όπως στα παιχνίδια που προηγήθηκαν ή θα αγωνιστεί στη φυσική του θέση ως «οκτάρι». Ο Αλμέιδα στα ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» συνηθίζει να ξεκινάει τον «Μαγίτο» στον άξονα στη θέση «οκτώ» παίζοντας με ένα «εξάρι» λίγο πιο πίσω του. Βέβαια στο 1-0 των play off με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena, αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά τον Μεντιλίμπαρ, είχε επιλέξει τους Σιμάνσκι και Γιόνσον, δηλαδή σχηματισμό με δύο «εξάρια» και τον Πινέδα στη θέση πίσω από τον φορ εκείνο το βράδυ.

Στο περσινό 0-0 της κανονικής διάρκειας ο Πινέδα είχε ξεκινήσει μαζί με τον Γιόνσον, ενώ στο 1-3 των play off ο 28χρονος Μεξικανός μέσος είχε αγωνιστεί μαζί με τον Σιμάνσκι στον άξονα. Το ίδιο δίδυμο, των Πινέδα και Σιμάνσκι δηλαδή, είχε επιλέξει ο Αλμέιδα και στο φετινό 1-2 της κανονικής διάρκειας, ενώ στην ανώδυνη ήττα με 2-1 στο Κύπελλο πέρυσι ο Αλμέιδα είχε ξεκινήσει τον Πινέδα αριστερά, με τον Μάνταλο μαζί με τον Γαλανόπουλο στον άξονα.

Και στα τέσσερα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» δηλαδή ο Αλμέιδα δεν έχει ξεκινήσει ποτέ την ΑΕΚ με δύο «εξάρια» και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η προσέγγιση που θα έχει στο μεγάλο ματς της ερχόμενης Τετάρτης στο φαληρικό γήπεδο. Εκεί όπου η ΑΕΚ ανεξάρτητα από το σημερινό αποτέλεσμα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην Τούμπα θα πάει με έναν και μόνο στόχο. Το διπλό που θα της δώσει τη δυνατότητα να τελειώσει την υπόθεση του τίτλου!

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα