Παναθηναϊκός: Τα πέντε πράγματα που είναι υποχρεωμένος να διορθώσει

Παναθηναϊκός: Τα πέντε πράγματα που είναι υποχρεωμένος να διορθώσει

Τα πέντε πράγματα που είναι υποχρεωμένος ο Παναθηναϊκός να διορθώσει

bet365

Τρία παιχνίδια, όλα τα λεφτά για τον Παναθηναϊκό στο φινάλε της σεζόν και το σύνολο του Φατίχ Τερίμ καλείται να βελτιώσει τις αδυναμίες του για να τα καταφέρει.

Μία τριπλέτα αγώνων θα κρίνει την σεζόν για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος απέτυχε να κατακτήσει τον φετινό τίτλο αλλά είναι υποχρεωμένος να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, να αποφύγει την τέταρτη θέση και φυσικά να κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό με τον Άρη, βάζοντας μία κούπα στην τροπαιοθήκη του και ταυτόχρονα, το δεύτερο καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League, πιθανότατα στον δεύτερο γύρο.

Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, αιώνιο ντέρμπι στη Λεωφόρο και τελικός Κυπέλλου, με το 3/3 να αποτελεί μονόδρομο για το σύνολο του Φατίχ Τερίμ που για να αυξήσει τις πιθανότητες να τα καταφέρει, θα πρέπει να διορθώσει πέντε σημαντικά πράγματα, αυτά που σε μεγάλο βαθμό του στέρησαν την δυνατότητα να διεκδικήσει μέχρι τέλους το φετινό πρωτάθλημα.

1) Ο Παναθηναϊκός διαθέτει την χειρότερη αμυντική επίδοση από το Big-4 μέχρι στιγμής στα Play Off, προσφέρει 1.77xGoals στον αντίπαλο ανά παιχνίδι, αριθμός που δείχνει το τεράστιο πρόβλημα που έχει το Τριφύλλι στο να κρατήσει την εστία του μακριά από σημαντικούς κινδύνους. Άρα, λοιπόν, θα πρέπει σε αυτά τα τρία παιχνίδια να ρίξει πολύ πιο χαμηλά αυτόν τον αριθμό για να μπορέσει να φτάσει στο ζητούμενο.

2) Οι «πράσινοι» μπαίνουν στα ματς του μίνι πρωταθλήματος με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Σε έξι από τα οκτώ παιχνίδια, δέχθηκαν γκολ πρώτοι και μάλιστα πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσιπεντάλεπτο. Μόνο με τον Άρη στο ''Βικελίδης'' και με την Λαμία εκτός έδρας, κατάφερε ο Παναθηναϊκός να μην δεχθεί τέρμα νωρίς. Σε όλα τα άλλα αναγκάζεται να... κυνηγάει την ανατροπή.

3) Λάθη, λάθη, μεγάλα ατομικά λάθη. Τα έχει πληρώσει πολύ ακριβά αυτά ο Παναθηναϊκός και ενόψει του φινάλε της σεζόν, απλά... απαγορεύονται! Το ''δώρο'' του Ακαϊντίν στο 2-0 της ΑΕΚ αποτελεί το μεγαλύτερο παράδειγμα, για όσα θα πρέπει να αποφύγει το ''τριφύλλι''.

4) Με ΑΕΚ και Άρη το panic button του Τερίμ στην διαχείριση του ματς, διέλυσε κάθε πιθανότητα επιστροφής του Παναθηναϊκού και ο Τούρκος τεχνικός θα πρέπει να το αφήσει στο γραφείο του. Οι προπονητικές ''τρέλες'' σπάνια θα βγουν σε καλό και ο έμπειρος κόουτς θα πρέπει να δείξει πως πήρε το μάθημά του.

5) Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιεστικός, έβαζε δύσκολα στο build up των αντιπάλων του αλλά και στο κόντρα πρέσινγκ αλλά το τελευταίο διάστημα και σε αυτόν τον δείκτη (PPDA) βρίσκεται σε μεγάλη πτώση. Η πίεση ήταν ένα από τα μεγάλα ''όπλα'' της τελευταίας τριετίας, ''όπλο'' που πρέπει να ξαναμπεί στο... on!

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα