ΠΑΟΚ: Πώς και γιατί εξασφάλισε το ένα από τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πανηγυρίζει το γκολ στο ντέρμπι της Τούμπας που κάνει τη διαφορά με τον Ολυμπιακό

bet365

Ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει το ένα από τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια, καθώς υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό και δεν τον απασχολεί τι θα γίνει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το Gazzetta αναλύει…

H χρονιά για τον ΠΑΟΚ, όποια κι αν είναι η κατάληξη του μετά τις τελευταίες δύο στροφές των play off, είναι επιτυχημένη ότι κι αν γίνει στο δικό του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

O ΠΑΟΚ παραμένει «ζωντανός» στη μάχη του τίτλου, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-0 στο εξ αναβολής ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των play off της Stoiximan Superleague, ωστόσο από το βράδυ της Κυριακής (12/5) έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την 3η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος μαζί και ένα από τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης, αν δεν κατακτήσει το UEFA Conference League και τερματίσει στην τέταρτη θέση, εφόσον ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Για τον ΠΑΟΚ είναι αδιάφορο το αποτέλεσμα στον τελικό του «Πανθεσσαλικού»…

Οι «ασπρόμαυροι» ακόμα και στο χειρότερο σενάριο που θέλει να χάνουν τα δύο τελευταία παιχνίδια των play off κόντρα σε Παναθηναϊκό (εντός) και Άρη (εκτός) και ισοβαθμήσει με τον Ολυμπιακό, τότε είναι αυτός που θα τερματίσει τρίτος, καθώς με το 2-0 της Τούμπας κάλυψε το χάντικαπ στη διαφορά τερμάτων και υπερτερεί στο τρίτο κριτήριο για το ποια οπμάδα τερμάτισε πιο ψηλά στην κανονική διάρκεια.

Αν η βολίδα του Ορτα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων δεν είχε στείλει την μπάλα στο δοκάρι και στο χέρι του Κοτάρσκι, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα υπερτερούσαν σε πιθανή ισοβαθμία με τους «ασπρόμαυρους». Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ έχει την ισοβαθμία και με τον Παναθηναϊκό.

Τα αποτελέσματα των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4 (κανονική διάρκεια)
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4 (κανονική διάρκεια)
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1 (play off)
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0 (play off)

Τα κριτήρια: Νίκες (δύο η κάθε ομάδα), γκολ (7-7), βαθμολογική θέση (ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου).

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα