Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0: Ο Όρτα της έκοψε τα φτερά για το πρωτάθλημα!

bet365

Η ΑΕΚ πήγε στο Καραϊσκάκη να υπερασπιστεί το πρωτάθλημα, αλλά αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών. Με δύο γκολ του Ορτα ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0, η Ένωση έπεσε στη 2η θέση και πλέον θέλει γκέλα του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στην 3η θέση οι Πειραιώτες.

Ένας Ολυμπιακός αποφασισμένος για όλα σε ένα κατάμεστο γήπεδο και με τον κόσμο του να αποθεώνει παίκτες και Μεντιλίμπαρ, επικράτησε της ΑΕΚ με σκορ 2-0 από 2 γκολάρες του χαρισματικού Ορτα. Ανώτεροι οι Ερυθρόλευκοι στο β' μέρος και φοβερή πίεση προς την ΑΕΚ ειδικά στο 2ο 45λεπτο και με ένα σκορ που της στερεί το Πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα του Φαλήρου με την ΑΕΚ έχοντας βασικούς τους Αποστολόπουλο και Ντόι στην άμυνά του. Η διάταξη των Πειραιωτών για το ντέρμπι αυτό: Τζολάκης στο τέρμα, άμυνα με Αποστολόπουλο, Κάρμο, Ντόι και Ροντινέι, κέντρο με Ορτα, Εσε και Τσικίνιο και τριάδα μπροστά με Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Καμπί.

Από την άλλη - ως προς τους φιλοξενούμενους - ο Πινέδα είχε ρόλο ρυθμιστή στην ενδεκάδα της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, ανάλογα με το πού θα τον τοποθετούσε ο Αλμέιδα. Τελικά ο Μεξικανός χαφ τοποθετήθηκε στον άξονα (αλλά στην πορεία του αγώνα του άλλαξε θέση ο Αλμέιδα) μαζί με τον Σιμάνσκι και με τους Γκατσίνοβιτς και Ελίασον στις δύο πλευρές αλλά και τον Αραούχο πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία, που επανήλθε στην ενδεκάδα. Στο τέρμα επέστρεψε Στάνκοβιτς, ο Κάλενς ήταν μαζί με τον Βίντα στο κέντρο της άμυνας, με αριστερά τον Χατζισαφί και δεξιά τον Σιντιμπέ αντί του τιμωρημένου Ρότα.

Ένα... γεμάτο πρώτο ημίχρονο με φάσεις και από τους 2 αντιπάλους

Το ντέρμπι του Φαλήρου είχε από νωρίς ενδιαφέρον αλλά και φάσεις και για τις 2 ομάδες ως προς το α' μέρος. Στο 5ο λεπτό ήταν ο Ελίασον που έκανε ένα γύρισμα της μπάλας με τον Τζολάκη να μπλοκάρει εύκολα. Στο 6ο λεπτό ο Φορτούνης απείλησε με σουτ με τον Αποστολόπουλο να μην προλαβαίνει να βάλει το πόδι του για προβολή προς την αντίπαλη εστία.

Η ΑΕΚ στο 7ο λεπτό βγήκε μπροστά με τον Λιβάι Γκαρσία, με τη φάση να ελέγχεται για οφσάιντ -αλλά και για πέναλτι του Τζολάκη- και με τον ρέφερι Στίλερ να αποφασίζει μαζί με το VAR για οφσάιντ. Στο 11ο λεπτό ήταν η μεγάλη στιγμή του Ελ Καμπί, όταν βρέθηκε απέναντι στον Στάνκοβιτς και έκανε το σουτ που αποκρούστηκε πολύ δύσκολα. Στο 18ο λεπτό ήταν η σειρά του Ορτα να σουτάρει με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 37' ήταν η σειρά της ΑΕΚ να βγάλει καλή επίθεση: Πάσα του Λιβάι στον Ελίασον που από πολύ καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 40ο λεπτό ο Ελ Καμπί από καλό σημείο στην περιοχή σούταρε εκτός στόχου. Έως το 42' ο Ολυμπιακός είχε άλλα 2 σουτ. Ένα ιδιαίτερα καλό του Ποντένσε λίγο έξω και ένα του Φορτούνη στην αγκαλιά του Στάνκοβιτς. Στο 45' η προσπάθεια του Γκατσίνοβιτς με κεφαλιά πέρασε έξω. Το πρώτο 45λεπτο τελείωσε, με τις 2 ομάδες να έχουν τις φάσεις τους (η κάθε μία) και τη δυνατότητα να βρουν ένα γκολ, κάτι που τελικώς δεν συνέβη για να μείνει αυτό το 0-0.

Από τα δυνατά πόδια του Ορτα το 1-0 και στο τέλος και το 2-0 για μία μεγάλη νίκη

Το 2ο 45λεπτο ξεκίνησε με το σουτ του Τσικίνιο έπειτα από την πάσα του Ποντένσε, το οποίο πέρασε εκτός. Στο 49' ο Ελίασον έκανε την κίνηση και το σουτ που έκοψε ο Εσε σε κόρνερ. Ένα λεπτό έπειτα από τη φάση αυτή, ο Τζολάκης μπλόκαρε την κεφαλιά του Αραούχο.

Στο 55ο λεπτό ο Ορτα βρήκε χώρο μετά από ωραία κίνησή του και είχε ένα καλό σουτ λίγο εκτός. Στο 61' το εξαιρετικό φάουλ του Φορτούνη τράνταξε το δοκάρι του Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ στο μεταξύ είχε βάλει δύο παίκτες σε ρόλο φορ.

Στο 65ο λεπτό θα ερχόταν το τέρμα για τον Ολυμπιακό με τον Ορτα. Ο Ελ Καμπί δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά αλλά γύρισε τη μπάλα πίσω, με τον Εσε να μην τα καταφέρνει να τη βρει αλλά να το κάνει ο Ορτα, που με σούπερ τελείωμα έκανε το σκορ 1-0. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια θέλησαν να πρεσάρουν και άλλο την ΑΕΚ.

Ο Τζολάκης βέβαια χρειάστηκε και αυτός στον αγώνα. Είχε τρεις μεγάλες επεμβάσεις μέσα στα επόμενα λεπτά. Αποκρούσεις πάνω στις προσπάθειες των Αμραμπατ αλλά και του Τσούμπερ. Και στο τέλος ο Ορτα θα το έκανε ξανά. Θα έβρισκε δίχτυα έπειτα από πάσα του Ζέλσον έχοντας δει τον Στάνκοβιτς εκτός θέσης. Με κάτι σαν σέντρα σουτ, έκανε το 2-0 για την ομάδα του στις καθυστερήσεις. Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη των Πειραιωτών και κομβικότατη.

Ο Ορτα

MVP: Ο Ορτα. Όχι μόνο για τα 2 γκολ που έβαλε αλλά για την εν γένει παρουσία του στο σπουδαίο αυτό ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ στο Φάληρο. Δύο εξαιρετικές φάσεις αυτές των γκολ του.

Ο Κάρμο

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Εσε και Κάρμο έκαναν πολύ μεγάλο ματς αμυντικά και τακτικά κυρίως. Θετικότατο το πρόσημο του Αποστολόπουλου ως αριστερό μπακ για ακόμα έναν αγώνα. Από την ΑΕΚ ο Πινέδα έχει αναδείξει ξανά δημιουργικές και όχι μόνο αρετές του ενώ ιδιαίτερα καλός ήταν και ο Στάνκοβιτς παρότι είχε ευθύνη στη φάση του 2-0 του Ορτα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Παίκτες της γραμμής κρούσης της ΑΕΚ όπως ο Λιβάι. Δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις όποιες φάσεις είχαν.

Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση με το γκολ του Ορτα για την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος βρέθηκε σε θέση που δεν είχε παίκτη πάνω του για να σκοράρει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Στίλερ προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες στον αγώνα και να παίξει όσο πιο καλά μπορούσε. Είχε κάποια λαθάκια σε επίπεδο φάουλ και καρτών. Στη φάση του μαρκαρίσματος του Τζολάκη στον Λιβάι διαιτητής και VAR συμφώνησαν ότι υπήρχε οφσάιντ πριν όπως και αποφάσισαν ότι δεν ήταν παράβαση η φάση του Σιμάνσκι με τον Ποντένσε που ο Πορτογάλος ζητούσε πέναλτι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος της ΑΕΚ στα σημεία που χρειάστηκε. Ήταν καλύτερος στο 2ο ημίχρονο όπου και κρίθηκε ο αγώνας με την ΑΕΚ χάρις στις 2 γκολάρες του Ορτα. Με αυτόν τον τρόπο ψαλίδισε και τις όποιες ελπίδες της ΑΕΚ για τον τίτλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Αποστολόπουλος (68' Κίνι), Κάρμο, Ντόι, Ροντινέι, Ορτα, Εσε, Τσικίνιο (88' Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (81' Ζέλσον)και Ελ Καμπί.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιντιμπέ (46' Γιόνσον), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (61' Αμραμπατ), Πινέδα, Ελίασον (69' Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (69' Μάνταλος) και Αραούχο (61' Πόνσε).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα