Παναθηναϊκός: Οι δύο δουλειές του Κόντη ως πρώτος προπονητής

Παναθηναϊκός: Οι δύο δουλειές του Κόντη ως πρώτος προπονητής

Οι δύο προηγούμενες δουλειές του Κόντη ως πρώτος προπονητής

bet365

Η μαθητεία του στο πλευρό του Γιοβάνοβιτς, η πρώτη του ευκαιρία στα ΗΑΕ και η αποστολή-καμικάζι στον Βόλο.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε από χθες το κεφάλαιο Φατίχ Τερίμ και τώρα πηγαίνει στα δύο εναπομείναντα ματς της σεζόν που θα κρίνουν ένα τρόπαιο, αυτό του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και το ευρωπαϊκό του μέλλον με τον Χρήστο Κόντη.

Ο Έλληνας τεχνικός βρισκόταν στην ομάδα από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο έχοντας θέση βοηθού προπονητή στο τεχνικό επιτελείο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η παρουσία του αυτή και άρα η καλή γνώση που είχε από πρόσωπα και καταστάσεις ήταν από τους σημαντικότερους παράγοντες στην απόφαση που πάρθηκε από την διοίκηση του Παναθηναϊκού προκειμένου να είναι εκείνος ο «εκλεκτός» για την δύσκολη αυτή αποστολή.

Στην πρώτη του ομιλία εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενωτικός και δεν έκρυψε την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή του πως η ομάδα έχει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει το 2/2 στα τελευταία δύο ματς της σεζόν και να κάνει το καλύτερο δυνατό κλείσιμο, δεδομένων των συνθηκών.

Αυτή θα είναι η τρίτη δουλειά στην καριέρα του στον ρόλο του πρώτου προπονητή και προφανώς αυτή με τις περισσότερες απαιτήσεις.

Η πρώτη εμπειρία στην Χάτα των ΗΑΕ

Ο Χρήστος Κόντης πήρε την πρώτη του γεύση από την προπονητική στο πλευρό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ΑΠΟΕΛ, όταν ο Σέρβος τεχνικός, μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο τότε ποδοσφαιριστής του και την απόσυρσή του από την ενεργό δράση του έδωσε την ευκαιρία να μπει στο επιτελείο του έχοντας τον ρόλο του βοηθού προπονητή.

Μετά από δύο χρόνια στον ρόλο αυτό στο ΑΠΟΕΛ και άλλα τρία στην Αλ Νασρ στο πλευρό του Σέρβου τεχνικού (στον αραβικό σύλλογο συνεργάστηκε για ένα ματς και με τον Πετρέσκου) κι ένα κενό διάστημα περίπου ενός έτους, έκανε τρεις μικρές θητείες στον Ολυμπιακό. Την πρώτη φορά ως βοηθός προπονητή τη σεζόν 2017-2018 σε Τάκη Λεμονή και Όσκαρ Γκαρθία και τις άλλες δύο ως υπηρεσιακός (Γεν. 2018 για τέσσερις μέρες και Απρ. 2018 - Ιουν. 2018) φτάνοντας συνολικά τα πέντε παιχνίδια στον ρόλο αυτό όπου είχε τρεις νίκες και δύο ήττες.

Έπειτα εκείνος είχε πάρει πλέον την απόφαση να δοκιμάσει ως πρώτος προπονητής περιμένοντας μία καλή προσφορά από την Κύπρο, την Ελλάδα ή τα ΗΑΕ, δηλαδή χώρες που είχε ήδη εργαστεί. Μετά από ένα περίπου χρόνο που δεν έβρισκε αυτό που έψαχνε, αποφάσισε να δεχθεί την προσφορά της Χάτα, μίας ομάδας από τα ΗΑΕ, η οποία βρισκόταν στην πρώτη κατηγορία, αλλά είχε το μικρότερο μπάτζετ απ' όλες.

Έτσι τον Μάιο του 2017 ανακοινώθηκε η πρόσληψή του από το αραβικό κλαμπ. Εκεί αντιμετώπισε αρχικά κάποιες δυσκολίες λόγω της μεγάλης αλλαγής στον τρόπο ζωής, όπως συμβαίνει συνθήθως με όλους του ανθρώπους, που αποφασίζουν να κάνουν το βήμα αυτό και δεν προέρχονται από τις χώρες αυτές, όμως στην συνέχεια αυτές ξεπεράστηκαν.

Η πρώτη του σεζόν εκεί δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού τότε εμφανίστηκε η πανδημία του κορονοϊού και το πρωτάθλημα, που είχε φτάσει μέχρι την 19η αγωνιστική, ματαιώθηκε, με την ομάδα να καταλαμβάνει εκείνη τη στιγμή την 13η θέση, αλλά φυσικά να μην υποβιβάζεται λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε. Παρ' όλα εκείνος άφησε αρκετές καλές εντυπώσεις με την δουλειά του (είχε 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 12 ήττες στο πρωτάθλημα) και γι' αυτό η συνεργασία των δύο πλευρών ανανεώθηκε για έναν ακόμη χρόνο.

Τα άσχημα αποτελέσματα που υπήρξαν όμως στην αρχή της επόμενης σεζόν του κόστισαν την θέση του (1 ισοπαλία και 5 ήττες σε έξι παιχνίδια), αφού, όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στα ΗΑΕ δεν υπάρχει ιδιαίτερη υπομονή ως προς τους προπονητές και οι αλλαγές γίνονται εύκολα.

Η μεγάλη επιτυχία του στον Βόλο

kontis_tziolis

Μετά την απομάκρυνση από τον πάγκο της Χάτα έμεινε μακριά από τους πάγκους για σχεδόν έναν χρόνο, μέχρι να έρθει και πάλι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να του προτείνει να πάει μαζί του στον Παναθηναϊκό.

Ο Χρήστος Κόντης αποδέχθηκε την πρότασή αυτή του προπονητικού του μέντορα και για τα επόμενα 2,5 χρόνια δούλεψε στο «τριφύλλι» έχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων και η κατάκτηση ενός Κυπέλλου Ελλάδος το 2021, που προστέθηκε στους υπόλοιπους τίτλους που είχαν κερδίσει μαζί, δηλαδή ένα πρωτάθλημα Κύπρου (2012), ένα Κύπελλο Κύπρου (2013), ένα Λιγκ Καπ ΗΑΕ (2015), ένα Presidents Cup (2015) κι ένα GCC Champions League, κάτι σαν κύπελλο του αραβικού κόλπου (2014).

Η ξαφνική απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον περασμένο Δεκέμβριο έφερε και το δικό του τέλος από τον Παναθηναϊκό. Λίγους μήνες όμως αργότερα ο Χρήστος Κόντης πήρε μία ρισκαδόρικη απόφαση και αποδέχθηκε την πρόταση του Βόλου στα τέλη του Φλεβάρη, ώστε να σώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό, κάτι που δεν φαινόταν ιδιαίτερα πιθανό εκείνη τη στιγμή.

kont_jov

Μέτα από τρία παιχνίδια στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Superleague όπου μέτρησε δύο ήττες από Ολυμπιακό (3-0) και Άρη (2-0) εκτός και μία νίκη εντός έδρας κόντρα στον ΟΦΗ με 3-1, η ομάδα της Μαγνησίας μπήκε στην διαδικασία των Play Out όντας προτελευταία και απέχοντας ένα βαθμό από τον τελευταίο ΠΑΣ κι έναν από τον τρίτο από το τέλος Παναιτωλικό.

Όμως στα Play Out του πρωταθλήματος, οι Βολιώτες ξεκίνησαν μ' ένα εκπληκτικό σερί τριών νικών και κατάφεραν έτσι να ανατρέψουν την κατάσταση και να σώσουν την παρτίδα έχοντας ως τελικό απολογισμό τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Αποτελέσματα αν μη τι άλλο εξαιρετικά αν σκεφτεί κανείς πως ο Βόλος πριν από κείνον είχε τέσσερις νίκες σε ολόκληρη την κανονική διάρκεια.

Το δε μέγεθος της επιτυχίας αυτής φάνηκε και από την αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση της ομάδας προς τον Έλληνα τεχνικό, όπου αφότου τον ευχαρίστησε για όσα προσέφερε τόνισε πως θα είναι για πάντα ένας πολύ καλός φίλος.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα