Πανέτοιμος και αποφασισμένος ο ΠΑΟΚ στο ραντεβού με τη δόξα και την «κούπα» του πρωταθλητή

ΠΑΟΚ

bet365

Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μόνο δρόμο να διαβεί. Αυτόν που θα τον οδηγήσει στη νίκη απόψε το βράδυ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την πανάξια κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματος στην ιστορία του.

Απόψε, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ έχει ραντεβού με τη δόξα. Το ξέρουν και το νιώθουν οι ποδοσφαιριστές και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Μένει σ’ αυτό το ραντεβού, που οι ίδιοι, με την τεράστια προσπάθειά τους, φρόντισαν να κλείσουν, να φανούν συνεπείς.

Σε αυτό το ιστορικό ραντεβού έφθασε, καταπλήσσοντας φίλους κι αντιπάλους, με τις απίθανες αλλά και θαυμαστές πτήσεις του. Μία ακόμη απίθανη αλλά και θαυμαστή πτήση χρειάζεται ο «Δικέφαλος».

Η απόσταση οποία χωρίζει τον ΠΑΟΚ από την στέψη και την ενθρόνιση του δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Δεν ήταν καν στρωμένη με αγκάθια. Ήταν στρωμένη με «νάρκες» κι όμως… Ένα βήμα έμεινε για την κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματος στην ιστορία του.

Με νίκη απέναντι στον Άρη ο «Δικέφαλος» στέφεται πρωταθλητής και κάνει τον ουρανό ολόδικο του καταπλήσσοντας και πάλι στο φινάλε μιας ιστορικής πορείας που ξεκίνησε τις 27 Ιουλίου με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και ολοκληρώνεται με το 58ο παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι «ασπρόμαυροι» γνωρίζουν ότι ακροβατούν πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί δίχως το περιθώριο λάθους, δεν τους κάνει, λόγω ενός γκολ στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ, ούτε μια ισοπαλία στο φινάλε της σεζόν.

Ο «Στρατηγός», Ραζβάν Λουτσέσκου, προετοίμασε τους παίκτες του για τον νυν υπέρ πάντων αγώνα, τον «τελικό της ζωής τους», ζητώντας αποφασιστικότητα, προσήλωση στον στόχο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο «Δικέφαλος» είναι αγκαλιά με τον πιο μάγκικο, ανατρεπτικό τίτλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν σκεφτεί κανείς ότι στο 80ο λεπτό του εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν στο -10 από την «Ένωση» μπορεί να αντιληφθεί το απίστευτο come back των «ασπρόμαυρων», που έφεραν… Τούμπα την υπόθεση-τίτλος, με το «3/3» απέναντι στους τρεις μεγάλους της πρωτεύουσας και πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Τα γκολ του Κωνσταντέλια και του Σάστρε έφεραν την ανατροπή με την ΑΕΚ, Τάισον και Ζίβκοβιτς πήραν την σκυτάλη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να έρθει η ώρα των αρχηγών, Τάισον, Ζίβκοβιτς και Βιεϊρίνια, στο θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού, άλλαξαν τα πάντα.

Απομένει, πλέον, ένα βήμα. Το τελευταίο. Το πιο απαιτητικό. Μόνο νίκη απέναντι στον παραδοσιακό αντίπαλο στην πόλη μέσα στο σπίτι του.

Η επιστροφή Μιχαηλίδη και οι σκέψεις Λουτσέσκου

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, που θα καλύψει το κενό του τιμωρημένου Κώστα Κουλιεράκη, θα θυμάται ότι έκανε ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ (για το πρωτάθλημα) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στο προ τετραετίας αγώνα των play off, όταν o «Δικέφαλος» είχε επικρατήσει 2-0 με τα γκολ των Σφιντέρσκι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και Βαρέλα (56').

Ο Γιαννιτσιώτης κεντρικός αμυντικός έχει αγωνιστεί την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε 19 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας βρει δίχτυα μία φορά απέναντι στη Λαμία, ενώ μοίρασε και μία ασίστ σε συνολικά 1.579 λεπτά συμμετοχής. Ο 24χρονος στόπερ θα αγωνιστεί για 13η φορά μαζί με τον Τόμας Κεντζιόρα, αποτελώντας το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα. Συνολικά στον αγωνιστικό χώρο οι δυο αμυντικοί του Δικεφάλου έχουν παίξει 917 λεπτά ως δίδυμο κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό τους στα 12 παιχνίδια που έπαιξαν μαζί στο κέντρο της άμυνας, αυτός είναι επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και δυο ήττες (με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα).

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσανατολίζεται στο αποψινό μεγάλο παιχνίδι να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την ενδεκάδα που άρχισε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με συμμετοχή για άλλη μια φορά σε βασικό σχήμα για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, αντί του Τόμας Μουργκ, ενώ μοναδικό ερωτηματικό παραμένει να είναι ποιος εκ των Σάστρε ή Οτο πάρει φανέλα βασικού για το δεξιό άκρο της άμυνας.

Η κίνηση του Λουτσέσκου να μην ανακοινώσει αποστολή δεν είναι τυχαία. Στο «Μακεδονία Παλάς» έχουν καταλύσει όλοι οι ποδοσφαιριστές, με τον Ρουμάνο προπονητή και τη διοίκηση να έχουν κρατήσει χαμηλούς τόνους, με έμφαση στο κλίμα ενότητας που επικρατεί στο εσωτερικό της ομάδας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο Κώστας Κουλιεράκης, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αποψινή αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης» θα είναι κανονικά μαζί με την ομάδα και αναμένεται να την ακολουθήσει και στο γήπεδο, για να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με τους ανθρώπους της ασπρόμαυρης διοίκησης.


@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα