Ρούμπεν Πέρεθ: Όταν το μυαλό και η εμπειρία «αντιστέκονται» στον χρόνο

Ρούμπεν Πέρεθ: Όταν το μυαλό και η εμπειρία «αντιστέκονται» στον χρόνο

Ρούμπεν Πέρεθ: Όταν το μυαλό και η εμπειρία «αντιστέκονται» στον χρόνο

bet365

Η επιστροφή του στην βασική ενδεκάδα, το λάθος στην Τούμπα και η χθεσινή... ρεβάνς που πήρε με την μεγάλη του εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κι έφτασε να προηγείται μέχρι και με 2-0 στην μία ώρα αγώνα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση και με μπροστάρη τον Ποντένσε ισοφάρισαν σε 2-2, παίρνοντας έτσι την ισοπαλία και την τρίτη θέση.

Το μόνο που μπορούν να κρατήσουν οι «πράσινοι» από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το πρόσωπο που παρουσίασαν στο πρώτο μέρος του αγώνα εκεί όπου πραγματικά «σάρωσαν» τον Ολυμπιακό με την απόδοσή τους (xG 1.48-0.79), μέχρι εκείνη να πέσει κατακόρυφα στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Ο παίκτης που ξεχώρισε με την απόδοσή του στο χθεσινό παιχνίδι και συνέχισε να βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από τους υπόλοιπους και στο κακό διάστημα του «τριφυλλιού» ήταν ο Ρούμπεν Πέρεθ.

Ο Ισπανός αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού έπαιξε για δεύτερο σερί παιχνίδι στην ενδεκάδα κι αυτή τη φορά μ' ένα τρόπο παιχνιδιού που τον βοηθούσε πολύ περισσότερο με αποτέλεσμα η ομάδα να πάρει τα μέγιστα από κείνον.

Η κριτική που δέχθηκε, το «ψυγείο» και το λάθος της Τούμπας

ruben_intime

Ο Ρούμπεν Πέρεθ άκουσε πολλά την φετινή σεζόν σχετικά με την ηλικία και το γεγονός πως εκείνη δεν του επιτρέπει να παίζει πια στο επίπεδο αυτό και φυσικά όχι με τα κομψά λόγια με τα οποία περιγράφουμε την κατάσταση. Ειδικά μετά και την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας που έγινε τον Δεκέμβριο και η ομάδα άρχισε να παίζει κάποιες φορές μ' έναν τρόπο που εκείνος που δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει.

Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής απ' όταν μπήκε το «τριφύλλι» στα Play Off της Stoiximan Superleague, έπαιξε βασικός στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο που ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 κι έκτοτε αγωνίστηκε ξανά βασικός στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Πριν απ' αυτό, εκείνος είχε να αγωνιστεί έναν ολόκληρο μήνα.

Στον αγώνα αυτό με τον «δικέφαλο του βορρά» έκανε το τραγικό λάθος από το οποίο ξεκίνησε το 1-0 του ΠΑΟΚ με τον Τάισον, δείγμα πέραν της ατυχίας, της έλλειψης συγκέντρωσης, αλλά και της κακής ψυχολογίας που υπήρχε στην ομάδα εκείνη τη στιγμή.

Όμως εκείνος συνέχισε να δουλεύει και να επιμένει, όντας απόλυτος επαγγελματίας. Η επιστροφή του Κόντη στην ομάδα έφερε πίσω και πολλά πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού που υπήρχαν και επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κάτι που βοήθησε τους παίκτες, αφού τα είχαν δουλέψει ξανά.

Έφερε όμως πίσω και κάτι πιο σημαντικό. Την εμπιστοσύνη. Αυτή που βοήθησε τα... πανια της αυτοπεποίθησης του Ρούμπεν να ανοίξουν ξανά και να κάνει την χθεσινή εμφάνιση. Τα προηγούμενα 2,5 χρόνια με τον Γιοβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και τον Χρήστο Κόντη ως βοηθό του, ο Ισπανός μέσος αποτελούσε το πιο σημαντικό «γρανάζι» της ομάδας.

Ακόμη και φέτος που το υλικό του ρόστερ αναβαθμίστηκε και αποκτήθηκε και ο Αράο, παίκτης διαφορετικών χαρακτηριστικών, ο Ρούμπεν μπορεί να δώσει πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας, που δεν μπορεί κανένας άλλος παίκτης.

Σιγουριά, επανακτήσεις, καίριες επεμβάσεις

ruben_podence_intime

Η εξαιρετική εμφάνιση του Ρούμπεν Πέρεθ μπορεί να περιγραφεί με λόγια, όπως μπορεί να εξηγηθεί πολύ καλύτερα, όταν εκείνα συνοδεύονται από αριθμούς, με το Wyscout, την κορυφαία πλατφόρμα ποδοσφαιρικής ανάλυσης, να μας δίνει την λύση σ' αυτό.

Ο 35χρονος Ισπανός αμυντικός μέσος έκανε συνολικά 92 ενέργειες στο χθεσινό παιχνίδι με το ποσοστό επιτυχίας του να φτάνει το 75% (69). Κοινώς είχε 0.86 ενέργειες ανά λεπτό αγώνα.

Οι ενέργειες του Ρούμπεν στο χθεσινό ματς:

actions

Είχε μεγάλη σιγουριά στις μεταβιβάσεις του, πράγμα που βοηθούσε τον Παναθηναϊκό στην ανάπτυξή του, αφού η μπάλα περνούσε με συχνότητα και ασφάλεια στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.Τελείωσε το παιχνίδι με 59/67 πάσες και ποσοστό επιτυχίας 88% ενώ είχε ακόμη 3/6 μακρινές μεταβιβάσεις και 5/9 (56%) πάσες προς το επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Μάλιστα, είχε μόλις επτά απώλειες της μπάλας, καλός αριθμός για ντέρμπι, εκ των οποίων μόλις οι δύο έγιναν στο μισό των «πρασίνων».

Το πιο σημαντικό όμως κομμάτι στο χθεσινό του παιχνίδι ήταν οι 13 επανακτήσεις. Ο αμυντικός μέσος του «τριφυλλιού» κέρδισε την κατοχή της μπάλας για την ομάδα του 13 φορές, με τις επτά εξ' αυτών, δηλαδή περισσότερες από τις μισές, να γίνονται στο μισό του γηπέδου του αντιπάλου.

Οι επανακτήσεις που κατάφερε ο Ρούμπεν:

epanaktiseis

Ο Ρούμπεν έδωσε πάρα πολλές μάχες στο χθεσινό παιχνίδι. Συνολικά ενεπλάκη σε 16 μονομαχίες, από τις οποίες κέρδισε τις 9, φτάνοντας σ' ένα ποσοστό επιτυχίας 56%. Η μία εξ' αυτών ήταν πολύ σημαντική.

Στο 55ο λεπτό, όταν ο Αράο έκανε το λάθος, ο Όρτα έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος πρόλαβε να τον καθυστερήσει και ο Ισπανός έτρεξε, μπήκε μπροστά του την ώρα που ο Πορτογάλος ξεκινούσε την προσπάθειά του να σουτάρει και τον σταμάτησε.

Οι μονομαχίες που έδωσε ο Ισπανός:

monomaxies ruben.

Κέρδισε μάλιστα δύο φάουλ, με το ένα εξ' αυτών να φέρνει ουσιαστικά την αποβολή του Ποντένσε, αφού ο Πορτογάλος εξτρέμ του Ολυμπιακού αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του για χτύπημα στον λαιμό του Ρούμπεν με το χέρι σε μία εναέρια μονομαχία τους. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με δέκα παίκτες στο 89ο λεπτό.

Έκανε δε και δύο κοψίματα ενώ προέβη και σε μία σημαντική επέμβαση ακόμη που γλίτωσαε τον Παναθηναϊκό από βέβαιο κίνδυνο.

Αυτή ήταν στο 62ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Αράο απομάκρυνε ασθενώς την μπάλα από την περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Έσε την είδε να στρώνεται μπροστά του στα όρια της μεγάλης περιοχής, έτρεξε με σκοπό να σουτάρει, ο Ρούμπεν αντιλήφθηκε τι επρόκειτο να συμβεί και κινήθηκε για να τον προλάβει, ο Αργεντινός του Ολυμπιακού τον κατάλαβε, αλλά ο Ισπανός με εκπληκτικό τάκλιν δεν του άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Με την παραπάνω εμφάνιση που έκανε ο Ισπανός αμυντικός μέσος στα 35 του απέδειξε πως ακόμη και όταν ένας παίκτης δεν έχει τις φυσικές δυνάμεις που είχε σε νεαρότερη ηλικία, μπορεί να διαθέτει άλλα πράγματα τα οποία είναι εξίσου πολύτιμα, όπως το μυαλό και η εμπειρία. Όταν, λοιπόν, υπάρχει ένα πλάνο στην ομάδα που τα εκμεταλλεύεται αυτά, εκείνος μπορεί να παρουσιάσει το πρόσωπο που είδαμε χθες.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα