Αρης: Ο Λορέν Μορόν ήθελε απλώς να νιώσει ξανά ποδοσφαιριστής αλλά έγινε top scorer

Αρης: Ο Λορέν Μορόν ήθελε απλώς να νιώσει ξανά ποδοσφαιριστής αλλά έγινε top scorer

Ο Μορόν χαμογελά μετά από ευκαιρία

bet365

Μια απόφαση η οποία… δαμάστηκε στα κύματα της Μεσογείου αποδείχθηκε ευεργετική καθώς ο Λορέν Μορόν δεν έκρυψε ποτέ ότι επέλεξε τον Άρη για να νιώσει ξανά τα απλά συναισθήματα που αναπτύσσονται στην ψυχή ενός ποδοσφαιριστή και κατέληξε σε πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος.

Στην τελική σούμα, ο Ισπανός δεν κατάφερε (για μόλις ένα γκολ) να ισοφαρίσει το αραχνιασμένο ρεκόρ του σπουδαίου Ντίνου Κούη ο οποίος τη σεζόν 1980-81 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος με 21 γκολ, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν με εκτελέσεις φάουλ. Ήταν μια εποχή κατά την οποία οι πιτσιρικάδες σαν και του λόγου μου είχαμε ως μοναδική πηγή (άμεσης) ενημέρωσης την ελληνική ραδιοφωνία και στη συνέχεια περιμέναμε καρτερικά την «Αθλητική Κυριακή» για μια… τζούρα παιχνιδιού και φάσεων, σαν τον μανιώδη καπνιστή. Παραμένοντας σ’ εκείνη την εποχή, αυτήν της αθωότητας όπως έχει χαρακτηριστεί, ο θρυλικός Ντίνος Κούης επιμένει για τη μεθοδολογία του στην εύρεση του τέρματος και για την ακρίβεια έχει πει ότι… «εγώ τα έβαζα με εκτελέσεις φάουλ και μην ξεχνάτε ότι δεν ήμουν φορ». Και δεν είπε ψέματα αλλά για τους πιτσιρικάδες που άκουγαν ραδιόφωνο ο Κούης ήταν τα πάντα. Από τερματοφύλακας μέχρι φορ περιοχής ενώ κάθε εκτέλεση φάουλ ήταν μια γλυκιά προσμονή για το επόμενο γκολ του.

Επιστρέφοντας στον Μορόν, ο λεγάμενος είναι φορ και μάλιστα ήρθε μπαρουτοκαπνισμένος καθώς τα τελευταία – πολλά χρόνια – οι κάνες του δεν έβγαζαν καπνό παρά μια μορφή απελπισίας για την πορεία της καριέρας του. Γιατί ο φουσκωμένος τραπεζικός λογαριασμός – ένεκα των συμβολαίου που είχε με την Μπέτις – δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει τον αθλητικό εγωισμό του, μήτε την αχαλίνωτη επιθυμία συμμετοχής στις σπουδαίες στιγμές της Μπέτις που τόσο αγαπά και ουδέποτε το έκρυψε.

Μόνο που κάποιες φορές η αγάπη γίνεται… δίκοπο μαχαίρι και ο Ισπανός, το περασμένο καλοκαίρι, βρέθηκε σ’ ένα δίλημμα καριέρας έχοντας στη μια πλευρά της ζυγαριάς τα εκφρασμένα συναισθήματά του και στην άλλη την πραγματικότητα. Τα είπε εξάλλου, κάπως ετεροχρονισμένα, σ’ εκείνη τη συνέντευξη που είχε δώσει στην «AS» και καθώς σκόραρε κατά ριπάς με τη φανέλα του Άρη αναγκάζοντας τους Ισπανούς να ρίξουν μια ματιά στην ατζέντα τους επαναφέροντας το όνομά του στην επικαιρότητα. «Είχα μια συζήτηση με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι ο οποίος με συμβούλεψε να έρθω στον Άρη. Καθώς δεν είχα φύγει ποτέ από την Ισπανία και ήμουν στα 29 μου, είχα αμφιβολίες. Είδα στον εαυτό μου τον πατέρα μου ο οποίος επίσης υπήρξε ποδοσφαιριστής και μετάνιωσε που δεν έφυγε από την Ισπανία χάριν του ποδοσφαίρου. Και το έκανα τελικώς γιατί ήθελε να ξεφύγω από την comfort zone μου», είχε πει.

Μια λαμπάδα στο μπόι του Πελεγκρίνι

Στην πραγματικότητα, ο Άρης οφείλει ένα «ευχαριστώ» στον Μανουέλ Πελεγκρίνι γιατί τα λόγια του Αργεντίνου προπονητή αποδείχθηκαν καταλυτικά στον τρόπο σκέψης του. Το σενάριο της Σαουδικής Αραβίας δεν γοήτευσε ποτέ τον Ισπανό – κι ας ήταν περισσότερα τα λεφτά. Μπορεί (και) στο δικό του μυαλό να φάνταζε ως «ποδοσφαιρικό νεκροταφείο» ή μάλλον, ως ποδοσφαιρικός τόπος (μόνο) για το... εφάπαξ. Ο ίδιος παραδέχθηκε πάντως ότι ουδέποτε κοίταξε με ζέση αυτή την προοπτική αλλά λογάριασε περισσότερο όλα όσα του είχε πει ο Μανουέλ Πελεγκρίνι ο οποίος επέμενε για την Ελλάδα νιώθοντας τη βεβαιότητα ότι θα τον ευεργετούσε, αγωνιστικά.

 

Καθώς ο Άρης είχε υποβάλλει τις προτάσεις του, έχοντας χτίσει παράλληλα και γέφυρα άμεσης επικοινωνίας με την Μπέτις, ο Πελεγκρίνι ήταν απόλυτα ειλικρινής ως προς τις προθέσεις του. Δίχως τον παραμικρό ενδοιασμό είπε στον Μορόν ότι ήταν εκτός αγωνιστικού πλάνου αφήνοντάς του μόνο την επιλογή της εξόδου από την ομάδα. Κι έτσι αναπτύχθηκε το αίσθημα της σιγουριάς στον Άρη, πράγμα το οποίο είχε οδηγήσει τον τότε τεχνικό διευθυντή του, Ρόμπερτ Παλίκουτσα, στην παραδοχή – στο περιθώριο του φιλικού αγώνα με την Μπότεφ Πλοβτνίβ στις αρχές του περασμένου Ιούλη – ότι… «είμαστε κοντά σε φορ ο οποίος αγωνίζεται σε κορυφαίο Πρωτάθλημα της Ευρώπης».

Το τηλεφώνημα του Χουλιάν

Ένας εκ των βασικών συνδετικών κρίκων του Άρη στην Ισπανία προφανώς είναι ο Χουλιάν Κουέστα για έναν και προφανέστατο λόγο. Κάθε Ισπανός που έχει στα χέρια του ενδιαφέρον από τον Άρη δεν θα διστάσει να επικοινωνήσει με τον άνθρωπο που μετρά έξι συναπτά έτη στην ομάδα. Οι γνώστες ξέρουν ότι ο Κουέστα εξελίχθηκε σε κάτι παραπάνω από ποδοσφαιριστής του Άρη, στην πραγματικότητα είναι εκ των βασικών διαφημιστών του συλλόγου στην Ιβηρική Χερσόνησο κι έτσι, όταν ο Λορέν Μορόν ήταν στο σημείο της τελικής απόφασης, δεν θα μπορούσε να μην κάνει το τηλεφώνημα.

Τα λόγια του επίσης ρέκορντμαν (σε συμμετοχές ξένου παίκτη) του Άρη έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του Μορόν ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να παραδεχθεί τα ευνόητα. «Μίλησα με τον Χουλιάν ο οποίος είναι χρόνια στην ομάδα και μου είπε ότι (ο Άρης) είναι ένα καλό μέρος για να βγω για πρώτη φορά από την Ισπανία. Και δεν με κορόιδεψε. Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος. Ήθελα να νιώσει ξανά ποδοσφαιριστής αλλά πέτυχε κάτι περισσότερο».

Η win-win συμφωνία και η επόμενη μέρα

Η ένωση αναγκών έφερε μια ιδανική συμφωνία για τον Άρη ο οποίος κατάφερε ίσως το κορυφαίο deal του σε βάθος εξαετίας. Τον Μάη του 2020 ο Λορέν Μορόν είχε υπογράψει πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπέτις (κατά τα ισπανικά Media ήταν τετραετές με δικαίωμα επέκτασής του για έναν ακόμη χρόνο στο club). Βάσει αυτού τη φετινή χρονιά οι οικονομικές απολαβές του ήταν (περίπου) στο 1.000.000 ευρώ. Το deal που πέτυχε ο Άρης είναι εκπληκτικό διότι πλήρωσε μόλις 350.000 για τη φετινή χρονιά και μάλιστα σε περίπτωση που ο παίκτης παραμείνει και την επόμενη χρονιά επίσης θα (τού) καταβάλλει το ίδιο ποσό.

Ο Μορόν πανηγυρίζει στην Τούμπα

Βέβαια, με 20 γκολ στο Πρωτάθλημα και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Superleague αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι ήδη το όνομα του Ισπανού συζητιέται εντονότατα στην αγορά, στην πραγματικότητα ήδη βρίσκεται σε μεταγραφικές λίστες. Ο δε Άρης, έχοντας τα δικαιώματά του, δεν σκοπεύει να συζητήσει καν προτάσεις 2-3 εκατ. ευρώ, σαν αυτή που έγραψαν πρόσφατα τα τουρκικά Media βάζοντας στο «κόλπο» την Τραμπζονσπόρ.

Μάλιστα αυτό που αναφέρεται από την ΠΑΕ Άρης είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για τον ποδοσφαιριστή. Η αλήθεια είναι ότι ενόψει του κρισιμότερου αγώνα της σεζόν – του τελικού Κυπέλλου – οι «κίτρινοι» δεν έχουν τον παραμικρό λόγο να ανοίξουν αυτό το θέμα και καλά κάνουν.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα