Παναθηναϊκός: Διακαής πόθος του ο Μαουρίτσιο Σάρι

Παναθηναϊκός: Διακαής πόθος του ο Μαουρίτσιο Σάρι

Διακαής πόθος του Παναθηναϊκού ο Μαουρίτσιο Σάρι

bet365

Ο Μαουρίτσιο Σάρι αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Το πρωί το Gazzetta σας ενημερώσε πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην τελική ευθεία για το θέμα του προπονητή και πως αυτή τη στιγμή έχουν ξεχωρίσει δύο υποψήφιοι, οι οποίοι αποτελούν επιλογές υψηλής δυσκολίας για την διοίκηση των «πρασίνων».

Μία εξ' αυτών, κι αυτή που προκρίνεται αυτή τη στιγμή, είναι ο Μαουρίτσιο Σάρι, για τον οποίο ιταλικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως έχει δεχθεί μία μεγάλη προσφορά από το «τριφύλλι». Ο σπουδαίος Ιταλικός τεχνικός αποχώρησε από την Λάτσιο τον φετινό Μάρτιο και από τότε κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά εξετάζοντας προσεκτικά το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Το Who is Who του Μαουρίτσιο Σάρι

Ο Μαουρίτσιο Σάρι έγινε γνωστός στην Ευρώπη από την μεγάλη επιτυχία που έκανε με την Νάπολι την τριετία 2015-2018 με πρωταγωνιστές τους Χάμσικ, Ιγκουαΐν, Ινσίνιε και Μέρτενς. Όμως πριν από κει έχει βρισκόταν ήδη στην προπονητική 24 ολόκληρα χρόνια.

Ο 65χρονος Ιταλός τεχνικός, που γεννήθηκε στην Νάπολι, ξεκίνησε από τα πολύ χαμηλά στρώματα του ιταλικού ποδοσφαίρου παίρνοντας από τους πάγκους ομάδων όπως είναι οι Στία, Φαελέσε, Καβρίλια, Αντέλα, Βαλντέμα, Τεγκολέτο, Σανσοβίνο, Σανγκιοβανέσε.

Χρειάστηκε να φτάσει το 2005 για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία μιας ομάδας γνωστής στο ιταλικό ποδόσφαιρο, όπως είναι η Πεσκάρα, που βέβαια έχει την φήμη της περισσότερο για τους παίκτες που βγάζει τα τελευταία χρόνια, παρά για τις επιτυχίες της. Τότε βρέθηκε για πρώτη φορά στον πάγκο ομάδας που αγωνίζεται στην Serie B.

Τερμάτισε στην 12η θέση και στο τέλος της χρονιάς αποχώρησε. Στην συνέχεια πέρασε από τις Αρέτσο, Αβελίνο, Ελλάς Βερόνα,Περούτζια, Γκροσέτο, Αλεσάντρια, Σορέντο μέχρι που έφτασε στην Έμπολι.

Με εκείνη μπόρεσε να κερδίσει την άνοδο και να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Serie A στα 53 του χρόνια. Τη σεζόν 2013-2014, που κέρδισε την άνοδο με την Έμπολι αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στην Serie B.

Την πρώτη σεζόν στην Serie A τερμάτισε 15ος και μετά το πέρας αυτής και της τριετίας που βρέθηκε στην Έμπολι ήρθε η ώρα να αναλάβει την ομάδα της γενέτειράς του, την Νάπολι.

Από την πρώτη κιόλας σεζόν έφτασε μία... ανάσα από το πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας 82 βαθμούς, όμως η κραταιά τότε ακόμη Γιουβέντους καθάρισε την υπόθεση τίτλου φτάνοντας στους 91. Ο Σάρι αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της σεζόν.

Το καλοκαίρι πουλήθηκε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στην Γιουβέντους με 90 εκατ. ευρώ κι έτσι η Νάπολι έκανε την κορυφαία πώληση της ιστορίας της. Εκείνος φρόντισε όσο γίνεται να μην φανεί η απουσία του, με την ιταλική ομάδα να τερματίζει τρίτη με 86 βαθμούς, πέντε πίσω από την πρώτη Γιουβέντους.

Την επόμενη σεζόν ήταν η τρίτη και τελευταία προσπάθεια του Σάρι να πάρει τα... σκήπτρα από την Γιουβέντους, όμως και πάλι δεν τα κατάφερε, αφού, παρά τους 91 βαθμούς που συγκέντρωσε, υπολειπόταν τέσσερις από την πρώτη Γιουβέντους.

Ωστόσο οι εκπληκτικές επιδόσεις τους αυτές δεν πέρασαν απαρατήρητες κι έκαναν την Τσέλσι να τον εμπιστευθεί. Δυστυχώς εκεί τα πράγματα δεν κύλησαν καλά και δεν μακροημέρευσε, αφού αποχώρησε στο τέλος της χρονιάς. Παρ' όλα αυτά, κέρδισε το Europa League εκείνης της σεζόν (2018-2019), τερμάτισε τρίτος με την Τσέλσι στο πρωτάθλημα και την πήγε και στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Δεν έμεινε φυσικά καθόλου χωρίς δουλειά, αφού η πόρτα της Γιουβέντους άνοιξε για κείνον. Έμεινε εκεί επίσης ένα χρόνο. Κατέκτησε το πρωτάθλημα, τον δεύτερο και τελευταίο τίτλο της καριέρας του μέχρι σήμερα, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, αλλά αποκλείστηκε στους «16» του Champions League, κάτι που του κόστισε.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι έμεινε ένα χρόνο ανενεργός μετά από την σεζόν στην «Μεγάλη Κυρία» και ύστερα πήγε στην Λάτσιο.Έπιασε δουλειά το καλοκαίρι του 2021 κι έμεινε εκεί μέχρι τον Μάρτιο του 2024, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι παραπάνω από μία δεύτερη θέση πέρυσι.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα