ΠΑΟΚ: Αυτός είναι ο Μάρτιν Μπρεθγουέιτ που θέλει να φέρει στην Τούμπα (vids)

Ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ

bet365

Ο Μάρτιν Μπρεθγουέιτ βρίσκεται στη λίστα του ΠΑΟΚ και το Gazzetta σκιαγραφεί το προφίλ του 32χρονου Δανού επιθετικού της Εσπανιόλ

Ο Μάρτιν Μπρεθγουέιτ βρίσκεται ψηλά στην transfer list του ΠΑΟΚ, είναι η περίπτωση που έχουν ξεχωρίσει στη Μικράς Ασίας, για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο 32χρονος, πια, Δανός επιθετικός έχει καλή επαφή με τα δίχτυα, κάτι που το αποδεικνύει με τη φετινή του παρουσία και απόδοση στο πρωτάθλημα της La Liga 2, όπου μετράει 22 γκολ και δύο ασίστ σε 39 συμμετοχές.

Ένας έμπειρος επιθετικός που κουβαλάει στην πλάτη του 150 συμμετοχές στο υψηλότατο επίπεδο της La Liga, με 39 γκολ και 16 ασίστ στο ενεργητικό του, ένας φορ με τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου και για τον οποίο τον Φεβρουάριο του 2020 η Μπαρτσελόνα έδωσε 18 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει από τη Λεγανιές.

Με τους «Μπλαουγκράνα» να βιώνουν το πρώτο διάστημα της «μετά Μέσι εποχής», ο Μπρεθγουέιτ έμεινε μόλις ενάμιση χρόνο στο «Καμπ Νου» και μετακόμισε στη γειτονική Εσπανιόλ ως ελεύθερος τον Σεπτέμβριο του 2022, μετά από 58 εμφανίσεις (10 γκολ, 5 ασίστ) με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Στην πρώτη του σεζόν στη Εσπανιόλ μέτρησε 33 συμμετοχές (10 γκολ) με την ομάδα της Βαρκελώνης να μην καταφέρνει να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Έσμπιεργκ, έκανε πολύ καλό όνομα στη Γαλλία, παίζοντας στην Τουλούζ από το 2013 ως 2017, πήρε μεταγραφική για την Αγγλία και τη Μίντλεσμπρο, παίζοντας δανεικός στη συνέχεια σε Μπορντό και Λεγανιές, η οποία τον έκανε δικό της το 2019.

Παράλληλα, είναι διεθνής με την Εθνική Δανίας, εκεί όπου σε 69 αναμετρήσεις έχει πετύχει δέκα τέρματα.

Σ’ ότι αφορά την περίπτωση του πολλά θα ξεκαθαρίσουν μετά τα δύο παιχνίδια της Εσπανιόλ με την Σπόρτινγκ Χιχόν στις 9 και στις 13 Ιουνίου, όπου το διακύβευμα είναι το εισιτήριο της επιστροφής στη La Liga.

Το συμβόλαιό του Μπρεθγουέιτ ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2025, ωστόσο υπάρχουν ρήτρες με τις οποίες μπορεί να μείνει ελεύθερος σε περίπτωση που δεν καταφέρει η ομάδα του να ανέβει στην πρώτη κατηγορία.

@Photo credits: twitter.com/MartinBraith

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα