ΑΕΚ: Ο... ακριβός Μίλσον, ο Γιαννούλης και ο Άλμκβιστ, η δεδομένη πρόθεση!

ΑΕΚ: Ο... ακριβός Μίλσον, ο Γιαννούλης και ο Άλμκβιστ, η δεδομένη πρόθεση!

ΜΙΛΣΟΝ

bet365

Αρχίζει να αποκτά (και στα media) ...ζωή το κομμάτι μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ με ονοματεπώνυμα και όχι μόνο με θέσεις στις οποίες δεδομένα ψάχνεται...

Εννοείται πως μπαίνουμε για τα καλά σε μια σημαντική περίοδο ουσιαστικών επαφών και συζητήσεων για να κλείσουν τα ζητήματα, όχι τόσο άμεσα όσο πάντα θέλουν όσοι είναι έξω από τον χορό και έχουν συνηθίσει μόνο να αξιώνουν, που αφορούν τον αγωνιστικό σχεδιασμό (και) της ΑΕΚ. Είναι γεγονός ότι οι κουβέντες μεταξύ των υπευθύνων του αγωνιστικού σχεδιασμού, στελεχών της ΠΑΕ, των Κονέ – Κουχάρσκι και τελικά του Αλμέιδα, είναι σε καθημερινή βάση πλέον αφού μπαίνουμε στη φάση υλοποίησης του πρότζεκτ που 'χει αναλυθεί και συμφωνηθεί μεταξύ των παραπάνω προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμιση στις θέσεις που ψάχνεται η ομάδα. Όπως σε αυτή του τερματοφύλακα, ή των ακραίων μπακ, αλλά και του αριστερού εξτρέμ και του αντί-Αραούχο (μια ακόμη εξέλιξη το τέλος της πρότασης που υπήρχε το οποίο επιβεβαιώνει ότι είμαστε πλέον στη φάση υλοποίησης).

Κάτι που είναι αυταπόδεικτο από ονοματεπώνυμα που προκύπτουν και το γεγονός ότι υπάρχουν σερί συζητήσεων και επαφών με ατζέντηδες και ομάδες. Η δεδομένη πρόθεση της ΑΕΚ είναι να γίνει ότι απαιτείται (και υπέρβαση στο οικονομικό όπως και πέρυσι, όχι τρέλες βέβαια) προκειμένου να επιτευχθεί το upgrade που είναι απαραίτητο και για το οποίο έχει δώσει εντολή ήδη ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ήδη κάποιες περιπτώσεις αρχίζουν να γράφονται και είτε προχωρήσουν είτε όχι φανερώνουν την πρόθεση. Όπως και άλλες που είναι καιρό τώρα γνωστές, προτούν καν φτάσουμε στην άνοιξη, όπως για παράδειγμα ο Μπρινιόλι που εφόσον έγινε γνωστό πως δεν ανανεώνει με τον Παναθηναϊκό επισημάνθηκε ότι δεν αφήνει αδιάφορη την ΑΕΚ. Αλλά και ο Γιαννούλης για το αριστερό άκρο της άμυνας που αναζητεί βασική επιλογή η ομάδα (όπως και δεξιά)!

Ας καταγράψουμε τα δεδομένα του ρεπορτάζ και για άλλες υποθέσεις. Όπως του Φελίσιο Μίλσον της Μακάμπι Τελ Αβίβ, του 24χρονου Ανγκολέζου αριστερού εξτρέμ που διαθέτει σε απόλυτο σχεδόν βαθμό όσα αναζητεί η Ένωση για την ενίσχυσή της στο αριστερό φτερό της επίθεσης προκειμένου να το αναβαθμίσει. Αρέσει είναι δεδομένο, θα ήταν παράλογο να μην, ίσως και όχι μόνο στην ΑΕΚ κάτι απόλυτα λογικό και δικαιολογημένο ακόμη και για εγχώριους αντιπάλους, όχι μόνο για άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Το ίδιο σίγουρο και δεδομένο είναι πως συνιστά ...ακριβό γούστο η συγκεκριμένη περίπτωση αφού η πρώτη και όποια κουβέντα αρχίζει από μίνιμουμ τα 4 εκατομμύρια ευρώ, επαναλαμβάνω μίνιμουμ... Αν με τον καιρό αυτό αλλάξει και πέσει κάτω από τα 3 εκατ ευρώ οψόμεθα, με τα τωρινά δεδομένα αποτελεί δύσκολη περίπτωση, για όλους...

Ο Γιαννούλης, ο Μπρινιόλι, ο Αλμκβιστ και ο Άμραμπατ...

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Έπειτα και για την υπόθεση του Δημήτρη Γιαννούλη τα δεδομένα επίσης είναι γνωστά από τον ίδιο και ευτυχώς γιατί όταν το σημειώναμε και εδώ σχετικά με την επιθυμία του να συνεχίσει να ψάχνει να βρει κάτι στο εξωτερικό και δη την Αγγλία κάποιοι δεν μας πίστευαν. Το υπογράμμισε ο ίδιος σε συνέντευξή του από κει και πέρα αν τελειώσει αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ αλλά και εκείνο του Παναθηναϊκού όπως γνωρίζουν όλοι πλέον θαρρώ. Είναι γελοίο και εκτός ποδοσφαιρικής μεταγραφικής πραγματικότητας να γράφουμε και να μιλάμε μετά για ποιος θα έχει το προβάδισμα εφόσον προκύψει ότι θα είναι διαθέσιμος για την Ελλάδα. Αυτό δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει και αν έως τότε η ομάδα θα 'χει ψάξει και βρει άλλον για τη θέση του αριστερού μπακ. Οπότε προφανώς και είναι γελοίο να επιχειρήσουμε έστω και να ψάξουμε να δούμε ποια από τις δυο ελληνικές ομάδες θα επέλεγε αν παρέμενε ανοιχτό το θέμα και δεν είχαν αποκτήσει παίκτη ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Από την εγχώρια αγορά γράψαμε (πλην του Τσιλούλη που 'χει αποκτηθεί και δεν μιλάμε για προσθήκη στις βασικές ανάγκες που προαναφέρουμε στο ρεπορτάζ) για τον Μπρινιόλι και επιβεβαιώθηκε ότι δεν είναι τόσο κοντά όσο ήθελαν να τον παρουσιάζουν οι Ιταλοί, επ' ουδενί μια ανάσα, ότι απασχολεί και έχει θετική άποψη ο Αλμέιδα, είναι γεγονός! Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καιρό τώρα έχουν προταθεί πολλοί γκολκίπερ στην ΑΕΚ, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχειας ή μη με τους δυο τερματοφύλακες που πορεύτηκε πέρυσι και φέτος, Στάνκοβιτς και Αθανασιάδης, οι οποίοι να υπενθυμίσουμε άλλωστε ότι έχουν συμβόλαιο ακόμη έως το 2025, ενώ αν υπάρξει η δυνατότητα, πιο σωστά αν προκύψει, δεν πρέπει να... καεί το ενδεχόμενο απόκτησης δυο τερματοφυλάκων. Δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό, το καταλαβαίνει κανείς πολύ απλά με την καταγραφή των παραπάνω δεδομένων, αλλά παίζει σαν ενδεχόμενο!

Εννοείται πως συνεχίζουν και οι ατζέντηδες τη δουλειά τους με προτάσεις παικτών. Ακόμη και σε θέσεις που δεν υπάρχει άμεση προτεραιότητα για την ενίσχυση της ομάδας όπως για παράδειγμα στο δεξί άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ όπου η LiveSport έγραψε για τον Πόντους Αλμκβιστ. Ο 24χρονος δεξιός εξτρέμ που αγωνιζόταν στην Λέτσε και ανήκει στην Ροστόφ (το συμβόλαιο με την οποία ολοκληρώνεται το 2025 και έχει δικαίωμα λόγω του πολέμου Ρωσίας να πηγαίνει σε προορισμό που επιθυμεί σαν ελεύθερος – δανεικός) γράφτηκε ότι προτάθηκε στην Ένωση και αυτή είναι η πραγματικότητα, έως εκεί... Άλλωστε για τη θέση που έχει καπαρώσει ο Ελίασον υπάρχει και η αναμονή απάντησης στην πρόταση για ένα ακόμη χρόνο συνεργασίας του Νόρντιν Άμραμπατ.

Πολύ γεμάτο και ενδιαφέρον το καλοκαίρι που διανύουμε για την ΑΕΚ στο μεταγραφικό...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα