Άρης: Η «απαλλαγή» συμβολαίων δείχνει να αποτελεί προϋπόθεση μεταγραφών

Άρης: Η «απαλλαγή» συμβολαίων δείχνει να αποτελεί προϋπόθεση μεταγραφών

Ο Άρης

bet365

Στον Άρη έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με τις θέσεις ενίσχυσης αλλά και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που είναι αναγκαίο να προστεθούν, φαίνεται όμως ότι η απαλλαγή συμβολαίων αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη ουσιαστικών κινήσεων.

Η αλήθεια είναι ότι, ένα ακόμη καλοκαίρι ο Άρης θα χρειαστεί να προχωρήσει σε διόρθωση λαθών στα οποία υπέπεσε το περασμένο. Ουσιαστικά πρόκειται για μια… συνηθισμένη διαδικασία. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των ποδοσφαιριστών για τους οποίους υπάρχει η θέληση αποδέσμευσής τους. Είτε γιατί κρίθηκαν ανεπαρκείς βάσει αγωνιστικών κριτηρίων είτε γιατί εκτιμάται ότι βάσει των χρημάτων που προβλέπουν τα συμβόλαιά τους μπορούν να αντικατασταθούν με άλλους που θα ανταποκριθούν καλύτερα στους αγωνιστικούς ρόλους.

Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται οι Ρούμπεν Πάρντο, Νταβίντ Μόμπερκ Κάρλσον, Ντομαγκόι Πάβιτσιτς, Ρόναλντ Ματαρίτα. Πρόσφατα ο τελευταίος δήλωσε ότι η υπόθεση του Άρη θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήδη έχει κινηθεί κατά των «κίτρινων». Σε ότι αφορά δε τον Ντομαγκόι Πάβιτσιτς, ο Κροάτης έκανε αρκετά καλή σεζόν στη Στεάουα Βουκουρεστίου και το συγκεκριμένο γεγονός προφανώς θα λειτουργήσει ευνοϊκά προς την κατεύθυνση εύρεσης συμβιβαστικής λύσης καθώς προβλέπεται να έχει προοπτικές για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Ρούμπεν Πάρντο αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες αγωνιστικές απογοητεύσεις καθώς η κορυφαία αυτών ήταν ο Κάρλσον.

Στη δεύτερη κατηγορία ξεχωρίζουν τα ονόματα των Νέβεν Τζούρασεκ, Μπίργκερ Βερστράτε, Φράνκο Φεράρι δεν αποκλείεται μάλιστα να μπει στην ίδια λίστα και ο Κίκε Σαβέριο. Η ύπαρξη συμβολαίου για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο είναι ο κοινός παρονομαστής παράλληλα με την περιορισμένη προσφορά τους σε σύγκριση με τις αρχικές προσδοκίες. Σε ότι αφορά τους δύο πρώτους, ο Άκης Μάντζιος ψάχνει κάτι ποιοτικότερο στον άξονα της μεσαίας γραμμής και για την ακρίβεια τόσο για τη θέση «6» όσο και για τη θέση «8». Ο δε Φεράρι επίσης είχε ελάχιστες καλές στιγμές στη διάρκεια της σεζόν, ομοίως και ο Κίκε Σαβέριο.

Ο Μορόν

Η διαδικασία των επαφών με σκοπό την απαλλαγή της εταιρίας από οκτώ συμβόλαια είναι απαραίτητο να τρέξει παράλληλα της αντίστοιχης είτε για την ενίσχυση της ομάδας είτε για τη διατήρηση συγκεκριμένων παικτών. Μέχρι στιγμής έχει επιτευχθεί συμφωνία με τον Χουλιάν Κουέστα για νέο συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών και απομένει η διευθέτηση των τυπικών διαδικασιών για την επικύρωση της παραμονής του Ισπανού τερματοφύλακα. Αυτό σημαίνει ότι οι «κίτρινοι» δεν έχουν απλά… δρόμο μπροστά τους αλλά ολόκληρο βουνό.

Παράλληλα των αποδεσμεύσεων που κρίνονται απαραίτητες για την οικονομική σταθερότητα της εταιρίας, υπάρχει και το ζήτημα των πωλήσεων. Για παράδειγμα, είναι προφανές ότι το ποσό που θα διατεθεί για τα καλοκαιρινά «ψώνια» θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της υπόθεσης του Λορέν Μορόν. Είναι φανερό και αδιαμφισβήτητο πλέον ότι ο Άρης δεν είναι καθόλου αρνητικός στο σενάριο πώλησης του Ισπανού, αρκεί να έρθει η κατάλληλη πρόταση. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν έχει η πρόταση των 2 εκατ. ευρώ που φέρεται να έχει καταθέσει η Κάντιθ – σύμφωνα με τους Ισπανούς – καθώς οι «κίτρινοι» αξιώνουν υπερδιπλάσιο ποσό με σκοπό να δημιουργήσουν «κάβα» για το χτίσιμο της επόμενης ομάδας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα