Ολυμπιακός: Τα «μωρά» που έχουν μπει σε... τροχιά για την πρώτη ομάδα

Ολυμπιακός: Τα «μωρά» που έχουν μπει σε... τροχιά για την πρώτη ομάδα

ελλαδα

bet365

Το Gazzetta αναλύει τους παίκτες που βρίσκονται στο... κατώφλι της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης με τους Νέους κατακτώντας το UEFA Youth League.

«Τα ελληνόπουλα έχουν ταλέντο και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε όλον τον κόσμο. Βλέπουμε 3-4 παιδιά άμεσα στην πρώτη ομάδα. Στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, τα παιδιά 18 και 19 χρονών δεν είναι πλέον νέοι, διαπρέπουν στις μεγάλες ομάδες», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, λίγη ώρα μετά τη κατάκτηση του UEFA Youth League από τους Νέους των Πειραιωτών.

Λίγους μήνες μετά, η ανδρική ομάδα αντέγραψε αυτή των Νέων και έγραψε ιστορία κατακτώντας το Conference League μέσα στην OPAP Arena κόντρα στη Φιορεντίνα (1-0), κάνοντας τον Ολυμπιακό την πρώτη ομάδα στην ιστορία που Άνδρες και Νέοι κατακτούν ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Πλέον η σεζόν έχει φτάσει στο φινάλε της και ήδη στους Πειραιώτες σχεδιάζουν την επόμενη μέρα, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και το υπόλοιπο τιμ να φτιάχνουν το πλάνο της «επόμενης μέρας».

Το Gazzetta καταπιάνεται από τους «μικρούς» που έγραψαν ιστορία στη Νιόν της Ελβετίας όπου επικράτησαν με 3-0 της Μίλαν και κατέκτησαν το UEFA Youth League, με αποτέλεσμα να δείχνουν πως αξίζουν μία θέση στην πρώτη ομάδα.

Άντζελο Σίνα

«Ο Κωσταντής Τζολάκης, που έχει ξεκινήσει και αυτός από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και έχει φτάσει σε πολύ μικρή ηλικία να παίζει σε τελικό κυπέλλου με την πρώτη ομάδα και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο πλέον σε αυτή με πολλές σημαντικές διακρίσεις όντας μόλις 21 ετών, είναι ο παίκτης που θαυμάζω», ήταν η απάντηση του Άντζελο Σίνα στο Gazzetta όταν ρωτήθηκε για το ποιον παίκτη θαυμάζει.

Ο 20χρονος πορτιέρε ήταν βασικός σε όλη τη διάρκεια του UEFA Youth League όπου μέτρησε εννιά συμμετοχές με απολογισμό 5 γκολ και ισάριθμα clean sheets ενώ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στα ημιτελικά όπου ντύθηκε... Τζολάκης κόντρα στη Ναντ για τη διαδικασία των πέναλτι όσο και στον τελικό με τη Μίλαν.

Ισίδωρος Κουτσίδης

Έζησε από κοντά μία ιστορική στιγμή καθώς ήταν στην αποστολή του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία. Εκεί, ο Τζολάκης χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League και ήταν μέλος της ομάδας που έγραψε ιστορία, όμως δεν του αρκούσε αυτό.

Σε λιγότερο από 24 ώρες, ο 19χρονος στόπερ βρέθηκε στη Νιόν (!) και έπαιξε βασικός κόντρα στη Ναντ για τα ημιτελικά, όπου βοήθησε για να φτάσει η ομάδα στον μεγάλο τελικό και από εκεί στην κατάκτηση του UEFA Youth League. Στο Champions League των Νέων είχε 8 συμμετοχές και με τη Β' ομάδα του Ολυμπιακού μέτρησε 22 αγώνες στο ενεργητικό του σε επίπεδο Super League 2.

Χρήστος Μουζακίτης

Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο UEFA Youth League με έξι γκολ στη διοργάνωση σε συνολικά οκτώ παιχνίδια που έπαιξε ενώ μέτρησε και μία ασίστ. Ο 17χρονος χαφ θεωρείται ως ένα από τα hot project της ομάδας για το μέλλον της, έχοντας εξαιρετική παρουσία με την Κ19 αλλά και με τη Β' ομάδα.

Στη Super League 2 είχε 17 συμμετοχές συνολικά με μία ασίστ στο ενεργητικό του ενώ εκτός από το Champions League των Νέων, βοήθησε για να έρθει και το πρωτάθλημα της Κ19 στον Πειραιά για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Αντώνης Παπακανέλλος

Η εκρηκτικότητα, οι ντρίμπλες και το show που παρουσίαζε πάνω στον αγωνιστικό χώρο, έκανε κάθε ομάδα να κοιτάει και να ρωτάει το ποιος είναι. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός είχε απολογισμό τρία γκολ και μία ασίστ σε οκτώ παιχνίδια στο UEFA Youth League και αυτά κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου αλλά και τη Μίλαν ήταν σπάνιας ομορφιάς.

Για αυτό και εκτός από την Κ19, έπαιξε και εκείνος στη Super League 2 με τη Β' ομάδα όπου πρόλαβε να βρει ένα γκολ σε συνολικά 14 συμμετοχές. Ο Μεντιλίμπαρ έχει σχηματίσει και για εκείνον εξαιρετική άποψη και δεν αποκλείεται να τον δούμε σύντομα στην πρώτη ομάδα.

Σταύρος Πνευμονίδης

Ένας παίκτης που ήταν πραγματικά... παντού. Και δεν το λέμε εμείς αλλά το Wyscout. Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός ήταν από τα βασικά γρανάζια του Συλαϊδόπουλου για το πλάνο του με την πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα, με τον ίδιο να βοηθάει ουκ ολίγες φορές για να επιτεθεί ο Ολυμπιακός, ειδικά στο UEFA Youth League (κόντρα στη Λανς σκόραρε κιόλας με αυτόν τον τρόπο).

Συνολικά είχε τρεις ασίστ και δύο γκολ σε εννιά ματς στο Champions League Νέων ενώ ήταν καταλυτικός και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Κ19 όπου είχε τρία τέρματα σε 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Χαράλαμπος Κωστούλας

Το hot όνομα για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Χαράλαμπος Κωστούλας παρότι έκλεισε τα 17 του χρόνια πριν λίγες μέρες, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για το ταλέντο, τα σωματικά του προσόντα αλλά και τις επιδόσεις του. Ειδικά στο UEFA Youth League είχε πέντε γκολ και δύο ασίστ σε 8 συμμετοχές.

Από την άλλη στην Κ19 έπαιξε μόλις τέσσερις φόρες με ένα γκολ και στη συνέχεια ενσωματώθηκε μόνιμα στην Β' ομάδα στη Super League 2 όπου σημείωσε τρία γκολ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ σε 20 παιχνίδια.

@Photo credits: Ευαγγελία Λώλου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα