Ολυμπιακός: Η «εξίσωση» στη μεσαία γραμμή και ο Ντάνι Γκαρθία

Ολυμπιακός: Η «εξίσωση» στη μεσαία γραμμή και ο Ντάνι Γκαρθία

ελλαδα

bet365

Αρκετές αλλαγές αναμένεται να υποστεί η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και το Gazzetta καταγράφει το «κόψε-ράψε» για τον άξονα των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός «κοιτάει» ήδη την επόμενη μέρα και πριν ξεκινήσουν οι προσθήκες, οι Πειραιώτες θα ξεκαθαρίσουν τι θα συμβεί στο ήδη υπάρχον ρόστερ, αφού ο Μεντιλίμπαρ έχει τονίσει πως θα ήθελε ιδανικά 23 με 24 παίκτες για τη νέα σεζόν.

Η μεσαία γραμμή είναι ένα από τα κομμάτια που θα υποστεί αρκετές αλλαγές, με τον Ντάνι Γκαρθία να είναι κοντά στο να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του καλοκαιριού για τους «ερυθρολεύκους» καθώς έμεινε ελεύθερος από την Μπιλμπάο και οδεύει προς... Πειραιά.

Το Gazzetta σας δίνει στο... πιάτο τους «σίγουρους» για τη μεσαία γραμμή, τους παίκτες που είναι με ερωτηματικό αλλά και εκείνοι που είναι κοντά στην έξοδο.

Οι... σίγουροι

Πάντα από πλευράς συμβολαίων, οι μόνοι 100% που θα είναι στο ρόστερ τη νέα σεζόν είναι ο Σαντιάγο Έσε και ο Τσικίνιο. Δύο παίκτες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την ιστορική επιτυχία στο Conference League, με τον πρώτο να αγωνίζεται... ασταμάτητα αφού ολοκλήρωσε τη σεζόν με 50 συμμετοχές και πάνω από 4.200 αγωνιστικά λεπτά ενώ είχε ως απολογισμό ένα γκολ και τρεις ασίστ.

Όσον αφορά τον 28χρονο χαφ, πρόκειται για μία από τις έξυπνες... βόμβες του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι το συμβόλαιο του με την Μπενφίκα έληγε το φετινό καλοκαίρι, τον... έκλεισε με προσύμφωνο και στη συνέχεια έδωσε το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ για να τον αγοράσει από τον Γενάρη. Μία κίνηση που έδωσε σημαντικές λύσεις στη μεσαία γραμμή, με τον ίδιο να παίζει 23 παιχνίδια με δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ.

ελλάδα

Τα «ερωτηματικά»

Σε αυτή την κατηγορία μπαίνουν οι δύο δανεικοί που έχει ο Ολυμπιακός. Ο λόγος για τον Αντρέ Όρτα και τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, οι οποίοι έχουν υψηλά ποσά ως οψιόν αγοράς από Μπράγκα και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας αντίστοιχα. Βέβαια, τα δεδομένα είναι διαφορετικά για τον καθένα τους.

Αρχικά, ο 27χρονος Πορτογάλος μαζί με τον Κάρμο και τον Τσικίνιο βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό να πάρει ανοδική πορεία στο αγωνιστικό κομμάτι, παίζοντας σε 21 ματς και έχοντας δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ είχε σημαντικό ρόλο και στον τελικό του Conference League. Η οψιόν αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ και οι Πειραιώτες αναζητούν τη χρυσή... τομή για να τον αποκτήσουν.

Από την άλλη ο Αλεξανδρόπουλος, παρότι ξεκίνησε δυναμικά, επί εποχής Μεντιλίμπαρ δεν έπαιξε τόσο, με τον ίδιο να είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα όπου χρειαστεί. Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει το ελληνικό στοιχείο και ο 22χρονος μέσος είναι ανάμεσα στους παίκτες θα ήθελε στο ρόστερ της νέας σεζόν ωστόσο η οψιόν αγοράς του φτάνει τα 4 εκατ. ευρώ. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με τα «λιοντάρια» για την παραμονή του.

ελλάδα

Οι «φευγάτοι»

Ο Μαντί Καμαρά έχει ήδη αποχαιρετήσει τον Ολυμπιακό καθώς έληγε το συμβόλαιο του και φαίνεται ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο Βιθέντε Ιμπόρα αλλά και ο Ζοάο Καρβάλιο καθώς όλα δείχνουν πως δεν θα ανανεώσουν.

ελλάδα

Ο 36χρονος χαφ εξελίχθηκε και έναν ηγέτη της μεσαίας γραμμής όταν ανέλαβε τα ηνία ο Μεντιλίμπαρ και έπαιξε κύριο λόγο στον μεγάλο τελικό με την εμπειρία αλλά και την ποιότητά του. Ωστόσο, τα λόγια του περί επιστροφής στη Λεβάντε, μαρτυρούν ότι δεν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στο «λιμάνι».

Από την άλλη, ο 27χρονος Πορτογάλος χαφ έμεινε για όλη τη σεζόν στον Πειραιά, έπαιξε σε 29 παιχνίδια έχοντας ένα γκολ και δύο ασίστ, όμως δεν είναι ανάμεσα στους παίκτες που φαίνεται ότι θα έχουν ρόλο για τη νέα σεζόν, με αποτέλεσμα να είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου.

ελλάδα

Η περίπτωση του Ντάνι Γκαρθία που πιάνει... λιμάνι

Ήδη τα πρώτα μεταγραφικά σενάρια έχουν βγει στο προσκήνιο αλλά σε ένα δεν υπάρχει μόνο... καπνός. Ο λόγος για τον Ντάνι Γκαρθία όπου τα ρεπορτάζ από την Ισπανία δείχνουν «σίγουρα» ότι ο παίκτης θα καταλήξει στον Ολυμπιακό.

Ο 34χρονος χαφ είναι ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει αρκετά καλά ο Μεντιλίμπαρ από την κοινή τους παρουσία στην Εϊμπάρ και από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από την Μπιλμπάο βρέθηκε ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει στο ενεργητικό του 223 συμμετοχές με την Εϊμπάρ, 195 παιχνίδια με την Μπιλμπάο και 36 ματς με τη Χετάφε σε όλες τις διοργανώσεις ενώ έχει κατακτήσει και ένα κύπελλο Ισπανίας.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα