Άρης: «Εμείς να…κερδάμε και όλοι οι άλλοι να πάνε να…»

Άρης: «Εμείς να…κερδάμε και όλοι οι άλλοι να πάνε να…»

Άρης: «Εμείς να…κερδάμε και όλοι οι άλλοι να πάνε να…»

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog στο gazzetta.gr για όσα…τρομαχτικά συμβαίνουν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Ολοκληρώθηκε η σεζόν στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ για τον Άρη. Πλήρης αποτυχία στο ποδόσφαιρο, τρύπησε το ταβάνι του το μπάσκετ με την τέταρτη θέση, αλλά και την καλή ευρωπαϊκή του πορεία.

Θα έχουμε μπροστά μας αρκετές μέρες να…συζητήσουμε για την επόμενη μέρα στα δύο τμήματα, καθώς πρώτιστα θα πρέπει να έχουν γίνει και 5 πράγματα για να τα σχολιάσουμε.

Θέλω να αναφερθώ όμως σε όλα αυτά που ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω αν οι λέξεις της ελληνικής γλώσσας μπορούν να περιγράψουν όσα γίνονται. Η απογοήτευση είναι τεράστια για το γεγονός ότι έχει εκπέσει κάθε έννοια ηθικής και τα πρότυπα είναι αυτά ακριβώς που…κατακρίνουν όλοι οι «καθώσπρέπει» στα τραγούδια της εποχής με τα μπινελίκια να πηγαίνουν σύννεφο.

Σήμερα έχουμε εκλογές και πραγματικά δεν υπάρχει ψηφοφόρος που να μην νιώθει την τεράστια κοροϊδία και το γεγονός ότι ο ένας ψεύδεται περισσότερο από τον άλλο στον βωμό της εκλογής και του…σταυρού.

Υπάρχουν φυσικά και τα…κομματόσκυλα, οι χειροκροτητές, αυτοί που ότι και να λέει ο αρχηγός θα τον αποθεώνουν γιατί είτε τους έχει βολέψει είτε τους έχει τάξει ότι θα τους βολέψει. Δυστυχώς και πολλοί συνάδελφοι λειτουργούν ως ομάδα…αλήθειας ή ομάδα μνήμης ανάλογα με το που…εντάσσονται. Και προβάλλεται η αλήθεια και λειτουργεί η μνήμη μόνο για ότι θέλουμε και ότι μας συμφέρει. Βγάζουμε τα άπλυτα του αντιπάλου στην φόρα, αλλά ξεχνάμε να βγάλουμε του δικού μας. Την ίδια στιγμή η μνήμη μας δουλεύει υπέροχα για να…ξεμπροστιάσουμε τον αντίπαλο, αλλά η αλήθεια όταν είναι σκληρή για τον δικό μας…θάβεται.

Μικρογραφία της κοινωνίας το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ!

Όπως είναι η κοινωνία μας είναι και τα μεγάλα σπορ. Τι γίνεται ρε παιδιά τις τελευταίες μέρες στο μπάσκετ. Απειλές, κυνηγητά, ξεφωνητά, στοχοποίηση διαιτητών, προπονητών, αθλητών φυσικά των αντιπάλων και υπεράσπιση των δικών μας και φυσικά στο παιχνίδι και η εθνική ομάδα!

Μπινελίκια σε λάιβ μετάδοση περίπου…100 ανά ματς από εκλεκτούς κατόχους διαρκείας των... μεγάλων και τιμωρία της ΚΑΕ Άρης!

Πείτε μου αλήθεια με όλα όσα έχετε διαβάσει και ακούσει τις τελευταίες 4-5 μέρες και όλα όσα έχουν γίνει πώς σας φαίνεται ότι η ΚΑΕ Άρης τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική γιατί ΕΝΑΣ φίλαθλος είπε στον Μαγκλογιάννη μία φράση που μάλιστα δεν ήταν υβριστική; Πώς σας φαίνεται ότι η επιτροπή δεοντολογίας (ντρέπεται η λέξη) της ΕΟΚ κάλεσε σε απολογία τον Άρη για την ανακοίνωση που έβγαλε ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ κατά του κ.Λιόλιου;

Πώς σας φαίνεται το γεγονός ότι μας προτρέπουν να μην ασχοληθούμε με τις κάκιστες αντιδράσεις, τα μπινελίκια και όλα τα υπόλοιπα, αλλά να ασχοληθούμε με όσα έγιναν στο παρκέ και τα λάθη των διαιτητών! Ξαφνικά η Τσαρούχα έγινε…επικίνδυνη διαιτητής, αλλά όταν τα έκανε κόντρα στον Άρη, φορούσαμε κίτρινα γυαλιά! Στον Βόλο οι διαμαρτυρίες στην Φραπάρ έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης για να στοχοποιηθεί για μία ακόμα φορά ο Άρης. Τι περισσότερο έκανε ο Σουλειμάνοφ για να φάει 5 αγωνιστικές και 20.000; Τι περισσότερο έκανε ο Καρυπίδης;

ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ. Εκεί που η Φραπάρ διαμορφώνει το αποτέλεσμα ΤΟ ΜΑΡΣ ΠΕΝΑΛΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΘΑΦΤΗΚΕ. Εκεί να μην δούμε τι έγινε στο γήπεδο με τα διαιτητικά λάθη; Πέναλτι στο 92 ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ που καταλήγει στην κλοπή ενός τίτλου!

Πανηγυρίζουν αγκαλιά για κάθαρση και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα!

Θα πει κάποιος τι ψάχνεις να βρεις τώρα. Έχουν πέσει και καταγκρεμιστεί οι μάσκες. Ερυθρόλευκο πρωτοσέλιδο ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ φέρνουν την κάθαρση! Συγνώμη ρε παιδιά η…εξυγίανση που την είχε φέρει ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ δεν ήταν τόσα χρόνια; Δηλαδή ο ΠΑΟΚ θα καθαρίσει την εξυγίανση που ήταν ο ίδιος; Σοβαρά τώρα; Ο Μάκης κατεβαίνει και φέρνει…νέο αέρα με τους ίδιους συμβούλους που είχε ο πατέρας του πριν 20 χρόνια και τους οποίους κατηγορούσαν οι συμπολίτες ότι είναι η παράγκα;

Το καλύτερο όμως όλων! Η ΕΠΣ Πειραιά φίλες και φίλοι και ο Γιάννης Σπάθας στηρίζει Γκαγκάτση; Που τα παραμύθια για την σφαγή από τον γιό του στο σόου του Κάμπορα, τα πουλάνε σε ένθετο μαζί με τον Αίσωπο (αυτός βγαίνει και σε άλλη έκδοση, αλλά δεν είναι της ώρας) και τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν; 100 αναλυτικά ρεπορτάζ για τις ενώσεις, ποιος ήταν ποιος δεν ήταν, αλλά κανείς να μην πει ότι ήταν παρών ο Γιάννης Σπάθας;

Ο άνθρωπος βέβαια είπε σοφή κουβέντα κάποτε. «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να…». Ε, τώρα λείπει το Αιγάλεω, ας...κερδάνε άλλοι!

Και στη Θεσσαλονίκη κουνάνε το δάκτυλο στον Αρειανό που δεν έκοψε και άλλους βαθμούς από την ΑΕΚ ακόμα και αν οι 2 που έκοψε έδωσαν το πρωτάθλημα στον συμπολίτη!
Ντρέπεται και η ντροπή ρε σεις.

Προσωπικά θεωρώ ΤΕΡΑΣΤΙΑ την ευθύνη της Πολιτείας. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ για όσα συνέβησαν στον τελικό του κυπέλλου, όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ και φυσικά αυτές τις ομορφιές που βλέπουμε ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ.

Πάμε λοιπόν! Όλα τα παιδιά, όπως παλιά. Πρακτικά, επικοινωνιακά και με την σφραγίδα της Πολιτείας φαρδιά-πλατιά!

Τι μπορούμε να κάνουμε; Όχι πολλά δυστυχώς. Ένα από τα λίγα;

Καλή ψήφο Αρειανάκια μου…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!