ΠΑΟΚ: Μία ακόμη μεγάλη μέρα για Σαββίδη και Κωνσταντέλια

ΠΑΟΚ: Μία ακόμη μεγάλη μέρα για Σαββίδη και Κωνσταντέλια

ΠΑΟΚ: Μία ακόμη μεγάλη μέρα για Σαββίδη και Κωνσταντέλια

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πώς τελικά εξελίχθηκε η υπόθεση του Γιάννη Κωνσταντέλια και τους πανηγυρισμούς των ΠΑΟΚτσήδων γι ακόμη ένα γεγονός αυτό το καλοκαίρι.

«Φεύγει ο Κωνσταντέλιας; Με ρωτάει ο μικρός. Τι να του πω;». Δεκάδες αυτά τα μηνύματα: «Πες μου σε παρακαλώ. Έχουν αγωνία οι κόρες μου…». Μικροί και μεγάλοι περίμεναν την εξέλιξη! Δεν ήθελαν ούτε καν να σκέφτονται πώς ο αγαπημένος Ντέλιας όλης της Ελλάδας, θα αναχωρούσε για την Αυστρία. Πώς το λέει… «Και όταν θέλεις κάτι τόσο πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις».

Καθυστέρησα να γράψω blog γιατί έπρεπε να κριθεί οριστικά η υπόθεση του Γιάννη Κωνσταντέλια. Όλα έδειχναν ότι θα παραχωρηθεί (δεκάδες τα στοιχεία) αλλά έπρεπε να πέσουν και οι υπογραφές, με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει τον τελευταίο λόγο. Άρα… έπρεπε να περιμένουμε τα οριστικά.

Όλοι το είχαν πάρει απόφαση, το ζήτημα δρομολογούνταν (αλλά δεν είχε κλείσει όπως βιάστηκαν να εκτιμήσουν πολλοί) και… ο δημοσιογράφος δεν είναι βλάκας ή στημένος να κατεβάζει κάτι από το μυαλό του, ειδικά σε τόσο σοβαρές υποθέσεις. Όπως σε πάρα πολλές περιπτώσεις παραχώρησης παίκτη από τον ΠΑΟΚ όμως, έπρεπε να γίνει και η προσωπική συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη με τον παίκτη. Μόνοι τους όμως. Χωρίς τρίτους και ενδιάμεσους. Ο πρόεδρος με τον παίκτη σε απευθείας επαφή και σύνδεση, με τον έναν να κοιτάει στα μάτια τον άλλο. Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή με τον ποδοσφαιριστή να παρουσιάζει τις απόψεις του και τον Σαββίδη να είναι -όπως πάντα- πρώτα άνθρωπος και μετά παράγοντας. Άλλοι, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απότομοι, επιθετικοί, κυνικοί ή και πολύ πιεστικοί με σκοπό να πετύχουν τον όποιο σκοπό τους ως οι… ισχυροί. Ο Σαββίδης ΠΟΤΕ δεν έκανε κάτι τέτοιο με τον κάθε Γκάρι Ροντρίγκεζ, Μακ, Πέλκα, Τζόλη, Ίνγκασον και… και… και… Σε όλους λέει και έτσι είναι, έτσι αποδεικνύεται, ότι… «δεν θα σας κόψω εγώ τον δρόμο». Γι αυτό και ο ΠΑΟΚ σαν ένα σύγχρονο Club ξέρει να πουλάει παίκτες στους οποίους έδωσε υπεραξία, με στόχο να συνεχίσει την πορεία ανάπτυξής του. Ακούει ο Σαββίδης, λαμβάνει το μήνυμα του παίκτη και μαζί αποφασίζουν, χωρίς βέβαια και να «τρώει» τον όποιον εκβιασμό για πιθανή αύξηση αποδοχών. Είναι κι αυτό κάτι που αξίζει να σκεφτόμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις…

Έτσι έγινε και με τον Ντέλια την Παρασκευή. Είπε ο παίκτης όσα είχε στο μυαλό του, είπε πολλά και ο άνθρωπος Ιβάν. Ευτυχώς… δεν έκλεισε εκεί η επαφή και δεν «γράφτηκε» εκεί το φινάλε της ιστορίας.

Για τον Σαββίδη ως άνθρωπο και τον ρόλο που παίζει στον ΠΑΟΚ αυτή του η συμπεριφορά, δεν χρειάζεται να ξαναγράψουμε. Ξέρει ο κόσμος τι πρεσβεύει αυτός ο άνθρωπος, ξέρουν και οι παίκτες που συνέχεια τον ευχαριστούν για όσους τους προσφέρει. Θα επιμείνω στον μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Ισχύει πάντα, ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Στο τέλος-τέλος γίνεται αυτό που θέλει ο παίκτης. Μέχρι χθες Σάββατο λοιπόν όλα έδειχναν ότι θα γίνει αυτό που ήθελε και επεξεργάζονταν η πλευρά του ποδοσφαιριστή. Όταν βέβαια ο Γιάννης έμεινε εντελώς μόνος και μετά τη συνάντηση με τον ιδιοκτήτη, τα ξέχασε όλα. Εκεί έπρεπε να τα ζυγίσει και να αποφασίσει ΜΟΝΟΣ του. Και όμως ο νεαρός στο τέλος, ίσως και μετά το 90΄ πήρε μία τόσο μα τόσο συναισθηματική απόφαση: «Θα μείνω στον ΠΑΟΚ» είπε με συγκλονιστικό τρόπο και έγραψε ιστορία που πρέπει να εκτιμηθεί. Μία απόφαση του μικρού… «πολύ ΠΑΟΚ». Τον δυσκόλεψε, αλλά έκανε τόσο χαρούμενους μικρούς και μεγάλους ΠΑΟΚτσήδες που δεν τον χορταίνουν, πληρώνουν εισιτήριο σε όλη τη χώρα για να τον καμαρώσουν και να το βλέπουν να παίζει την μπάλα με το χαμόγελο στα χείλη! Μία μεγάλη στιγμή, πέρα από όσα δούλευαν οι τεχνοκράτες του χώρου επί τόσους και τόσους μήνες, μία φοβερή απόφαση του Ντέλια που συγκλονίζει για τον τρόπο που αυτή τη στιγμή έβαλε τον ΠΑΟΚ πάνω από όλα!

Αλήθεια είναι ότι η είδηση έδωσε έναυσμα για πανηγυρισμούς! Τόσο πολλή αγάπη υπάρχει για τον μικρό μάγο που τελικά επηρεάστηκε από όλο αυτό το κλίμα και άφησε στην άκρη τα οκτώ εκατομμύρια των Αυστριακών. Όχι! Ο Σαββίδης δεν τον έψησε με λεφτά ή άλλες μεθόδους. Δεν ξέρω τι ακριβώς του είπε αλλά με τον τρόπο του τον έκανε να το ξανασκεφτεί αλλιώς και να παραμείνει στον ΠΑΟΚ. Πόσο; Κανείς δεν ξέρει. Στην Αυστρία για τη Σάλτσμπουργκ πάντως, τώρα στις αρχές του καλοκαιριού, ΔΕΝ θα πάει! Αργότερα, θα δούμε τι θα γίνει… Προς το παρόν οι πιτσιρικάδες σε όλη τη χώρα θα συνεχίσουν να τον θαυμάζουν και οι ΠΑΟΚτσήδες να αγαπούν αυτόν τον μικρό μάγο που ανεβαίνει μαζί με την ομάδα τους.

* Κάποια απλά δεδομένα για όποιον έχει μυαλό και στοιχειώδη λογική, αφού βεβαίως δεν έχει γνώση της αλήθειας σε μία υπόθεση που αλλιώς εξελίσσονταν και αλλιώς κατέληξε: Δεν μπορεί κανείς μα κανείς να διαψεύσει την διαπραγμάτευση του ΠΑΟΚ με τους Αυστριακούς που εξελίσσονταν για καιρό. Αν δεν πωλούνταν (έτσι γενικά) ο Ντέλιας, η υπόθεση δεν θα τραβούσε σε μάκρος με συνεχόμενες προτάσεις και αντιπροτάσεις που είχαν σκοπό η μία πλευρά που ήθελε να αγοράσει, να φθάσει στα «θέλω» της πλευράς που συζητούσε για να πουλήσει. Και αν η Σάλτσμπουργκ δεν τα είχε βρει με την πλευρά του παίκτη δεν θα ήταν τόσο ανόητη να επιμένει και να χάνει χρόνο επί τόσους μήνες, για κάτι που δεν θα είχε ελπίδες.

* Ο ΠΑΟΚ προχωράει τις υποθέσεις διαμόρφωσης του ρόστερ του με στόχο να μην αλλάξει πολύ, να κρατήσει τους Σβααμπ, Κεντζιόρα και Μεϊτέ και μαζί να βάλει λίγη ακόμη ποιότητα στο κέντρο και στην επίθεση. Δείτε κάτι πολύ ενδιαφέρον: Όλες σχεδόν αυτές οι υποθέσεις, κρίνονται με ποσά που ετησίως για τις αμοιβές των παικτών φθάνουν από 1,2 έως 1,5 εκατομμύριο ευρώ! Εκεί «παίζει» του Μεϊτέ πέρα από τα λεφτά της Μπενφίκα, εκεί ήταν του Καμαρά, εκεί του Μπρεθγουεϊτ, του Ετζούκε του Κεντζιόρα!

* Θα περάσουν τα χρόνια και θα μείνουμε με το ερωτηματικό: Η… πολύ ισχυρή άλλη πλευρά, γιατί τελικά δεν «κατέβασε» υποψηφιότητα για την ΕΠΟ ;

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.