Ολυμπιακός: Οι πιο βασικοί παίκτες του Μεντιλίμπαρ και ποιους δεν υπολογίζει

Ολυμπιακός: Οι πιο βασικοί παίκτες του Μεντιλίμπαρ και ποιους δεν υπολογίζει

Ολυμπιακός: Οι πιο βασικοί παίκτες του Μεντιλίμπαρ και ποιους δεν υπολογίζει

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τον χρόνο συμμετοχής των παικτων του Ολυμπιακού επί Μεντιλίμπαρ και βγάζει συμπεράσματα.

Έπεσε το μάτι μου στην ενδεκάδα που είχε παρατάξει ο Μεντιλίμπαρ στο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό, στον αγώνα δηλαδή με τη Φέρεντσβαρος στο Καραϊσκάκη, στα πρώτα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ. Με Πασχαλάκη, Ρόντινεϊ, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Καρβάλιο, Αλεξανδρόπουλος, Μασούρας, Ελ Κααμπί, Φορτούνης.

Κι έκανα τη σύγκριση με τον τελικό της διοργάνωσης, κόντρα στη Φιορεντίνα στη Φιλαδέλφεια-ο έμπειρος προπονητής έχει αλλάξει τη μισή ενδεκάδα: οι πέντε από τους 11 παίκτες είναι διαφορετικοί. Ο Τζολάκης έχει πάρει τη θέση του Πασχαλάκη, ο Ρέτσος του Ντόη, ο Ιμπόρα του Καρβάλιο, ο Τσικίνιο του Αλεξανδρόπουλου κι ο Ποντένσε του Μασούρα. Κι έχει ένα νόημα να δούμε πώς έγινε αυτή η αλλαγή.

Κατ΄αρχάς από το πρώτο κιόλας παιχνίδι ο Μεντιλίμπαρ πήρε αποφάσεις. Και στο αμέσως επόμενο, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα (4-1) είχε τον Μπιανκόν αντί του Ντόη, τον Τσικίνιο αντί του Αλεξανδρόπουλου τον Όρτα αντί του Καρβάλιο και τον Ποντένσε αντί του Μασούρα. Και τέσσερις ημέρες μετά, στη ρεβάνς με τη Φέρεντσβαρος, στη Βουδαπέστη, είχε επιλέξει κι άλλη μία αλλαγή: τον Ρέτσο αντί του Μπιανκόν.

Από εκείνα τα δύο παιχνίδια κιόλας, ο Βάσκος είχε σχεδόν βρει την ενδεκάδα του Ολυμπιακού! Την οριστικοποίησε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη (1-3), που είχε έρθει ως συνέχεια εκείνης από τη Μακάμπι (1-4) πάλι στον Πειραιά. Και την παρουσίασε στη ρεβάνς με τη Μακάμπι στη Σερβία: Μέσα ο Τζολάκης κι έξω ο Πασχαλάκης. Άρα, Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα, Φορτούνης, Ελ Κααμπί, Ποντένσε!

Αυτό ήταν το σχήμα που ουσιαστικά πήγε τον Ολυμπιακό έως τον τελικό. Από εκείνο το 6-1 στη Σερβία, το μοναδικό που άλλαζε ο προπονητής ήταν μία θέση από τις 11, ποντάροντας στη λεγόμενη «φόρμα της στιγμής» κάποιων παικτών του. Έτσι, στα δύο παιχνίδια με τη Φέρεντσβαρος, ο Γιόβετιτς πήρε τη θέση του Όρτα. Και στα δύο παιχνίδια με την Άστον Βίλα και στον τελικό ο Ιμπόρα πήρε τη θέση του Γιόβετιτς.

ΓΙΟΒΕΤΙΤΣ

Από εκεί και πέρα, αν γίνονταν αλλαγές ήταν μόνο υποχρεωτικές, λόγω τιμωρίας από κάρτες και τραυματισμούς. Με τον Μασούρα να παίρνει τη θέση του Ποντένσε στο πρώτο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη, τον Ντόη τη θέση του Ρέτσου στη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και τον Ρίτσαρντς τη θέση του Ορτέγκα στη ρεβάνς με την Άστον Βίλα στο Καραϊσκάκη.

Ουσιαστικά, ήταν πολύ περιορισμένος ο κύκλος των παικτών που έπαιξαν σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας σε αυτά τα εννιά παιχνίδια που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ. κατά βάση ήταν εννιά παίκτες στάνταρ, ο γκολκίπερ δέκα κι ένας που εναλλάσσονταν μεταξύ Ιμπόρα, Όρτα, Γιόβετιτς. Με τους Μασούρα και Ντόη να έχουν πάρει ευκαιρίες σε δύο παιχνίδια και αυτοί.

Κάπως έτσι, μπορούμε να ξεχωρίσουμε και τους πιο απαραίτητους παίκτες του Μεντιλίμπαρ σε αυτό το διάστημα των 3,5 μηνών που βρίσκεται στον Ολυμπιακό.

Αναφέρομαι στους Ρόντινεϊ, Κάρμο, Έσε, Φορτούνη κι Ελ Κααμπί, μία πεντάδα που έπαιξε και στα εννιά παιχνίδια, πάντοτε βασικοί, όλοι. Από κοντά και άλλοι τέσσερις παίκτες, ο Τσικίνιο κι ο Ορτέγκα, που έχασαν από ένα παιχνίδι και ο Ρέτσος με τον Ποντένσε, που έχασαν από δύο παιχνίδια, αλλά οι τρεις (πλην Τσικίνιο) ένα παιχνίδι το έχασαν αναγκαστικά. Κι από εκεί και πέρα, ο Τζολάκης είναι ξεκάθαρα ο Νο 1 εδώ και καιρό πλέον, έναντι του Πασχαλάκη, ενώ ο τελευταίος παίκτης της 11άδας με βάση την παρουσία του όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και γενικότερα είναι ο Όρτα.

ορτα

Παίκτες που τους υπολογίζει επίσης με βάση τον χρόνο συμμετοχής τους ο Μεντιλίμπαρ είναι ο Μασούρας (εννιά ματς βασικός σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη με τον Βάσκο στον πάγκο), ο Πασχαλάκης (οκτώ ματς βασικός), ο Ιμπόρα (εφτά ματς βασικός) κι ο Γιόβετιτς (πέντε ματς βασικός).

Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ο Βάσκος ευκαιρίες έδωσε σε όλους και δη αρκετές. Όπως και ότι άλλοι τις αξιοποίησαν περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Ο Ναβάρο κι ο Ρίτσαρντς έπαιξαν από έξι ματς βασικός ο καθένας, ο Κίνι πέντε, ο Ντόη με τον Ζέλσον από τέσσερα ματς βασικός ο καθένας, ο Άμπι κι ο Μπιανκόν από τρία ο καθένας, ο Βέζο δύο, ο Καρβάλιο κι ο Καμπράλ από δύο, ο Αλεξανδρόπουλος με τον Αποστολόπουλο από ένα κι ο Ελ Αραμπί καμία φορά βασικός.

Σε γενικές γραμμές δε μπορούμε από τον χρόνο συμμετοχής να αντιληφθούμε και σε ποιους υπολογίζει και σε ποιους όχι ενόψει της νέας σεζόν. Με κάποιες επιμέρους «σημειώσεις», πάντως, να παίζουν το ρόλο τους. Π.χ. αρκετοί παίκτες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Επιπλέον ο Ζέλσον ήταν ένα μήνα νοκ άουτ λόγω τραυματισμού, ο δε Αλεξανδρόπουλος το ίδιο, και παραπάνω. Τον Μπιανκόν μετά το 1-3 από τον ΠΑΟ δεν τον ξανάβαλε ούτε λεπτό.

ΖΕΛΣΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ

Η αίσθηση που έχω είναι ότι τους Καρβάλιο, Καμπράλ, Βέζο δεν τους υπολογίζει. Νομίζω και τον Μπιανκόν. Είναι δε κοινό μυστικό ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο των Κίνι, Ελ Αραμπί, ούτε ο δανεισμός των Ναβάρο, Ρίτσαρντς. Ο δε Ιμπόρα φαίνεται να επιστρέφει στην αγαπημένη του Λεβάντε.

Ξεχωριστή ίσως περίπτωση είναι ο Αλεξανδρόπουλος. Βάσει χρόνου συμμετοχής, επί Μεντιλίμπαρ, δεν είναι για να ανανεώνεται ο δανεισμός του. Όμως, η αποχή του από τον τραυματισμό έπαιξε το ρόλο της. Κι είναι νέο παιδί, με ταλέντο. Ελληνόπουλο και με 13 παιχνίδια βασικός προ Μεντιλίμπαρ. Προφανώς θα αξιολογηθεί ξεχωριστά η περίπτωση του.

Άσχετο:

Είχα γράψει: «Μου λένε ότι ο Παναθηναϊκός έχει βρει προπονητή. Τελειωμένα πράγματα. Και δεν είναι ο Σάρι. Δεν ξέρω μήπως είναι κανένας…Αλμέιδα!». Όπου…Αλ-μέιδα, ο Αλ-όνσο. Κι αυτός Λάτιν κι αυτός έχοντας αναδειχθεί στο Μεξικό ως προπονητής κι αυτός έχοντας παίξει μπάλα σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Κόντρα δε στο ρεύμα, νομίζω ότι αποτελεί στοχευμένη επιλογή. Διάβασα μάλιστα σε μία ισπανική εφημερίδα, ψάχνοντας κάτι για τον Μεντιλίμπαρ τις προάλλες, ότι η Σεβίλλη με τον ΑΛόνσο είχε παίξει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά δεν της έβγαιναν τα αποτελέσματα.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Έδωσε μία συνέντευξη στη Γερμανία ο Τόμπιας Στίλερ, ο 42χρονος διεθνής διαιτητής, και ρωτήθηκε για παιχνίδια που έχει σφυρίξει και του έκαναν εντύπωση.

ΦΕΝΕΡ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κι απάντησε: «Το Λίβερπουλ-Νάπολι στο Άνφιλντ, για το Τσάμπιονς Λιγκ, το 2-22. Το πιο απαιτητικό και σημαντικό παιχνίδι για φέτος ήταν ο προημιτελικός Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός στο Κόνφερενς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη. Απίστευτη ατμόσφαιρα, μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι. Δεν είχα ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Λόγω της διαφοράς της ώρας, το παιχνίδι τελείωσε δέκα λεπτά πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Συνήθως τέτοια ώρα είμαι στο κρεβάτι μου και κοιμάμαι»!

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.