Παναθηναϊκός: Όταν ο Ντιέγκο Αλόνσο είχε «πληγώσει» τον Ολυμπιακό στο Champions League (vid)

Όταν ο Ντιέγκο Αλόνσο είχε «πληγώσει» τον Ολυμπιακό στο Champions League (vid)

bet365

Το γκολ του νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο απέναντι στον Ολυμπιακό και η «προφητική» φωτογραφία με τον Χρήστο Κόντη.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έφτασε χθες στην Ελλάδα και μένουν μόνο τα τυπικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής του στον Παναθηναϊκό και να αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Ο 49χρονος Ουρουγουανός τεχνικός έρχεται να αναλάβει την ομάδα σε μία στιγμή με αρκετές απαιτήσεις. Πρώτη πρόκληση να τρέξει τον μεταγραφικό σχεδιασμό καλύπτοντας τον χρόνο που χάθηκε κατά την προσπάθεια που έκαναν οι «πράσινοι» για να πείσουν τον Σάρι να έρθει στην χώρα μας.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είχε σημαντική καριέρα και ως ποδοσφαιριστής φτάνοντας να αγωνιστεί μέχρι και την Βαλένθια και την Ατλέτικο Μαδρίτης, οι δύο κορυφαίοι «σταθμοί» στην ποδοσφαιρική του διαδρομή. Οι «νυχτερίδες» δαπάνησαν 7,65 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για την τότε εποχή, το οποίο μέχρι σήμερα αποτελεί ουσιαστικά την ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Χιμσάνια Λα Πλάτα.

Κατά την τριετία (2000-2003) που βρέθηκε στην Βαλένθια, ο Ντιέγκο Αλόνσο πήρε για πρώτη φορά «γεύση» από Ελλάδα, αφού τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League. Στην πρεμιέρα των ομίλων, οι «νυχτερίδες» υποδέχθηκαν στο «Μεστάγια» τους «ερυθρολεύκους» και τους κέρδισαν με 2-1.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ήταν εκείνος που σκόραρε στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης για το 2-0 της ομάδας του με υπέροχη κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ κι εκείνος που ουσιαστικά εδραίωσε στο προβάδισμά της, το οποίο τελικά της έδωσε και τη νίκη.

Μάλιστα από το παιχνίδι εκείνο υπάρχει κάτι ακόμη πολύ ενδιαφέρον. Ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο (που βλέπετε παρακάτω) που μοιάζει με παιχνίδι της μοίρας. Σ' αυτό ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο μονομαχεί με τον άνθρωπο τον οποίο διαδέχθηκε στον πάγκο του «τριφυλλιού», Χρήστο Κόντη, ο οποίος τότε φορούσε την φανέλα του Ολυμπιακού.

alonso_kontis

Μάλιστα, την ίδια σεζόν είχε αγωνιστεί και εναντίον του Παναθηναϊκού στην δεύτερη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στην Λεωφόρο το παιχνίδι είχε λήξει 0-0 ενώ στην Ισπανία οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί με 2-1.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα